Kako sakriti (ili izbrisati) svoje najiritantnije Facebook prijatelje

Možda imate puno prijatelja na Facebooku, ali možda vas par samo krivo okrene. Možda vam se ne sviđaju njihove objave ili se vaš odnos u stvarnom životu pokvario. U svakom slučaju, želite ukloniti prijatelja s Facebooka.

Imate nekoliko mogućnosti. Možete sakriti nečije objave ili ih prestati pratiti, što znači da ostajete "prijatelji", ali više ne vidite njihove objave u svom News Feedu. Također imate mogućnost odgoditi nečije objave na 30 dana. Ozbiljnije radnje uključuju blokiranje nekoga tako da ne može vidjeti vaše objave ili komunicirati s vama, ili ga potpuno unfriendirati, što znači da je Facebook veza prekinuta. U tom slučaju više nećete vidjeti međusobne objave niti moći međusobno komunicirati dok se ne uskladite i ne dodate.

Ako želite nešto poduzeti protiv nekog od svojih Facebook prijatelja, evo kako nekoga sakriti, odgoditi, prestati pratiti ili ukloniti prijatelja.

Índice
  1. Sakrij objavu na Facebooku
  2. Odgodite Facebook prijatelja
  3. Prestanite pratiti Facebook prijatelja
  4. Prijavite objavu na Facebooku
  5. Odredite koga pratite
  6. Blokiranje nekoga na Facebooku
  7. Ukloni prijatelja na Facebooku

Sakrij objavu na Facebooku

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Prvo, prije nego što nekoga prestanete pratiti ili ukloniti prijatelja, imate opciju sakriti pojedinačne postove koje je stvorio jedan od vaših prijatelja. To može biti koristan prvi korak ako prijatelj objavi nešto što vam se ne sviđa ili jednostavno nešto što ne želite vidjeti na svojoj vremenskoj traci. Jedna nuspojava ovoga je da će Facebook pokušati sakriti slične objave u budućnosti, što možda neće biti nešto što želite.

Da biste sakrili objavu, kliknite elipsu () pored objave. U padajućem izborniku kliknite vezu Sakrij objavu.

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Facebook vam tada daje nekoliko opcija. Možete kliknuti gumb Odustani kako biste onemogućili radnju skrivanja ako se predomislite i još uvijek želite vidjeti objavu. Možete kliknuti opciju Odgodi kako biste odgodili ovu osobu na 30 dana, u kojem slučaju nećete vidjeti nijednu njezinu objavu za to vrijeme. Ako je objava na bilo koji način uvredljiva ili neprimjerena, možete je prijaviti Facebooku odabirom Prijavi objavu.

Odgodite Facebook prijatelja

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Ako i dalje vidite nečije neželjene objave, tu osobu možete odmah suspendirati na 30 dana. Ova radnja šalje postove te osobe u neku vrstu Facebook čistilišta gdje se njihovi postovi neće pojaviti na vašoj vremenskoj traci sljedećih 30 dana. Da biste to učinili, kliknite na elipsu pored objave i odaberite opciju Odgodi za 30 dana.

Opet, Facebook predstavlja neke dodatne opcije. Kliknite gumb Odustani da biste onemogućili odgodu ako se predomislite. Pritisnite Prijavi ako želite prijaviti objavu kao uvredljivu ili neprimjerenu.

Prestanite pratiti Facebook prijatelja

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

U redu, recimo da želite napraviti korak dalje i pobrinuti se da nikada ne vidite postove te osobe u svom News Feedu. Tada biste mogli prestati pratiti tu osobu. Kliknite elipsu pokraj objave bilo koje osobe, a zatim kliknite Prestani pratiti.

Ostat ćete prijatelji s tom osobom, ali više nećete vidjeti njezine objave. Ako se predomislite, kliknite gumb Odustani. Također možete prijaviti objavu ako je potrebno.

Prijavite objavu na Facebooku

Pošaljite povratne informacije o objavi na Facebooku

Ako je objava na neki način alarmantna ili zabrinjavajuća, možete poduzeti daljnje radnje. U tom slučaju kliknite na elipsu i odaberite opciju "Pošalji povratne informacije o ovoj objavi".

Na sljedećem zaslonu odaberite kategoriju za opis dotične objave – opcije uključuju golotinju, nasilje, uznemiravanje, govor mržnje ili nešto treće. Zatim kliknite Pošalji kako biste svoje izvješće poslali Facebooku.

Odredite koga pratite

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Možete prestati pratiti više osoba u jednom trenutku ili ponovno pratiti nekoga koga ste prestali pratiti. Da biste to učinili, kliknite na elipsu pokraj News Feeda u lijevom stupcu i odaberite Uredi postavke.

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Pojavljuje se skočni izbornik s opcijama za upravljanje vašim News Feedom. Da biste prestali pratiti više osoba, kliknite drugu opciju za Prestani pratiti osobe i grupe kako biste sakrili njihove objave. Odaberite osobe, stranice ili grupe za koje više ne želite da se pojavljuju u vašem News Feedu i kliknite Gotovo.

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Ako ste spremni vidjeti objave osoba koje ste prestali pratiti, kliknite opciju za ponovno povezivanje s osobama i grupama koje ste prestali pratiti. Odaberite osobe čije objave želite da se ponovno pojave u vašem News Feedu. Pritisnite Gotovo.

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Zatim možete odgoditi objave više osoba u jednoj snimci i poništiti odgodu onih koje ste prethodno odgodili. Da biste to učinili, kliknite na opciju za upravljanje postavkama odgode. Odaberite osobe koje želite odgoditi ili opozvati.

Blokiranje nekoga na Facebooku

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

U redu, idemo na sljedeću razinu. Možete nekoga blokirati na Facebooku, što znači da ta osoba više ne može vidjeti vaše objave, označiti vas, pozvati vas na događaje ili grupe, započeti razgovor s vama ili vas dodati kao prijatelja. Da biste učinili ovo i više, kliknite strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu bilo koje Facebook stranice. U padajućem izborniku kliknite naredbu Postavke.

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Na zaslonu postavki kliknite Blokiranje na lijevoj strani. Na zaslonu Upravljanje blokiranjem upišite ime osobe koju želite blokirati u polje Blokiraj korisnike. Pritisnite gumb Blokiraj. Pojavljuje se skočni prozor s osobama s tim imenom. Odaberite osobu koju želite blokirati i kliknite gumb Blokiraj.

Ukloni prijatelja na Facebooku

sakriti ili izbrisati facebook prijatelje

Konačno, možete potpuno prekinuti s tom osobom (barem na Facebooku) tako da je unfriendujete. Da biste to učinili, pronađite ime osobe traženjem u okviru za pretraživanje na vrhu stranice. U rezultatima pretraživanja zadržite pokazivač iznad gumba Prijatelji. U padajućem izborniku kliknite naredbu Unfriend. A Facebook prijateljstvo je kaput.

Osoba ne prima nikakvu obavijest da je prijateljstvo prekinuto. Ali na kraju ih se može uhvatiti. Ako se predomislite, uvijek se možete ponovno sprijateljiti s tom osobom.

Ako Facebook u međuvremenu postane previše toksičan, uvijek možete postati nuklearni i izbrisati svoj račun.

PCMag logotip Kako odustajanje od Facebooka utječe na vaš mozak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up