Kako putovati s Alexom (i zašto biste trebali)

Imate Amazon Echo uređaj s potpuno postavljenom Alexom i radi kod kuće. Sada idete na put i želite ponijeti svoj uređaj sa sobom kako biste ga koristili u hotelskoj sobi ili na drugom mjestu. Može li vaš Echo raditi jednako dobro izvan vaše matične baze? Naravno, ako znate trikove.

Morate postaviti svoj Echo za novu Wi-Fi mrežu i potreban je dodatni korak da bi vam Alexa pomogla na novim lokacijama.

Prije no što ponesete svoj Echo uređaj sa sobom, provjerite sa svojim hotelom. Neki hoteli, kao što je Wynn Las Vegas, opremaju sobe zvučnicima Echo. Ostali lanci koji planiraju opremiti sobe Echosom su Marriott Hotels, Westin Hotels & Resorts, St. Regis Hotels & Resorts, Aloft Hotels i Autograph Collection Hotels. Amazon nudi čak i posebnog glasovnog asistenta, Alexa za ugostiteljstvo (Otvara se u novom prozoru), osmišljenog da pomogne gostima naručiti ručnike, kontrolirati sobnu temperaturu, pronaći lokalne restorane i odjaviti se iz hotela.

Ako vaš hotel ili mjesto za odmor ne nudi Echo, nema problema. Bilo koji Echo uređaj možete ponijeti sa sobom na put. Tanka Echo Dot (14,99 USD na Amazonu) (Otvara se u novom prozoru) dobar je suputnik jer lako stane u vaš kovčeg ili ruksak. Ako želite neke vizualne efekte, Echo Show će dobro funkcionirati, ali manji Echo Spot (129,99 USD na Amazonu) (Otvara se u novom prozoru) lakše je nositi sa sobom. U suprotnom, možete spakirati svoj obični Amazon Echo. Koji god uređaj odabrali, postupak je isti za postavljanje na novoj lokaciji.

Oh, a ako samo želite razgovarati s Alexom kako biste slušali glazbu ili audio knjige, igrali igre, komunicirali s drugim ljudima i dobili informacije, nema potrebe da nosite svoj uređaj sa sobom. Sve to i više možete postići putem aplikacije Alexa. Samo otvorite aplikaciju, dodirnite plavi krug na dnu i pitajte.

Međutim, ako i dalje želite Echo kao svog suputnika - možda ga želite za lokalne informacije ili se nadate igranju igrica - čitajte dalje.

Oglas

Índice
  1. Postavite Alexa uređaj
  2. Promijenite Wi-Fi mrežu
  3. Postavite Wi-Fi vezu
  4. Povežite uređaje
  5. Odaberite Wi-Fi mrežu
  6. Dovršite Wi-Fi postavljanje
  7. Promijenite lokaciju uređaja
  8. Unesite novu lokaciju

Postavite Alexa uređaj

Postavite Alexa uređaj

Prvo uključite svoj Echo i pustite ga da se uključi. Otvorite aplikaciju Alexa na svom mobilnom telefonu ili tabletu i idite na Postavke. Vaš postojeći Echo trebao bi se pojaviti na popisu uređaja. Dodirnite naziv svog Echo-a.

Promijenite Wi-Fi mrežu

Promijenite Wi-Fi mrežu

U unosu Wi-Fi mreže dodirnite Promijeni. Na sljedećem zaslonu za početak postavljanja dodirnite gumb Poveži se na Wi-Fi za nastavak.

Postavite Wi-Fi vezu

Postavite Wi-Fi vezu

Ako na vašem uređaju ne svijetli narančasti prsten, pritisnite i držite odgovarajući akcijski gumb za početak postavljanja Wi-Fi mreže.

Povežite uređaje

Povežite uređaje

Idite na Wi-Fi postavke na telefonu ili tabletu i odaberite naziv svog Echo uređaja. To bi trebala biti riječ Amazon nakon koje slijede crtica i tri slova.

Odaberite Wi-Fi mrežu

Odaberite Wi-Fi mrežu

Alexa će vam reći da ste se povezali s uređajem. Dodirnite Nastavi. Na sljedećem zaslonu odaberite svoju lokalnu Wi-Fi mrežu.

Dovršite Wi-Fi postavljanje

Dovršite Wi-Fi postavljanje

Na sljedećem zaslonu dodirnite gumb Poveži se. Unesite lozinku ako je potrebno. Pričekajte nekoliko minuta da vaš Echo skoči na Wi-Fi mrežu. Tada biste trebali vidjeti poruku koja vam govori da je postavljanje dovršeno i da je Echo povezan. Dodirnite Nastavi. Sada možete početi razgovarati sa svojim Echoom.

Promijenite lokaciju uređaja

Promijenite lokaciju uređaja

Zatim, možda ćete htjeti zatražiti Alexinu pomoć s obližnjim restoranima, vremenskim izvješćima i drugim lokalnim informacijama. Vaš Echo ne zna gdje se nalazi, pa morate ručno promijeniti njegovu postavku lokacije. Vratite se na Postavke u aplikaciji Alexa i dodirnite naziv Echo. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu i dodirnite unos lokacije uređaja.

Unesite novu lokaciju

Unesite novu lokaciju

Na zaslonu Lokacija uređaja upišite punu adresu ili barem grad i državu ili poštanski broj vaše trenutne lokacije. Dodirnite Spremi. Sada možete pitati Alexu za lokalne informacije, preporuke, upute, a ona će odgovoriti na temelju vaše trenutne lokacije putovanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up