Kako pronaći najbolje WordPress teme za svoju web stranicu

WordPress je okosnica smiješnog broja web stranica. Zapravo, sustav za upravljanje sadržajem toliko je popularan da pokreće više od 40 posto svih web stranica, od osobnih blogova do korporativnih web stranica. Kada odlučite krenuti putem WordPressa, bilo da idete s tradicionalnom instalacijom ili upravljanim WordPress web hostingom, morate uzeti u obzir dva čimbenika: izgled web stranice i njezinu funkcionalnost. Na kraju krajeva, tko ne želi atraktivnu prisutnost na internetu kojom se lako upravlja? Ali također želite web mjesto koje je u skladu s trenutnim web standardima i optimizirano za otkrivanje tražilicama. Srećom, te ciljeve možete postići s pravom WordPress temom.

Preporučene WordPress web hosting usluge, testirane

Índice
 1. Preporučene WordPress web hosting usluge, testirane
 • Što je WordPress tema?
 • Anatomija dobre WordPress teme
 • Kako pronaći WordPress teme
 • ThemeForest
 • StudioPress
  1. Preporuka naših urednika
 • Elegantne teme
 • Themeisle
 • Astra
 • Što je WordPress tema?

  WordPress tema je skup datoteka koje stvaraju grafičko korisničko sučelje (GUI) za web stranice koje pokreće WordPress. GUI ne mijenja temeljni softver, tako da možete relativno lako mijenjati teme ako svojoj web stranici želite vizualno osvježiti ili dodati novu funkcionalnost. WordPress.org sadrži mnoge besplatne teme (Otvara se u novom prozoru) čija je kvaliteta provjerena.

  Da, besplatne teme. WordPress teme dolaze u besplatnim i premium varijantama, a svaka vrsta ima svoje prednosti i mane. Besplatne WordPress teme su, dobro, besplatne, ali obično dolaze sa sponzoriranim vezama, ograničenom (ili nikakvom!) korisničkom podrškom i nekoliko sigurnosnih ažuriranja.

  Premium WordPress teme, s druge strane, zahtijevaju novčanu razmjenu, ali obično ćete dobiti instalaciju bez veze, snažnu korisničku podršku i česta sigurnosna ažuriranja. Također biste trebali očekivati ​​ažuriranja kako bi tema bila aktualna s najnovijim izmjenama samog softvera WordPress (što se često događa). Platit ćete jednokratnu naknadu od približno 40 USD za profesionalnu temu visoke kvalitete za jednokratnu upotrebu. Za proširenu licencu koja vama ili klijentu daje temu koju možete prodavati drugima, platit ćete više od 1000 USD. Ako ste ozbiljni u izradi WordPress web stranice, vrhunska tema bitan je dio procesa. A da biste pronašli vrhunsku WordPress temu, morate posjetiti internetsku trgovinu. Malo više o tome.

  Anatomija dobre WordPress teme

  Dostojna WordPress tema trebala bi uključivati ​​nekoliko važnih elemenata: responzivan dizajn koji je kompatibilan s mobilnim uređajima i preglednicima, konstrukciju koja je u skladu sa standardima optimizacije za tražilice (SEO) i tvrtku koja nudi dobru tehničku podršku i podršku za ažuriranje.

  WordPress tema s responzivnim dizajnom eliminira potrebu za mobilnom verzijom vaše web stranice jer mijenja svoj oblik kako bi odgovarala različitim veličinama zaslona. Provjerite opis teme da vidite ima li responzivan dizajn. Osim toga, WordPress tema treba biti u skladu s osnovnim SEO standardima.

  Provjerite je li tema koju želite kupiti kompatibilna sa svim glavnim web preglednicima, uključujući Chrome, Edge i Firefox. Srećom, možete provjeriti kompatibilnost teme s preglednikom tako što ćete pokrenuti njen demo u svom pregledniku. Bilo koja WordPress tema trgovina koja vrijedi vašeg truda omogućit će vam da isprobate prije kupnje.

  Vaša bi potencijalna kupnja također trebala nuditi tehničku podršku iz trgovine temama ili programera tema, tako da se možete obratiti nekome za pomoć ako naiđete na bilo kakve probleme. Nikada ne podcjenjujte vrijednost toga da vas netko vodi kroz postupak rješavanja problema. Puno pomaže.

  Kako pronaći WordPress teme

  Prije nego što kupite WordPress temu, prvo morate pronaći onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Mnoga od naših preporučenih tržišta imaju desetke i desetke tema, ali ne morate ih sve proći. Trebali biste potražiti WordPress temu koja se može pohvaliti visokom ocjenom korisnika, velikim brojem recenzija i značajnom prodajom kako biste dobili točan prikaz. Usredotočite se na teme s ocjenom 4,5 ili više i najmanje 3000 prodaja. To je vaš novac, stoga nemojte pristati ni na što osim na najbolje!

