Kako preuzeti TikTok videozapise (bez vodenog žiga)

Vjerojatno imate TikTok, kao i milijarde drugih ljudi. Vjerojatno ste ovisni. Teško je probijati se kroz brzi, ponavljajući sadržaj koji se proteže od prekomjerno korištenih memea do iznenađujuće originalnog sadržaja. Toliko da su format ukrali drugi servisi, od Reelsa na Instagramu i Facebooku do Snapchatovog Spotlighta.

Što ako ste kreator TikTok sadržaja koji želi podijeliti svoj savršeni video negdje drugdje? Ili što ako jednostavno morate imati omiljeni video koji ćete zadržati zauvijek? (Znate, za svoju osobnu upotrebu, ne za profit, kako ne biste prekršili prava intelektualnog vlasništva izvornog proizvođača, jer bi to bio glup potez s vaše strane.) Kako preuzeti taj video bez vodenog žiga TikTok logotipa u mrtvoj točki na videu? Evo kako.

Índice
  1. Dobijte TikTok videozapise s vodenim žigom
  2. Riješite se vodenog žiga
  3. Zgrabi TikToks bez vodenog žiga
    1. Preporuka naših urednika

Dobijte TikTok videozapise s vodenim žigom

Ovo je najlakši način za preuzimanje TikTok videa, jer to možete učiniti trenutno na svom mobilnom uređaju, izravno iz aplikacije TikTok.

Držite prst na videu i dodirnite u izborniku koji se pojavi Spremi video na vrhu. (Napomena: ovo funkcionira samo ako je kreator označio videozapis kao "Javno". Ako je naveden kao "Privatno", nećete vidjeti opciju spremanja.) Videozapis se nalazi u kameri vašeg telefona i vidjet ćete opcije kako biste odatle podijelili videozapis na SMS, Facebook, WhatsApp ili druge usluge.

snimke zaslona s vodenim žigom za preuzimanje videa aplikacije tiktok

Preuzimanje videozapisa na TikTok iOS aplikaciji (Zasluge: PCMag)

Ako samo želite mali isječak TikTok videa koji ćete koristiti kao animirani GIF, to je također opcija – kliknite gumb za dijeljenje (strelica koja pokazuje desno) i pogledajte sive ikone na dnu. Postoji jedan Spremi videokao gore, ali pomaknite se malo prema dolje i vidjet ćete opciju za Podijelite kao GIF.

Videozapise ne možete spremati na radnu površinu putem Tiktok.com (Otvara se u novom prozoru), iako ih možete jednostavno dijeliti izravno na svoj WhatsApp, Facebook, Twitter, Telegram, LinkedIn ili Pinterest račun. To je prava stvar ako želite da drugi to vide.

Ako želite spremiti videozapis na radnu površinu, uvijek možete snimiti videozapis svog zaslona – zajedno s vodenim žigom, koji traje sve vrijeme trajanja videozapisa i pomiče se.

Prednost za kreatore sadržaja je u tome što je vodeni žig TikTok logotipa, zajedno s imenom kreatora, trenutno brendiranje. Ali ne žele svi vodeni žig. Pogotovo ako je to vaš videozapis na prvom mjestu i planirate ga ponovno objaviti na drugim uslugama kako biste povećali svoj doseg bez dupliciranja napora. Što je rješenje?

Riješite se vodenog žiga

Za uklanjanje vodenog žiga s videozapisa koje ste već preuzeli, video alati kao što su iMyFone MarkGo (Otvara se u novom prozoru) (29,99 USD za Windows ili 38,95 USD za macOS), RemoveLogoNow (Otvara se u novom prozoru) (59,99 USD na Windowsima), Video Eraser (Otvara se u novom prozoru) (Besplatno ili 2,99 USD za Pro Edition na iOS-u) ili Apowersoft Online Video Watermark Remover (Otvara se u novom prozoru) (na webu) može obaviti posao. Ali rezultati mogu izgledati zbrkani jer u biti zamagljuju vodeni žig dodavanjem dodatnih piksela u video okvire. To nije sjajno kada plaćate za svoj softver poput ovih gore, iako su mnogi jeftiniji svaki mjesec ako vam trebaju samo ograničeno vrijeme.

Ova metoda može dobro funkcionirati za neke videozapise, osobito ako je pozadina mirna. Ali može uništiti automatski generirane titlove ili preklapanje teksta u videu, blizu središta okvira.

