Kako pronaći posao s LinkedInom

Tražite li posao? Iako je LinkedIn prvenstveno mjesto za profesionalno umrežavanje, također je koristan način traženja i prijavljivanja za poslove. Mnoge tvrtke oglašavaju otvorene pozicije na LinkedInu i primaju prijave izravno putem stranice.

Možete tražiti poslove bez LinkedIn računa pomoću stranice za traženje poslova (otvara se u novom prozoru). Međutim, ako se želite prijaviti za posao, trebat će vam barem besplatni osnovni račun.

LinkedIn također nudi premium Career račun posebno za traženje posla (Otvara se u novom prozoru), koji nudi više opcija. Račun za karijeru počinje s 29,99 USD mjesečno, iako ga možete isprobati besplatno prvih 30 dana.

Dobra vijest je da bi besplatni račun trebao biti dovoljan za one koji pokušavaju pronaći svoj prvi stalni posao. Postoji niz opcija koje ovdje možete iskoristiti, pa pogledajmo opcije za besplatni račun.

Oglas

Índice
 1. primijeniti
 2. Interesi u karijeri
 3. Obavijestite regrute
 4. Što ti se sviđa?
 5. Započnite vlastitu pretragu
 6. Upozorenje o pretraživanju
 7. Koliko često?
 8. Jednostavna primjena
 9. podnijeti
 10. Sačuvana radna mjesta
 11. LinkedIn plaća
 12. Podijelite svoju plaću (privatno)
 13. Aplikacija LinkedIn

primijeniti

primijeniti

Prijavite se na LinkedIn. Na stranici s vijestima ili bilo kojoj LinkedIn stranici kliknite ikonu poslova na gornjoj alatnoj traci.

Interesi u karijeri

Interesi u karijeri

LinkedInova stranica s poslovima prikazuje slobodna radna mjesta koja bi vas mogla zanimati na temelju zanimanja i titula koje ste naveli u svom profilu. Da biste suzili ili proširili popis prijedloga poslova, kliknite vezu Ažuriraj interese za zanimanja.

Obavijestite regrute

Obavijestite regrute

Na stranici interesa za karijeru možete prebaciti prekidač na "Obavijestite regrute da ste otvoreni" za nove prilike. Aktiviranje ove značajke omogućuje regruterima da vas izravno kontaktiraju.

LinkedIn kaže da pokušava ne pokazati vašoj trenutnoj tvrtki da tražite novi posao, ali ne može jamčiti vašu privatnost. Dakle, ako ne želite prijaviti svog trenutnog poslodavca, možda biste trebali ostaviti ovu opciju isključenom.

Što ti se sviđa?

Što ti se sviđa?

Zatim možete upisati bilješku za regrute kako biste im rekli kakvu vrstu posla tražite. Zatim kliknite poveznicu Dodaj titulu da dodate nazive poslova koje biste razmotrili. Dok upisujete naslov, LinkedIn prikazuje popis koji odgovara prvih nekoliko znakova; možete odabrati naslove iz njega ili dodati svoje.

Zatim možete dodati lokaciju na kojoj želite raditi. Ponovno počnite upisivati ​​naziv grada ili druge lokacije i LinkedIn će prikazati popis podudaranja. Kliknite lokaciju koju želite dodati. Zatim kliknite potvrdne okvire za vrste poslova za koje ste otvoreni, kao što su puno radno vrijeme, skraćeno radno vrijeme i honorarni posao. Zatim kliknite na vezu "Prikaz postavki tvrtke".

Kliknite Dodaj industriju ako želite ograničiti pretragu na određene industrije. Upišite naziv industrije i kliknite bilo koje odgovarajuće podudaranje koje LinkedIn nudi. Zatim možete odabrati veličinu tvrtke u kojoj želite raditi na temelju minimalnog i maksimalnog broja zaposlenika. Vaši se odabiri automatski spremaju.

Kada završite, kliknite gumb Natrag u pregledniku za povratak na stranicu Poslovi. Sada se možete pomicati niz popis kako biste vidjeli zanima li vas neka pozicija.

