Kako promijeniti zadani jezik u pregledniku Google Chrome

Čitate li i razumijete li više od jednog jezika? Ako je tako, možda biste željeli primijeniti svoje višejezične talente na svoj web preglednik.

Na pregledniku Google Chrome, promjena jezika će uzrokovati pojavljivanje svih izbornika, alatnih traka i drugih elemenata sučelja na novom jeziku. Ako je web mjesto dostupno na više od jednog jezika, Chrome će prema zadanim postavkama postaviti ispravnu verziju za vaš odabrani jezik. Ako nije, Chrome može ponuditi prijevod stranice na vaš jezik. Provjerimo ovo.

Oglas

Índice
  1. Chrome postavke
  2. Napredne postavke
  3. Chrome postavke jezika
  4. Dodajte novi jezik
  5. Prikaži novi jezik
  6. Ponovno pokrenite Chrome
  7. Prijevod stranice
  8. Mogućnosti prijevoda
  9. Resetiraj jezik

Chrome postavke

Chrome postavke

Otvorite Chrome na računalu. Kliknite na ikonu s tri točkice () u gornjem desnom kutu i odaberite naredbu Postavke.

Napredne postavke

Napredne postavke

Pomaknite se prema dolje na stranici Postavke i kliknite vezu Napredno.

Chrome postavke jezika

Chrome postavke jezika

Pomičite se prema dolje u području Napredno dok ne pronađete odjeljak Jezici. Pritisnite okvir Jezik kako biste otkrili sve dostupne opcije. Kliknite vezu Dodaj jezike.

Dodajte novi jezik

Dodajte novi jezik

U prozoru Dodaj jezike pomaknite se kako biste pronašli jezik koji želite dodati. Također možete tražiti određeni jezik tako da upišete njegov naziv u polje za pretraživanje. Provjerite jezik koji ste odabrali i kliknite Dodaj.

Prikaži novi jezik

Prikaži novi jezik

Kliknite ikonu s tri točke () za jezik koji ste upravo dodali. Označite okvir Prikaži Google Chrome na ovom jeziku. Provjerite je li uključena opcija "Ponudi prijevod stranica koje nisu na jeziku koji čitate".

Ponovno pokrenite Chrome

Ponovno pokrenite Chrome

Kliknite vezu za ponovno pokretanje Chromea. Preglednik će se ponovo pokrenuti i ponovo pokrenuti na jeziku koji ste odabrali.

Prijevod stranice

Prijevod stranice

Sada, ako pregledavate web mjesto na jeziku koji nije onaj koji ste postavili u Chromeu, Google bi vam trebao ponuditi prijevod stranice. Ako kliknete za prijevod, stranica će se pojaviti na vašem novom zadanom jeziku. Kliknite ikonu prijevoda u okviru za pretraživanje ako želite vratiti stranicu na izvorni jezik.

Mogućnosti prijevoda

Mogućnosti prijevoda

Pritisnite gumb Opcije za pristup nekoliko novih opcija. "Uvijek prevedi (ovaj jezik)" automatski prevodi stranice na ovom jeziku bez traženja. "Nikada ne prevodi (ovaj jezik)" nikada neće prevesti stranice na ovom jeziku. "Nikada ne prevodi ovu stranicu" prevest će druge stranice na ovom jeziku, ali ne i trenutnu stranicu. "Promijeni jezik" omogućuje vam promjenu izvornog jezika i jezika prijevoda.

Resetiraj jezik

Resetiraj jezik

Da biste vratili zadani jezik na prethodni jezik, vratite se na odjeljak Jezik u Naprednim postavkama. Kliknite ikonu s tri točke za prethodni jezik i potvrdite okvir Prikaži Google Chrome na ovom jeziku. Ponovno pokrenite preglednik i izbornici i ostali elementi vratit će se na prethodni jezik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up