Kako pristupiti i upravljati svojim Apple računom

Koristite li iPhone, iPad, Mac, iTunes, iCloud ili neki drugi Apple proizvod? Ako je tako, trebali biste već imati Apple račun sa svojim kontakt podacima, sigurnosnim opcijama, opcijama plaćanja, kupnje i više.

Ali možda ćete morati promijeniti neke podatke, poput adrese ili mogućnosti plaćanja. Možda samo želite pregledati sve te informacije da vidite što je Apple pohranio o vama. Nakon što vidite koji se podaci prate, možda biste ih trebali izbrisati sa svog računa ili barem preuzeti aplikaciju kako biste bili sigurni.

Ključ svih ovih zadataka leži u pristupu vašem Apple računu. Možete pregledavati, upravljati i mijenjati svoj račun s vašeg iOS uređaja, s iTunesa, s vašeg Mac računala ili s web stranice s Apple ID-om. Idemo to provjeriti.

Oglas

Índice
 1. Kako promijeniti postavke Apple ID-a na iOS-u
 2. Promijenite postavke sigurnosti i plaćanja
 3. Promijenite postavke pohrane, kupnje i dijeljenja
 4. Upravljanje povezanim uređajima
 5. Kako pristupiti svom Apple računu putem iTunesa
 6. Pristupite svom Apple računu s Mac računala
 7. Promijenite postavke računa s Maca
 8. Upravljajte iCloud pohranom na Macu
 9. Pristupite svom Apple računu s Apple ID web stranice
 10. Promijenite postavke računa s AppleID.com

Kako promijeniti postavke Apple ID-a na iOS-u

Kako promijeniti postavke Apple ID-a na iOS-u

Otvorite Postavke na svom iPadu ili iPhoneu. Dodirnite svoje ime na vrhu zaslona. Da biste pogledali ili promijenili svoje podatke za kontakt, dodirnite unos za Ime, telefonski brojevi, email. Od vas će se tražiti da unesete svoju iCloud lozinku, a zatim možete promijeniti svoje ime dodirom na njega.

U odjeljku "Dostupno na" dodirnite Uredi u gornjem desnom kutu da biste promijenili svoju postojeću adresu e-pošte (poznatu i kao Apple ID) ili telefonski broj ili da biste dodali nove. Dodirnite Gotovo za spremanje promjena.

Zatim možete promijeniti svoj rođendan ako postojeći datum nije točan ili ga želite promijeniti iz nekog razloga. Također možete omogućiti ili onemogućiti određene postavke za svoje pretplate na Apple, uključujući najave Apple News, sadržaj i ažuriranja.

Da biste saznali više o tome kako Apple upravlja vašim podacima, pomaknite se do dna zaslona i dodirnite vezu "Pogledajte kako se upravlja vašim podacima". Stranica Apple ID i privatnosti dugo je čitana, ali trebala bi vam reći sve što trebate znati o informacijama koje Apple prikuplja o vama i kako odabrati ono što želite dijeliti.

Promijenite postavke sigurnosti i plaćanja

Promijenite postavke sigurnosti i plaćanja

Na zaslonu Apple ID (Postavke > (Vaše ime)), dodirnite Lozinka i sigurnost da biste promijenili svoju lozinku, postavili dvofaktornu autentifikaciju ili promijenili svoj pouzdani telefonski broj. Vratite se i dodirnite unos Plaćanje i dostava kako biste vidjeli ili promijenili način plaćanja ili adresu za dostavu.

Promijenite postavke pohrane, kupnje i dijeljenja

Promijenite postavke pohrane, kupnje i dijeljenja

Vrativši se na Apple ID stranicu, također možete vidjeti i upravljati postavkama za iCloud, iTunes i nekoliko drugih iPhone usluga.

Dodir iCloud za pregled i upravljanje vašom iCloud pohranom. Ovdje također možete omogućiti ili onemogućiti koje se aplikacije i podaci pohranjuju i sinkroniziraju putem iClouda, kao što su fotografije, pošta, kontakti, kalendari, podsjetnici, bilješke, poruke, Safari, vijesti, zdravlje, novčanik, centar za igre i Siri. Ti će se podaci zatim koristiti za vraćanje podataka na vaš uređaj ako mu se nešto dogodi.

