Kako pronaći izgubljeni iPhone

Uh, vaš skupi iPhone je nestao. Je li izgubljeno? Je li ukraden?

Možete ga pronaći pomoću Appleove aplikacije Find My s web stranice iCloud, bilo kojeg drugog Apple uređaja ili onih registriranih na nekoga iz vaše obitelji. Ili daljinski obrišite sve podatke na njemu iz aplikacije Find My. S iO5 15 također možete tražiti svoj telefon do 24 sata nakon što se baterija isprazni ili se uređaj isključi.

Naravno, trik je ovdje omogućiti potrebne postavke prije nego što vaš telefon nestane kako biste ga lakše locirali kada se izgubi. Evo kako sve postaviti.

Índice
 1. Ažurirajte svoj telefon
 2. Omogući Find My App
 3. Omogućite obiteljsko dijeljenje
 4. Pronađite svoj izgubljeni uređaj sa svog iPada
 5. Pronađite svoj izgubljeni uređaj sa svog Maca
 6. Pronađite svoj izgubljeni uređaj uz Family Sharing
 7. Pronađite svoj izgubljeni uređaj na web stranici iCloud
 8. Pustite zvukove i pronađite upute
 9. Reproducirajte zvukove sa svog Apple Watcha
 10. Označite uređaj kao izgubljen
 11. Izbriši iPhone podatke

Ažurirajte svoj telefon

ažurirajte svoj telefon

Prvo, da biste pronašli iPhone koji je isključen ili bez napajanja, mora imati iOS 15 ili noviji. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Reći će vam da je iOS ažuriran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Omogući Find My App

Pronađite moje postavke

Zatim provjerite je li Find My omogućen. Ići Postavke > (Vaše ime) > Pronađi moj > Nađi moj iPhone i uvjerite se u to Pronađi moj iPhone, Pronađi moju mrežui Pošalji posljednju lokaciju su svi uključeni. Odnosno, ove opcije će omogućiti Find My iPhone, omogućiti mu da radi čak i ako je vaš telefon offline ili isključen, i poslati posljednju poznatu lokaciju vašeg telefona kada je baterija slaba.

Omogućite obiteljsko dijeljenje

obiteljsko dijeljenje

Druga opcija koju želite provjeriti i aktivirati je dijeljenje lokacije. Svoju lokaciju možete dijeliti s obitelji i prijateljima u aplikaciji Poruke i Find My. Da biste to omogućili, idite na Postavke > Nađi moj i uključite se Dijeli moju lokaciju.

Možda ćete htjeti omogućiti Dijeljenje s obitelji, što omogućuje sudjelujućim članovima obitelji da koriste svoje Apple uređaje kako bi vidjeli lokaciju vaših uređaja. Da biste provjerili status dijeljenja člana obitelji, dodirnite njegovo ime, a zatim dodirnite Dijeli moju lokaciju podijeliti s ovom osobom. Da biste prestali dijeliti svoju lokaciju s nekim, odaberite ga i dodirnite Prestani dijeliti moju lokaciju.

Pronađite svoj izgubljeni uređaj sa svog iPada

pronađi moj iPhone

Sada, recimo da ste izgubili telefon. Ako imate drugi Apple uređaj, pokrenite aplikaciju Find My. Na primjer, ako koristite iPad registriran na vaš Apple ID, možete dodirnuti Uređaji kako biste vidjeli popis i kartu koja prikazuje lokacije vaših Apple uređaja. Ako se vaš iPhone pojavi na karti, dodirnite ikonu ili odaberite njegov unos na popisu.

Pronađite svoj izgubljeni uređaj sa svog Maca

pronađi moj mac

Isto možete učiniti s Mac računala s macOS Catalina ili novijim. Otvori Idite na > Aplikacije > Nađi moj za otvaranje aplikacije. Kliknite na Uređaji karticu u aplikaciji i odaberite uređaj koji nedostaje kada se pojavi na karti ili popisu i odaberite gumb za informacije.

Pronađite svoj izgubljeni uređaj uz Family Sharing

pronaći dijeljenje moje obitelji

Ako imate omogućeno Dijeljenje s obitelji, možete koristiti iPhone ili iPad člana obitelji. Otvorite aplikaciju Find My na njihovom uređaju i prijeđite prstom prema dolje po oknu otkrivenih uređaja. Aplikacija bi trebala prikazati sve uređaje registrirane pod vašim imenom; odaberite svoj uređaj koji nedostaje.

Pronađite svoj izgubljeni uređaj na web stranici iCloud

pronađi moj icloud

Za one koji nemaju pristup nijednom drugom uređaju, možete posjetiti svoje iCloud web mjesto kako biste pronašli svoj telefon. Otvorite iCloud.com (otvara se u novom prozoru) u web pregledniku i prijavite se sa svojim Apple ID-om i lozinkom. Klik Pronađite iPhonea zatim otvoriti Svi uređaji padajućeg izbornika i odaberite svoj iPhone.

Pustite zvukove i pronađite upute

reproduciraj zvuk

Nakon što je vaš uređaj odabran na karti, možete birati između nekoliko različitih opcija. Dodir Reproducirajte zvuk, a vaš iPhone emitira ping zvuk, zvuk sonara, kako bi vam pomogao da ga pronađete. Na zaslonu se također pojavljuje obavijest upozorenja Find My iPhone. Dodir upute da biste dobili upute za vožnju ili hodanje do lokacije uređaja.

Reproducirajte zvukove sa svog Apple Watcha

pronađi moj jabučni sat

Ako imate Apple Watch, pomoću njega možete pronaći svoj telefon. Prijeđite prstom od brojčanika prema gore da biste otkrili kontrolni centar. Dodirnite ikonu koja izgleda kao telefon koji zvoni. Vaš iPhone emitira ping kako bi vam pomogao da ga locirate. Zvuk se gasi samo jednom, tako da ćete morati nastaviti dodirivati ​​ikonu kako biste ping održali.

Označite uređaj kao izgubljen

označiti kao izgubljeno

Ako ne možete pronaći svoj telefon, pomaknite se prema dolje na skočnom izborniku uređaja koji nedostaje. U odjeljku Označi kao izgubljeno dodirnite Aktivirati. Ovaj način vam omogućuje zaključavanje telefona tako da mu nitko drugi ne može pristupiti i prikazuje vaše podatke za kontakt u slučaju da ga netko pronađe.

Izbriši iPhone podatke

obrišite iphone

Ako ne možete locirati svoj telefon i brinete se da mu je pogrešna osoba pristupila, dodirnite Obrišite ovaj uređaj za uklanjanje vaših osobnih podataka. Loša strana je što se izbrisani telefon više ne može pratiti na karti, stoga koristite ovu opciju samo ako ste izgubili svaku nadu da ćete pronaći svoj telefon.

PCMag logotip Recenzirana Appleova linija iPhone 13

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up