Kako sada preuzeti ažuriranje za Windows 10. listopada 2018

AŽURIRANJE 13. 11.: Službeno predstavljanje ažuriranja iz listopada 2018. pauzirano je dok Microsoft ispravlja pogrešku koja je bila brisanje datoteka. Popravak je objavljen Windows Insidersima početkom listopada. Polagano uvođenje za sve ostale počelo je 13. studenog.

"Ponudit ćemo ažuriranje za listopad korisnicima putem Windows Updatea kada podaci pokažu da je vaš uređaj spreman i imat ćete sjajno iskustvo", kaže Microsoft (Otvara se u novom prozoru). "Ako otkrijemo da vaš uređaj možda ima problem, kao što je nekompatibilnost aplikacije, nećemo instalirati ažuriranje dok se taj problem ne riješi, čak i ako 'Provjerite ažuriranja' kako biste izbjegli sve poznate probleme.

"Za one napredne korisnike koji žele ranije instalirati ažuriranje ručno koristeći 'Provjeri ažuriranja' u postavkama, imajte na umu da polako smanjujemo ovu dostupnost dok pažljivo pratimo podatke i povratne informacije."

Izvorna priča:
Microsoftovo najnovije ažuriranje operativnog sustava – nemaštovito nazvano Windows 10 October 2018 Update – stiglo je, prepuno novih značajki i štreberskih stvari. Ali kao i obično, sporo se uvodi, što znači da mogu proći tjedni prije nego što vaše računalo zaista dobije ažuriranje. Evo kako ga sada nabaviti.

Índice
  1. Zašto Microsoft sporo uvodi ažuriranja?
  2. Kako preskočiti red i ažurirati sada
    1. 1. Windows Insider pregled
    2. 2. Preuzmite Microsoft Update Assistant
  3. Čekaj i vidi

Zašto Microsoft sporo uvodi ažuriranja?

Prije nego što požurite s ažuriranjem, razgovarajmo o velikom upozorenju: Postoji razlog zašto Windows izdaje ova ažuriranja puževom brzinom — kompatibilnost.

Windows 10 koristi (Otvara se u novom prozoru) telemetriju i strojno učenje kako bi uhvatio probleme s kompatibilnošću s prvom rundom ažuriranja. Na taj način, ako je ažuriranje u sukobu s uobičajenim dijelom hardvera ili softvera, može izbjeći prosljeđivanje ažuriranja na druge strojeve s tim značajkama dok se problem ne riješi. Dakle, ako ne dobijete ažuriranje mjesec dana, postoji šansa da vas Microsoft zapravo pokušava spasiti od glavobolje.

Naravno, možda uopće nećete imati problema—možda ste tek na kraju linije jer imate neprovjereni hardver ili možda Microsoft pokušava smanjiti opterećenje na svom poslužitelju.

Ali ako prisilno izvršite nadogradnju prije nego što vam to Microsoft dopusti, postoji mali rizik da nešto pođe po zlu. Ako vam to odgovara, čitajte dalje. (Ako, s druge strane, koristite kritično računalo i radije biste odgodili ažuriranje čak i dulje nego što Microsoft preporučuje, ovdje možete saznati kako to učiniti.)

Kako preskočiti red i ažurirati sada

Recimo da i dalje želite nadogradnju, ali još niste primili obavijest. Već ste provjerili ima li ažuriranja na Postavke > Ažuriranje i sigurnosta Windows kaže "Ustali ste" (iako niste).

Windows 10 ažuriran

Postoje dva načina da odmah preuzmete listopadsko ažuriranje—poznato kao "verzija 1809"—na svoje računalo. Ako je ovo radno računalo, vjerojatno ćete morati pričekati dok vaš IT administrator ne odobri nadogradnju, ali ako radite s osobnim računalom, razmislite o ove dvije opcije.

1. Windows Insider pregled

Prva (i, prema mom iskustvu, pouzdanija) metoda uključuje Windows Insider Previews. Ovo su rane verzije za korisnike koji žele biti na vrhuncu i pomoći Microsoftu u testiranju sustava Windows prije nego što bude široko pušten u prodaju. Međutim, kada se ažuriranje završi, Insajderi obično primaju "Pretpregled izdanja"—tj. konačna verzija—prije nego što bude objavljena svima ostalima.

Da biste dobili konačnu verziju novog ažuriranja, idite na Windows 10 Postavke > Ažuriranje i sigurnost > Windows Insider program i kliknite gumb "Start". Povežite svoj Microsoftov račun kada se to od vas zatraži i na pitanje koju vrstu sadržaja želite primati, odaberite "Samo popravci, aplikacije i upravljački programi". Ovo će vas staviti na stazu "Pregled izdanja".

Pregled izdanja sustava Microsoft Windows

Morat ćete ponovno pokrenuti računalo da bi ovo stupilo na snagu, nakon čega se možete vratiti na postavke Windows Update i provjeriti ima li ažuriranja. (Trebalo mi je nekoliko pokušaja, ali ažuriranje se na kraju pojavilo). Nakon što ažuriranje završi s instalacijom, možete se vratiti na ovu stranicu s postavkama i izaći iz Insider Previewa ako želite.

2. Preuzmite Microsoft Update Assistant

Vaša druga opcija je preuzimanje Microsoftovog pomoćnika za ažuriranje izravno s njegove stranice. Idite na ovu stranicu (otvara se u novom prozoru) i kliknite gumb "Ažuriraj sada".

Preuzmite Windows 10. ažuriranje za listopad 2018

Nakon preuzimanja alata, pokrenite ga da biste nadogradili svoje računalo na najnoviju verziju sustava Windows 10. Ova mi je aplikacija rekla da koristim "najnoviju verziju" čak i kad nisam. Ovaj put sam se morao pridružiti Insider Previewu kako bih prisilio ažuriranje. Isprobajte obje metode i nadamo se da će vam jedna uspjeti.

Ako nešto nije u redu s ažuriranjem i želite se vratiti na prethodnu verziju, to možete učiniti u roku od 10 dana. Samo idi na Postavke > Ažuriranje i sigurnost > Oporavak, pomaknite se prema dolje do "Povratak na prethodnu verziju sustava Windows 10" i kliknite "Start". Windows će vratiti ažuriranje i možete pričekati da ga Microsoft službeno uvede na vaše računalo kada bude stabilnije.

Čekaj i vidi

Ako odlučite pričekati da ažuriranje stigne na vaše računalo, Microsoft će preuzeti ažuriranje na vaš uređaj i obavijestiti vas da je spremno za instalaciju. Zatim možete odabrati hoćete li odbaciti obavijest, odmah instalirati ili odabrati određeno vrijeme koje vam najviše odgovara.

Preuzmite Windows 10. ažuriranje za listopad 2018

Nakon što nadogradite, evo nekih (Otvara se u novom prozoru) značajki koje možete isprobati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up