 • Upaliti Privjesak za ključeve ako želite pohraniti svoje šifrirane lozinke i podatke o kreditnoj kartici koristeći iCloud za pristup tim podacima na odobrenim uređajima.
 • Upaliti Pronađi moj iPhone pronaći, zaključati ili izbrisati izgubljeni ili ukradeni iPhone.
 • Upaliti iCloud sigurnosna kopija za automatsko sigurnosno kopiranje ključnih podataka i postavki kada je vaš iPhone uključen u napajanje. (Svojoj sigurnosnoj kopiji podataka uvijek možete pristupiti s web stranice iCloud.)
 • Upaliti Potraži me kako biste aplikacijama dali dopuštenje da vas traže koristeći vaš Apple ID.
 • Upaliti Dijeli moju lokaciju da podijelite svoju lokaciju s obitelji i prijateljima.
 • Dodir pošta za pregled ili promjenu podataka o vašem iCloud računu.
 • Dodirnite unos za iTunes & App Store na zaslonu Apple ID za uređivanje ovih postavki. Možete omogućiti ili onemogućiti automatska preuzimanja za određeni sadržaj i kontrolirati druge opcije, kao što su mobilni podaci, automatska reprodukcija videozapisa, ocjene i recenzije unutar aplikacije te uklanjanje nekorištenih aplikacija.
 • Dodirnite unos za Postavite obiteljsko dijeljenje za dijeljenje glazbe, filmova, aplikacija, pohrane i više s drugim članovima obitelji.

Upravljanje povezanim uređajima

Upravljanje povezanim uređajima

Zaslon Apple ID-a također prikazuje nazive svih uređaja na kojima ste koristili svoj Apple ID. Dodirnite određeni uređaj da biste vidjeli više informacija o njemu i uključili ili isključili određene opcije. Ako više ne koristite određeni uređaj, možete ga ukloniti sa svog računa. Dodirnite vezu, zatim dodirnite Ukloni s računa.

Kako pristupiti svom Apple računu putem iTunesa

Kako pristupiti svom Apple računu putem iTunesa

Otvorite iTunes. Kliknite izbornik Račun i odaberite Prikaži moj račun (ili kliknite vezu Trgovina i kliknite vezu Račun). Prijavite se sa svojom Apple ID lozinkom i dobit ćete pristup svom Apple računu unutar iTunesa.

Ovdje možete pregledavati, pristupati i mijenjati određene informacije, kao što su vaš Apple ID, obiteljsko dijeljenje, vrsta plaćanja, adresa za naplatu, računala ovlaštena za iTunes, uređaji povezani s vašim Apple ID-om, skrivene iTunes kupnje, vaša povijest kupnje i druge postavke . Pritisnite Gotovo kada završite.

Pristupite svom Apple računu s Mac računala

Pristupite svom Apple računu s Mac računala

Ako imate Mac prijenosno ili stolno računalo, možete pregledavati i revidirati određene podatke za svoj Apple račun. Otvori Postavke sustava > iCloud > Pojedinosti računa.

Promijenite postavke računa s Maca

Promijenite postavke računa s Maca

Klikom na Detalji računa u prozoru postavki iCloud otvorit će se skočni izbornik.

 • Ispod Općenito na kartici možete vidjeti i promijeniti svoje ime.
 • U Kontakt možete dodati ili ukloniti podatke za kontakt, postaviti ili promijeniti svoj datum rođenja i odabrati e-poruke koje želite primati od Applea.
 • U Sigurnost na kartici možete promijeniti lozinku i postaviti dvofaktorsku autentifikaciju.
 • U Uređaji možete vidjeti sve uređaje registrirane s vašim Apple ID-om, vidjeti pojedinosti o svakom od njih i ukloniti sve uređaje koje više ne koristite.
 • U Plaćanje na kartici možete pregledati i promijeniti način plaćanja i adresu dostave.

Pritisnite Gotovo za spremanje svih promjena koje ste napravili.

Upravljajte iCloud pohranom na Macu

Upravljajte iCloud pohranom na Macu

Dok ste ovdje, možete upravljati svojom iCloud pohranom. Imat ćete priliku odabrati ili poništiti odabir stavki koje želite sinkronizirati s iCloudom. Također ćete dobiti priliku postaviti i upravljati Dijeljenjem s obitelji.

Pristupite svom Apple računu s Apple ID web stranice

Pristupite svom Apple računu s Apple ID web stranice

Idite na svoju Apple ID stranicu (otvara se u novom prozoru) i prijavite se na svoj račun. U odjeljku Account možete vidjeti i urediti svoj Apple ID, ime, datum rođenja, podatke za kontakt, jezik i državu.

Promijenite postavke računa s AppleID.com

Promijenite postavke računa s AppleID.com

 • U Sigurnost odjeljak, možete promijeniti svoju lozinku, urediti svoje pouzdane telefonske brojeve, omogućiti dvofaktorsku autentifikaciju i stvoriti lozinke za pojedine aplikacije.
 • U Uređaji možete pregledati svaki uređaj registriran s vašim Apple ID-om, vidjeti pojedinosti o svakom od njih i ukloniti one koje više ne koristite.
 • U Plaćanje i dostava odjeljak, možete pregledati i revidirati svoj način plaćanja i adresu za dostavu.
 • U Poruke iz Applea odjeljak, možete omogućiti ili onemogućiti određene e-poruke od Applea.
 • I u Odjeljak Podaci i privatnostmožete vidjeti Appleovu stranicu privatnosti, upravljati postavkama omogućavanjem ili onemogućavanjem iCloud analitike i upravljati svojim podacima i opcijama privatnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up