Kako prilagoditi izbornik 'Pošalji' u sustavu Windows

Izbornik Windows Send bio je korisna značajka generacijama. Možda je zakopan u kontekstnom izborniku File Explorera koji se klikne desnom tipkom miša, ali možete ga koristiti za slanje datoteka na određenu lokaciju, kopiranje fotografija na novi uređaj ili ispis vašeg rada u trenucima. Također dolazi sa zadanim unosima koje možda nikada nećete koristiti i nedostaju mu određene značajke koje biste možda željeli. Srećom, ova se dva problema mogu lako ispraviti prilagođavanjem onoga što se pojavljuje u izborniku Pošalji kako bi odgovaralo vašim potrebama.

Koristite izbornik Pošalji na

Značajka Send to Same radi u sustavima Windows 11, 10 i 8.1. Otvorite File Explorer i desnom tipkom miša kliknite datoteku, kao što je dokument za obradu teksta, proračunska tablica, tekstualna datoteka ili slikovna datoteka. U skočnom izborniku pomaknite miš na Poslati naredba.

Otvara se izbornik Send To koji otkriva različite lokacije i aplikacije na koje možete poslati datoteku. Pritisnite određeni unos, kao što je Bluetooth uređaj, komprimirana zip datoteka, primatelj pošte ili mapa Dokumenti. Datoteka koju ste odabrali zatim se šalje na odabrano odredište.

Otvorite mapu Pošalji u

Dakle, kako postaviti izbornik Pošalji za uklanjanje unosa koje ne želite i dodavanje onih koje želite? Pritisnite Windows tipka + R za pokretanje prozora Pokreni. U okvir Otvori u prozoru upišite shell:SendTo, a zatim kliknite u redu.

File Explorer otvara mapu SendTo za vaš korisnički račun, točnije c:\users\(korisničko ime)\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo. Odavde možete izbrisati sve unose koje nikada ne biste koristili tako da ih kliknete desnom tipkom miša i odaberete Izbrisati iz skočnog izbornika.

Izbrišite stavku Pošalji na unos

Na primjer, možda nikada nećete faksirati datoteku nekome iz Windowsa, pa ima smisla izbrisati datoteku Primatelj faksa unos. Ako niste sigurni o brisanju određenog unosa, možete ga izrezati i zalijepiti na drugo mjesto, kao što je sigurnosna kopija. Na taj način ga uvijek možete premjestiti natrag u mapu SendTo ako to želite u budućnosti.

Kada dodajete nove unose izbornika, morate znati put do izvršne datoteke za aplikaciju koju želite dodati. Recimo da puštate pjesme iz Windows Media Playera i želite ih dodati u izbornik Pošalji. Za njega biste stvorili unos SendTo u mapi Send u File Exploreru.

Dodajte novi unos Pošalji

Desnom tipkom miša kliknite bilo koje prazno područje u mapi, a zatim odaberite Novo > Prečac. U prozoru Create Shortcut potražite ili upišite sljedeću stazu: C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe, a zatim kliknite Sljedeći.

Unesite put

Tada biste promijenili naziv prečaca u Windows Media Player i kliknite Završi to.

Promijenite naziv prečaca

Sada možete poslati bilo koju vrstu audio datoteke u Windows Media Player tako da je kliknete desnom tipkom miša i otvorite izbornik Pošalji.

Koristite novi unos Pošalji na

Recimo sada da želite dodati određenu lokaciju u izbornik Pošalji, kao što je mapa Slike. Za to će vam trebati dvije instance File Explorera. Otvorite jedan prozor u mapi SendTo. U drugom prozoru desnom tipkom miša kliknite mapu Slike i odaberite Kopirati iz skočnog izbornika.

Zalijepite prečac mape.

Zatim možete desnom tipkom miša kliknuti mapu SendTo i odabrati Zalijepite prečac. Prečac do mape Slike pojavljuje se u mapi SendTo. Zatim možete preimenovati novi prečac ako želite. Sada možete slati fotografije izravno u mapu Slike tako da desnom tipkom miša kliknete sliku i odaberete odredište iz izbornika naredbi Pošalji u.

Koristite novi unos Pošalji na

Možete eksperimentirati s drugim lokacijama, aplikacijama i uređajima kako biste dobili izbornik Pošalji baš onakav kakav želite.

Índice
  1. Pošalji igračkama
    1. Preporuka naših urednika

Pošalji igračkama

Izbriši unos

Ne želite se gnjaviti File Explorerom da promijenite izbornik SendTo? Umjesto toga, možete se obratiti pomoćnom programu treće strane Send To Toys, koji je dostupan za preuzimanje s Major Geeksa (otvara se u novom prozoru).

Nakon instalacije otvorite softver i odaberite karticu Pošalji na. Ovo će vam pokazati sve trenutne unose za izbornik Pošalji.

Preporuka naših urednika

Dodajte unos

Unos možete izbrisati tako da ga odaberete i kliknete na Ukloniti dugme. Za dodavanje aplikacije ili lokacije kliknite na Dodati gumb, zatim pronađite i odaberite program ili mapu koju želite dodati. Klik u redui unos koji smo dodali na popis.

Unosi se mogu preimenovati desnim klikom na stavku na popisu i odabirom Preimenovati.

Izbriši unos

Drugi alat je Sendto Menu Editor (Otvara se u novom prozoru), koji vam može pomoći u dodavanju i uklanjanju unosa u mapi Send To, kao i drugim opcijama koje nisu dostupne u Send To Toys. Instalirajte program, zatim ga otvorite da biste vidjeli svoje trenutne (i potencijalne) SendTo unose. Kvačice označavaju koje se stavke nalaze u izborniku, dok nema kvačice znači da se mogu dodati.

Da biste uklonili postojeći unos iz mape Pošalji u, samo poništite okvir. Također možete desnom tipkom miša kliknuti stavku i odabrati Sakrij u izborniku. Da biste ga u potpunosti uklonili iz uređivača izbornika Pošalji, kliknite desnom tipkom miša i odaberite Izbriši iz izbornika.

Preimenujte unos

Desnom tipkom miša kliknite postojeći unos da biste ga uredili. Zatim ga možete preimenovati, promijeniti ikonu, kopirati ciljnu stazu, pogledati ciljnu lokaciju ili provjeriti svojstva prečaca ili ciljne datoteke.

Dodajte novi unos

Za dodavanje novog unosa kliknite ikonu Dodaj prečac na gornjoj alatnoj traci. Potražite ili unesite naziv lokacije datoteke ili mape, naziv prečaca i sve parametre za prečac. Pritisnite gumb Stvori prečac. Novi unos sada je dostupan u izborniku Pošalji na.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up