  Srećom, mnoge od naših preporučenih prodavaonica tema omogućuju vam primjenu filtara, tako da možete izvesti brzo pretraživanje kako biste zadovoljili te kriterije. Postoji mnogo tema dizajniranih za osobne i poslovne potrebe koje spadaju u taj raspon, kao i iznenađujući broj dubokih rezova koji su laserski fokusirani na određeno tržište. Na primjer, WordPress teme dizajnirane s internetskim trgovinama na umu imaju mogućnost integriranja online košarica za kupnju. Ali bez daljnjeg odlaganja, evo pet WordPress tema koje možete posjetiti, kao i preporučenih tema.

  Themeforestova tema Redwood

  ThemeForest

  ThemeForest je robusno tržište tema prepuno tisuća tema koje možete pregledavati. ThemeForestov opsežni sustav pretraživanja i kategorija olakšava pronalaženje vaše idealne teme, ali odabrali smo četiri teme kao primjere koji će vas voditi u potrazi. Ispunjavaju gore navedene kriterije: visoko su ocijenjeni, brzi, prilagođeni SEO-u i kupljeni su tisuće puta.

  BeTheme (otvara se u novom prozoru) i Enfold (otvara se u novom prozoru) (59 $ svaki), idealni su za dizajnere i poslovne korisnike. Konkretno, BeTheme dolazi u paketu s nekim od najprodavanijih WordPress dodataka na tržištu ThemeForest. Kalium (Otvara se u novom prozoru) i Redwood (Otvara se u novom prozoru) (59 USD odnosno 39 USD) popularne su neposlovne teme koje su odlične za fotografiju, tipografiju, bloganje ili osobnu promociju.

  Tema Foodie Pro tvrtke StudioPress

  StudioPress

  StudioPress nudi veliki izbor WordPress tema, kao i popularni Genesis Framework, napredni okvir i komplet za izradu tema. Genesis vam daje fantastičan skup alata za izradu WordPress stranice iz vaših snova, ali ako niste kreativni tip, možete jednostavno kupiti teme od programera prve ili treće strane.

  Preporuka naših urednika

  Možete kupiti pojedinačne teme, kao što je Foodie Pro (Otvara se u novom prozoru) (75 USD) ili se pretplatiti na Genesis Pro (Otvara se u novom prozoru) (360 USD godišnje). Pretplata na Genesis Pro omogućuje vam korištenje svih tema ugrađenih u StudioPress, kao i istraživanje Genesis Frameworka.

  Izbor alata Elegant Themes

  Elegantne teme

  Elegant Themes ima mnogo kvalitetnih tema, uključujući Divi (Otvara se u novom prozoru) alat za izradu stranica. Ova popularna tema/okvir daje vam alate za stvaranje prekrasnih web stranica bez potrebe za petljanjem s kodom ili konfiguriranjem dodataka.

  Elegant ima dvije jednostavne opcije plaćanja za svoje teme. Pretplata košta 89 dolara godišnje i daje vam puni pristup vašoj knjižnici tema. Također možete kupiti doživotnu pretplatu uz jednokratnu naknadu od 249 USD. Teme se ne mogu kupiti zasebno; umjesto toga, dobivate pristup kompletnom paketu tema Elegant.

  Themeisleove ponude

  Themeisle

  Themeisle nudi nekoliko WordPress tema koje odgovaraju vašim potrebama, uključujući čistu Neve (Otvara se u novom prozoru) do poslovno orijentirane Hestia Pro (Otvara se u novom prozoru). Neve je idealan za tvrtke, dizajnere, programere i fotografe. Hestia je izbor s više opcija, dajući vam dodatne alate za prilagodbu stranica kako vama odgovara. Themeisle ima više razina cijena za svaku temu. Na primjer, osobni plan Neve, poslovni plan i plan agencije koštaju 69 USD godišnje, 149 USD godišnje i 259 USD godišnje. Hestia Pro također ima tri razine godišnje pretplate: 69 USD Osobno, 99 USD Poslovno i 299 USD Agencijsko. Ne možete kupiti pojedinačne teme.

  Astrini brojni predlošci

  Astra

  Astra (Otvara se u novom prozoru) je vrlo popularna i fleksibilna tema koja ima mnogo mogućnosti prilagodbe. Astra je besplatna usluga, što znači da ju je besplatno preuzeti, ali ima velike prednosti ako se pretplatite na njezin godišnji plan od 49 USD. Cool značajke uključuju napredne izglede i alate za izradu, WooCommerce alate za e-trgovinu i ekspanzivne izglede. Paket Essential (169 dolara godišnje) uključuje Astra Pro, kao i dodatak WP Portfolio, početne predloške i nekoliko dodataka za izradu stranica. Plan rasta (249 dolara godišnje) nudi gotove web stranice kao i dodatke za te stranice. Također uključuje tečajeve Akademije SkillJet koji sadrže opsežne tečajeve za web poduzetnike i tvrtke.

  PCMag logotip 5 stvari koje trebate znati o web hostingu

  Za više informacija o web hostingu pogledajte naše priče o tome kako izraditi web stranicu i kako registrirati naziv domene za svoju web stranicu, kao i naš pregled najboljih WordPress web hosting usluga.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up