Kako razgovarati s Alexom na svom iPhone i Android uređaju

Možete jednostavno razgovarati s Alexom putem svog Amazon Echo-a. Ali što ako niste u blizini Echa, a ipak želite razgovarati s Amazonovim glasovnim asistentom?

Nema problema, nedavno ažuriranje aplikacije Alexa pomaže vam da razgovarate s njom, kao i aplikacija treće strane Listen to Alexa. Sama aplikacija Alexa podržava iOS i Android, dok Listens for Alexa radi samo na Android uređajima.

Nakon postavljanja bilo koje aplikacije za omogućavanje glasovnih naredbi, Alexi možete postavljati razne zahtjeve, od jednostavnih poput "Kakvo je vrijeme" do složenijih upita poput "Pokaži mi moje sastanke za ovaj tjedan." Alexa zatim odgovara putem vašeg telefona ili tableta. Započnimo.

Oglas

Índice
  1. Ažurirajte aplikaciju Alexa
  2. Dozvole aplikacije
  3. Razgovaraj s Alexom
  4. Korištenje aplikacije
  5. Slušanje Alexa
  6. Promijenite postavke
  7. Korištenje aplikacije
  8. Prilagodite Alexa

Ažurirajte aplikaciju Alexa

Ažurirajte aplikaciju Alexa

Provjerite koristite li najnoviju verziju aplikacije Alexa za iOS (otvara se u novom prozoru) ili Android (otvara se u novom prozoru). Na svom iOS uređaju pokrenite aplikaciju App Store i dodirnite Ažuriranja za preuzimanje najnovijeg ažuriranja za Alexa. Na svom Android uređaju otvorite aplikaciju Play Store i dodirnite ikonu hamburgera () u gornjem lijevom kutu. Dodirnite postavku za Moje aplikacije i igre. Google Play traži ažuriranja. Ako je Alexa navedena, dodirnite gumb za ažuriranje ili dodirnite gumb Ažuriraj sve kako biste ažurirali sve svoje aplikacije.

Dozvole aplikacije

Dozvole aplikacije

Nakon dovršetka ažuriranja pokrenite aplikaciju Alexa. Dodirnite plavi krug na dnu zaslona. Prvi put kada to učinite, aplikacija traži dopuštenje za pristup vašem mikrofonu i lokaciji kako biste mogli izdavati naredbe i pitanja te upravljati uređajima svojim glasom. Dodirnite Dopusti. Aplikacija vam zatim prikazuje nekoliko primjera stvari koje možete reći Alexi glasom. Dodirnite Gotovo.

Razgovaraj s Alexom

Razgovaraj s Alexom

Alexa zatim prelazi u način rada za slušanje. Da biste nešto pitali Alexu, ne morate izgovoriti njezino ime. Samo postavite svoje pitanje ili zahtjev, poput "Kolika je temperatura?" Da biste ponovno razgovarali s Alexom, dodirnite plavi krug i postavite drugo pitanje, poput "Kakva je vremenska prognoza za sutra?" ili "Kakva je vremenska prognoza za nadolazeći petak?"

Korištenje aplikacije

Korištenje aplikacije

Svaki put kada želite razgovarati s Alexom putem aplikacije, samo dodirnite taj plavi krug. Možete pitati Alexu mnoge stvari koje biste inače pitali svoj Echo uređaj, uz neke iznimke. Zamolite Alexu da pusti glazbu, pokaže vaš kalendar ili pusti Jeopardy. Također možete zatražiti od Alexe da kontrolira sve vaše pametne kućne uređaje.

Slušanje Alexa

Slušanje Alexa

Sluša Alexa, ili samo Alexa sluša, još je jedna opcija koja vam omogućuje da razgovarate izravno s Alexom na svom Android uređaju. Ovu aplikaciju nije izradio Amazon, već razvojni programer treće strane pod nazivom WBPhoto. Jednostavno dodirnite ikonu Listens for Alexa i postavite svoje pitanje ili zahtjev. Alternativno, možete postaviti aplikaciju da uvijek bude u načinu slušanja, tako da je možete pokrenuti svojim glasom i zatim početi razgovarati s Alexom.

Preuzmite Listens za Alexa s Google Playa (otvara se u novom prozoru). Prvi put kada pokrenete aplikaciju nakon instalacije, od vas će se tražiti da se prijavite na svoj Amazon račun. Da biste koristili aplikaciju, morat ćete pristati da se poveže s Amazon Alexa.

Promijenite postavke

Promijenite postavke

Sluša Alexa i zatim se pojavljuje na ekranu. Dodirnite gumb Postavke. Na zaslonu postavki odaberite koje opcije želite uključiti i isključiti. Možete omogućiti ili onemogućiti opcije za prikaz obavijesti, ostanak otvoren nakon interakcije i upit nakon interakcije. Prva opcija prikazuje obavijest za aplikaciju svaki put kada uključite mobilni uređaj. Druga opcija ostavlja aplikaciju otvorenom nakon što je koristite za razgovor s Alexom. Treća opcija od vas traži da ponovno govorite nakon Alexinog početnog odgovora.

Također ćete biti upitani želite li omogućiti Alexu kao uvijek uključenog slušatelja. Ako ovo uključite, aplikaciju možete pokrenuti samo glasom. Međutim, programer upozorava da omogućavanje ove opcije onemogućuje druge značajke mikrofona na zahtjev, kao što je Google Now. Za sada ostavite isključenu opciju uvijek uključenog slušatelja. Prijeđite prstom prema dolje na zaslonu postavki da biste otkrili opcije Android Weara, zgodne ako imate odgovarajuću vrstu Android pametnog sata. Kada završite, dodirnite gumb Natrag za povratak u aplikaciju.

Korištenje aplikacije

Korištenje aplikacije

Dodirnite ikonu mikrofona u Listens for Alexa. Pričekajte sekundu da se aplikacija prebaci u način rada za slušanje, a zatim postavite svoje pitanje ili zahtjev. Aplikacija prelazi u način rada za reprodukciju, dok Alexa izgovara odgovor ili odgovara na vaš upit. Aplikacija se zatim vraća u način rada za slušanje, pod pretpostavkom da ste omogućili odgovarajuće opcije. Možete postaviti drugo pitanje ili zahtjev ili dodirnuti gumb Početna za povratak na početni zaslon.

Prilagodite Alexa

Prilagodite Alexa

Da biste isprobali aplikaciju u stalno uključenom načinu slušanja, ponovno je otvorite i dodirnite gumb Postavke. Uključite opciju za omogućavanje Alexa "Always-On Listener". Zatim dodirnite opciju za "Always-On Listener" za postavljanje fraze okidača i osjetljivosti.

Možete zadržati zadanu početnu frazu "Hey Alexa" ili je promijeniti u nešto drugo. Možete izostaviti Alexino ime u frazi za pokretanje kako biste izbjegli sukob s vašim Amazon Echoom (99,99 USD na Amazonu) (Otvara se u novom prozoru), ali ipak stvorite jedinstvenu frazu koju ne biste izgovorili u normalnom razgovoru. Zatim možete prilagoditi osjetljivost na bilo koju od četiri razine, od neosjetljive do vrlo osjetljive. Sada možete pokrenuti Alexa putem aplikacije na svom mobilnom uređaju jednostavnim izgovorom fraze za pokretanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up