Kako pronaći ključeve proizvoda za Windows i druge aplikacije

Upravo ste zamijenili tvrdi disk vašeg računala, ali sada trebate ponovno instalirati i ponovno aktivirati Windows ili Office na novom sustavu. Kako to možete učiniti bez ključeva proizvoda za svoj softver? Postoje neki trikovi, ali morat ćete ih koristiti dok je vaš trenutni tvrdi disk još živ i zdrav.

Sa Windows 10, OS bi se trebao automatski aktivirati jer je licenca obično digitalna i ne zahtijeva ključ proizvoda. Ali sa starijim verzijama sustava Windows i Microsoft Office potreban je ključ proizvoda. Što ako trebate Windows ili Office ključ? Možete upotrijebiti uslužni program treće strane za prikaz ključeva na računalu prije nego što se sruši, spremiti te brojeve ključeva i zatim ih skloniti za svaki slučaj.

U redu, prvo prođimo kroz scenarije u kojima biste mogli ili ne biste trebali ključ proizvoda za ponovnu instalaciju i reaktivaciju određenog Microsoftovog softvera. Windows 10 obično ne zahtijeva ključ proizvoda. Međutim, postoje iznimke, kao što je opisano u ovom Microsoftovom dokumentu podrške (otvara se u novom prozoru). Ako ste kupili Windows 10 u maloprodaji ili na novom uređaju za razliku od nadogradnje s prethodne verzije, tada imate ključ proizvoda i trebat će vam ga za ponovno aktiviranje OS-a.

I Windows 8.1 i Windows 7 zahtijevaju ključ proizvoda za aktivaciju, kao što je detaljno opisano u drugom Microsoftovom dokumentu podrške (otvara se u novom prozoru).

A što je s Microsoft Officeom? Ako imate pretplatu na Office 365, ne treba vam ključ proizvoda. Jednostavno instalirate Office 365 na svoj novi tvrdi disk kao dio vaše pretplate (iako ćete možda morati kontaktirati Microsoft da ga aktivirate). Ako imate digitalnu ili fizičku kopiju sustava Office, bilo koju verziju, imate ključ proizvoda koji trebate unijeti.

Dakle, imati ključeve proizvoda za svoje Microsoftove proizvode općenito je dobra ideja. Najlakši način za preuzimanje ovih ključeva proizvoda je iz kutije proizvoda ili, u slučaju Windowsa, s naljepnice na samom računalu. Ali ako te mogućnosti nisu dostupne, evo dva proizvoda koji mogu otkriti vaše ključeve proizvoda tako da ih možete držati pri ruci.

Oglas

Índice
  1. Belarc savjetnik
  2. Magical Jelly Bean Keyfinder

Belarc savjetnik

Belarc savjetnik

Ovaj besplatni i robusni uslužni program (Otvara se u novom prozoru) pruža mnoštvo informacija o vašem računalu i softveru. Pronaći ćete detalje o različitim hardverskim komponentama koje čine vaše računalo, informacije o priključenim dodacima kao što su pisači i vaš monitor te popis umreženih uređaja.

Za naše potrebe, Belarc prikazuje softver instaliran na vašem računalu zajedno sa svojim ključevima proizvoda. Tako ćete vidjeti ključeve za Windows i Office, kao i za softver koji nije Microsoftov.

Magical Jelly Bean Keyfinder

Magical Jelly Bean Keyfinder

Još jedan besplatni uslužni program, Magical Jelly Bean Keyfinder (otvara se u novom prozoru) pruža ključeve proizvoda za Windows i Office 2010 (ne podržava novije verzije Officea), kao i softver koji nije Microsoftov. Možete ispisati informacije o ključu proizvoda ili ih spremiti kao tekstualnu ili CSV datoteku.

Napredniji program pod nazivom Recover Keys nudi dodatne mogućnosti za 29,99 dolara, ali Jelly Bean Keyfinder bi trebao biti dovoljan ako trebate samo ključeve proizvoda za Windows i Office 2010.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up