VIDEO PROC VLOGER

(Zasluge: VideoProc Vlogger)

Nešto bolja opcija je softver za uređivanje videa poput besplatnog VideoProc Vlogger (Otvara se u novom prozoru), koji prekriva vodeni žig s vašim logotipom ili drugom slikom, čak i animiranim GIF-om. To je kao dodavanje GIF naljepnice na video koji je mogao biti dodan kada je video postavljen na TikTok.

Zgrabi TikToks bez vodenog žiga

Najbolje je besplatno preuzeti video bez vodenog žiga. Da bi ovo funkcioniralo, potrebne su vam aplikacije trećih strana i prateća web-mjesta, za što će vam trebati URL za pojedinačne TikTok videozapise.

Musically Down (Otvara se u novom prozoru) je a web mjesto za pomoć s dobrim izgledom (unatoč nekim oglasnim zamkama koje vas pokušavaju navesti da kliknete) i sažetim videozapisom s uputama. Ali sve ove stranice rade istu stvar. Unesite poveznicu na TikTok video ili pjesmu navedenu na usluzi i dobit ćete brzi pregled, uključujući naslov videa i opcije za preuzimanje kao MP4 video ili ponekad kao MP3 audio datoteku.

Preporuka naših urednika

Druge korisne web stranice uključuju SaveTik (otvara se u novom prozoru), SnapTik (otvara se u novom prozoru), TokSaver (otvara se u novom prozoru) i GGTik (otvara se u novom prozoru). Pomoćne stranice za preuzimanje obično dobro rade na mobilnim uređajima i čak obrađuju TikTok videozapise koji su označeni kao privatni.

Ako vam je draže Mobilna aplikacija GGTik ima jedan za Android bočno učitavanje, plus tu su SaveTok (Otvara se u novom prozoru) (na iOS-u i Androidu) i RepostTik (Otvara se u novom prozoru) (iOS), među ostalima. Čini se da aplikacije povremeno nailaze na pravne probleme i zatvaraju se ili gube funkcionalnost, pa su web stranice preferirani način. Međutim, nije da su imuni na takve probleme.

Korisnici računala koji nešto žele namjenski desktop softver za ovaj zadatak razmotrite 4K Tokkit (Otvara se u novom prozoru), program od 15 USD za Windows, macOS i Ubuntu Linux. Možete platiti više za neograničena preuzimanja po danu, pa čak i preuzeti cijele serije na temelju hashtagova. Od kreatora našeg omiljenog YouTube video downloadera, 4K Video Downloader. Zapravo, taj potpuno opremljeni 4K Video Downloader također će preuzimati videozapise s TikToka. Ali ne uklanja vodeni žig, barem ne u besplatnoj verziji.

videovojvoda

VideoDuke (Zasluge: VideoDuke)

Korisnici specifični za Mac mogu provjeriti VideoDuke (Otvara se u novom prozoru) (29,95 USD), koji obećava da će se riješiti vodenog žiga, ali nudi samo dva besplatna preuzimanja. Ostali programi za preuzimanje koji podržavaju TikTok i nude besplatnu probnu verziju s ograničenim preuzimanjima/značajkama uključuju SnapDownloader (otvara se u novom prozoru), DVDVideoSoft Free TikTok Downloader (otvara se u novom prozoru) i Qoob Clips (otvara se u novom prozoru).

Još jedan savjet: Čuvajte se zvukova zaštićenih autorskim pravima. Ako preuzmete TikTok video — čak i ako je vaš — i uključuje zvuk koji je nečije tuđe intelektualno vlasništvo, nije važno je li bio OK na TikToku, koji nudi biblioteku zvukova. Usluge poput Facebooka imaju algoritme umjetne inteligencije koji prate uploade za takve stvari. U najboljem slučaju, omogućit će vam učitavanje videozapisa bez zvuka; u najgorem slučaju, isključit će te. Upotrijebite TikTokovu sestrinsku aplikaciju CapCut ili druge uređivače videozapisa poput Inshota (otvara se u novom prozoru) (iOS i Android) ili Splice (otvara se u novom prozoru) (iOS i Android) za uklanjanje zvuka, kao i za ozbiljnije uređivanje. Svi su dostupni za iOS ili Android.

PCMag logotip Kako preuzeti YouTube videozapise

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up