Kako prilagoditi svoje kontrole pregledavanja u Firefoxu

Koristite Firefox za surfanje webom i pokretanje pretraživanja izravno iz preglednika, ali Firefox pretraživanje ima više nego što se čini na prvi pogled.

Možete prilagoditi i kontrolirati svoja pretraživanja kako biste dobili uže ili preciznije rezultate; započeti pretraživanje iz trake za pretraživanje ili adrese; vidjeti prijedloge dok tipkate; i odaberite svoju zadanu tražilicu. Također možete mijenjati svoje rezultate pretraživanja u hodu dodavanjem posebnih znakova za web pretraživanje, u otvorenim karticama, povijesti pregledavanja ili putem oznaka. Pogledajmo kako kontrolirati svoja pretraživanja u Firefoxu.

Oglas

Índice
 1. Firefox postavke pretraživanja
 2. Riješite se ili dodajte traku za pretraživanje u Firefoxu
 3. Promijenite Firefoxov zadani preglednik
 4. Promijenite tražilice
 5. Odaberite Alternativne tražilice
 6. Dodajte tražilice
 7. Prikaži prijedloge za pretraživanje
 8. Organizirajte prijedloge za pretraživanje
 9. Tražim prijedloge i poveznice
 10. Ograničite prijedloge za pretraživanje
 11. Traži posebne znakove

Firefox postavke pretraživanja

Firefox postavke pretraživanja

Prvo provjerimo različite postavke pretraživanja koje možete prilagoditi. U Firefoxu kliknite ikonu hamburgera () i odaberite Opcije.

Riješite se ili dodajte traku za pretraživanje u Firefoxu

Riješite se ili dodajte traku za pretraživanje u Firefoxu

Kliknite na kategoriju Traži. Unutar trake za pretraživanje, prva opcija—Koristi adresnu traku za pretraživanje i navigaciju—znači da adresna traka služi i kao traka za pretraživanje. Druga opcija razdvaja dvije funkcije i dodaje prozor s desne strane u koji možete upisati pojmove za pretraživanje.

Osim upisivanja pretraživanja u adresnu traku, možete unijeti svoj pojam u okvir za pretraživanje na stranici Firefoxa koji se pojavljuje kada otvorite novu karticu. Kada unesete pretraživanje u adresnu traku, Firefox vam prikazuje rezultate ne samo s weba, već i iz vaše povijesti pregledavanja, sinkroniziranih stranica, označenih stranica i otvorenih kartica.

Promijenite Firefoxov zadani preglednik

Promijenite Firefoxov zadani preglednik

Godine 2014. Mozilla je potpisala petogodišnji ugovor da Yahoo postane zadana tražilica. To se promijenilo prošle godine nakon što je Verizon kupio Yahoo, a Google je ponovno postao default. Da biste to promijenili, kliknite padajući izbornik koji prikazuje vašu trenutnu tražilicu i prebacite je na željenu, kao što su Bing ili DuckDuckGo.

Promijenite tražilice

Promijenite tražilice

Sada kada upišete pojam za pretraživanje, bilo u adresnu traku ili okvir za pretraživanje na Firefox stranici, preglednik koristi vaš novi zadani preglednik. Ali također prikazuje ikone za druge tražilice i web stranice tako da se možete jednostavno prebaciti na drugu.

Odaberite Alternativne tražilice

Odaberite Alternativne tražilice

Međutim, možete promijeniti ikone pretraživanja koje se pojavljuju tijekom pretraživanja. Kliknite lijevo od stranice koju želite dodati ili ukloniti; pored onih koji su aktivirani pojavit će se plava kvačica.

Dodajte tražilice

Dodajte tražilice

Za dodavanje tražilice ili stranice koja nije navedena, kliknite poveznicu Pronađi više tražilica. Na stranici Firefox Add-ons koja se pojavi odaberite sve tražilice koje želite dodati kao alternative. Ikone za te preglednike pojavit će se kada pokrenete pretraživanje.

Prikaži prijedloge za pretraživanje

Prikaži prijedloge za pretraživanje

Ako želite vidjeti povezana pretraživanja kada počnete upisivati ​​vlastiti pojam za pretraživanje na Firefox stranici koja se pojavljuje kada se otvori nova kartica, označite opciju za davanje prijedloga za pretraživanje.

Organizirajte prijedloge za pretraživanje

Organizirajte prijedloge za pretraživanje

Da biste vidjeli prijedloge kada unesete pojam za pretraživanje u adresno polje, označite opciju Prikaži prijedloge za pretraživanje u rezultatima adresne trake. A da biste vidjeli prijedloge ispred svoje povijesti pregledavanja u pretraživanju adresne trake, označite Prikaži prijedloge pretraživanja ispred povijesti pregledavanja u rezultatima adresne trake.

Tražim prijedloge i poveznice

Tražim prijedloge i poveznice

Sada upišite pretraživanje u adresnu traku i Firefox će prikazati prijedloge praćene vezama na vašu povijest pregledavanja.

Ograničite prijedloge za pretraživanje

Ograničite prijedloge za pretraživanje

Ako želite ograničiti vrste prijedloga koje Firefox nudi kada započnete pretraživanje, idite na Opcije > Privatnost i sigurnost. U odjeljku adresne trake možete poništiti odabir opcija za povijest pregledavanja, oznake i/ili otvorene kartice.

Traži posebne znakove

Traži posebne znakove

Konačno, možete koristiti posebne znakove da ograničite vrste rezultata koje vidite kada pokrenete pretraživanje.

 • Dodavanje @ nakon pojma za pretraživanje ograničava rezultate samo na web stranice.
 • Simbol # ograničit će vaše rezultate pretraživanja na naslove stranica.
 • + ograničit će vaše rezultate na stranice koje ste označili.
 • Umetnite simbol ^ za pretraživanje povijesti pretraživanja.
 • Dodavanje * ograničava rezultate samo na označene stranice.
 • Znak % može se koristiti za pretraživanje svih otvorenih kartica.
 • Dodajte ~ svom pojmu za pretraživanje kako biste ograničili rezultate na stranice koje ste upisali
 • Koristite znak $ da ograničite rezultate na prijedloge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up