Započnite vlastitu pretragu

Započnite vlastitu pretragu

Također možete započeti vlastitu potragu za poslom. Pomaknite se do vrha stranice Poslovi. U prvo polje upišite naziv posla, naziv tvrtke ili drugu ključnu riječ i LinkedIn će generirati popis stavki koje odgovaraju vašoj ključnoj riječi. Kliknite na stavku koja najbolje odgovara vašoj. Ako želite, možete unijeti grad, državu, poštanski broj ili državu u neko drugo polje ili ostaviti to polje praznim za pretraživanje širom svijeta. Zatim kliknite gumb Traži.

Upozorenje o pretraživanju

Upozorenje o pretraživanju

LinkedIn odgovara popisom poslova koji odgovaraju vašoj pretrazi. Možete suziti popis koristeći bilo koji od filtara dostupnih na vrhu zaslona. Ovi kriteriji vam mogu pomoći da filtrirate prema lokaciji, tvrtki, datumu objavljivanja, razini iskustva, industriji i radnoj funkciji i odaberete određenu opciju. Kako odaberete opciju, popis poslova se osvježava kako bi odgovarao vašim kriterijima.

Ako ste zadovoljni parametrima pretrage, možete spremiti ovu pretragu i biti obaviješteni o svim poslovima koji odgovaraju vašim interesima. Pomaknite se do vrha stranice i uključite prekidač upozorenja o poslu.

Koliko često?

Koliko često?

Pojavljuje se prozor s upozorenjem o stvaranju pretraživanja s pitanjem koliko često želite primati obavijesti (dnevno ili tjedno) i želite li ih primati putem e-pošte, putem mobilnih i desktop obavijesti ili oboje. Napravite odabir, a zatim kliknite Spremi.

Jednostavna primjena

Jednostavna primjena

Sada, recimo da postoji posao koji vas zanima. Kliknite na njegov naslov. Posao je prikazan u cijelosti kako biste mogli pročitati opis. Kliknite Spremi da biste spremili posao na popis spremljenih poslova koji LinkedIn kreira za vas. Posao će vam omogućiti da se za njega prijavite putem LinkedIna ili putem web stranice poslodavca. Ako nudi LinkedIn rutu, kliknite gumb Easy Apply da biste se prijavili za posao.

podnijeti

podnijeti

Zatim možete poslati obrazac na LinkedIn sa svojim imenom i telefonskim brojem i opcijom da uključite svoj životopis. Pritisnite gumb Pošalji prijavu.

Ako posao zahtijeva da se umjesto toga prijavite putem tvrtke, kliknite gumb "Prijava na web stranici tvrtke" i slijedite postupak od tamo.

Sačuvana radna mjesta

Sačuvana radna mjesta

Za pregled spremljenih poslova kliknite ikonu Poslovi na gornjoj alatnoj traci za povratak na stranicu Poslovi. Zatim kliknite na poveznicu koja kaže Track My Jobs. Pojavljuje se popis vaših spremljenih poslova. Zatim se možete prijaviti na bilo koji od svojih spremljenih poslova.

LinkedIn plaća

LinkedIn plaća

LinkedIn nudi još nekoliko trikova za traženje posla. Na stranici Poslovi kliknite poveznicu LinkedIn plaća (otvara se u novom prozoru). Ovdje možete otkriti svoj potencijal zarade traženjem određenih naziva poslova i lokacija te vidjeti kakvu plaću taj posao jamči. Na stranici LinkedIn Salary upišite i odaberite određeni naslov, zatim upišite i odaberite lokaciju. Pritisnite gumb Traži.

Podijelite svoju plaću (privatno)

Podijelite svoju plaću (privatno)

Kao odgovor, LinkedIn vam prikazuje srednju plaću za taj posao i tu lokaciju. Pritisnite gumb Pošalji svoju plaću ako želite dodati svoju plaću na svoj LinkedIn profil. Slijedite upute i ispunite potrebne podatke. Ovi podaci neće biti objavljeni na vašem profilu niti podijeljeni s regrutima, prema LinkedInu, i možete ih izbrisati sa svog računa (Otvara se u novom prozoru) u bilo kojem trenutku.

Aplikacija LinkedIn

Aplikacija LinkedIn na iPadu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up