Kako preuzeti svoje fotografije prije nego što ih Flickr izbriše

Prošlo je nekoliko burnih godina za Flickr. Nekoć popularan mrežni fotografski servis, uvelike su ga zasjenili Instagram i konkurentski servisi poput Google Photos. Previranja kod prethodnog vlasnika Yahooa nisu pomogla njegovim izgledima, a Flickr je prošlog proljeća prodan SmugMugu.

U pokušaju poticanja pretplata na Flickr Pro, SmugMug je smanjio količinu besplatne pohrane s 1TB podataka na samo 1000 fotografija. Što ako imate više od 1000 fotografija? Flickr ih je trebao početi brisati 5. veljače, prvo počevši od vaših najstarijih fotografija. Ali na temelju povratnih informacija i "komplikacija koje su neki članovi doživjeli pri preuzimanju fotografija" 5. veljače, Flickr produžio rok do 12. ožujka.

U nedavnoj objavi na blogu (Otvara se u novom prozoru), Flickr je najavio da će "sve javne, slobodno licencirane slike na Flickru, bez obzira na datum kada su učitane", biti zaštićene, čak i ako vaš račun premašuje 1TB. U početku je Flickr planirao zaštititi samo javne, slobodno licencirane slike prenesene prije 1. studenoga, ali "znamo da je cijena pohrane i posluživanja ovih slika daleko veća od vrijednosti koju predstavljaju svijetu", kaže se, pa će sve slike biti zaštićeni, bez obzira na dan kada su objavljeni.

Flickr će također omogućiti stvaranje "in memoriam" računa za postojeće Flickr članove koji su preminuli. Prijatelji ili obitelj mogu se prijaviti za označavanje računa ovdje (Otvara se u novom prozoru).

Za sve ostale postoji mnogo alternativa Flickru. Google Photos nudi neograničenu pohranu ako vaše fotografije imaju 16 megapiksela ili manje, dok Amazon Photos (Otvara se u novom prozoru) nudi neograničenu pohranu za članove Prime. Nemojte izgubiti te Flickr snimke; evo kako dohvatiti svoje fotografije s Flickra prije nego što se izbrišu.

Oglas

Índice
  1. Preuzmite pojedinačne Flickr fotografije
  2. Preuzmite cijele Flickr albume
  3. Zatražite Flickr podatke
  4. Automatizirajte proces pomoću IFTTT-a
  5. 10 brzih savjeta za popravljanje loših fotografija

Preuzmite pojedinačne Flickr fotografije

Preuzmite pojedinačne Flickr fotografije

Najlakši način da spremite svoje fotografije je da ih jednostavno preuzmete kao pojedinačne datoteke. Na Flickr.com idite na svoju kameru (Vi > Snimci kamere u gornjem navigacijskom izborniku) i odaberite sve fotografije koje želite spremiti. Pri dnu zaslona pojavit će se skočni izbornik. Odaberite Preuzmi za izradu zip datoteke.

Ubrzajte postupak klikom na Odaberi sve. Ili držite Shift i kliknite na prvu i posljednju fotografiju koju želite. Sve u sredini bit će istaknuto i dostupno za brzo preuzimanje.

Preuzmite cijele Flickr albume

Preuzmite cijele Flickr albume

Ako imate tisuće fotografija za pohraniti, preuzimanje pojedinačnih snimaka nije praktična metoda. Flickr vam omogućuje preuzimanje samo 500 fotografija odjednom, stoga je najbolje preuzimati po albumu.

Idite na stranicu Albumi i zadržite pokazivač iznad albuma koji želite preuzeti. Pritisnite ikonu za preuzimanje kako biste preuzeli zip datoteku na svoje računalo.

Zatražite Flickr podatke

Zatražite Flickr podatke

Flickr vam također omogućuje da zatražite sve svoje podatke odjednom—fotografije, metapodatke, komentare i podatke o lokaciji. Kliknite na svoju profilnu sliku u gornjem desnom kutu i odaberite Postavke. Na dnu kartice Osobni podaci nalazit će se gumb s natpisom "Zatraži moje Flickr podatke". Flickr će vam reći na koju adresu e-pošte će te informacije biti poslane, ali je možete promijeniti ako imate željeno odredište.

Ovisno o tome koliko fotografija imate, može proći neko vrijeme prije nego što primite datoteke u svoju pristiglu poštu. One će stići kao zip datoteke, s maksimalno 500 fotografija u svakoj.

Automatizirajte proces pomoću IFTTT-a

Najbolji IFTTT recepti

10 brzih savjeta za popravljanje loših fotografija

10 brzih savjeta za popravljanje loših fotografija

Ne morate biti profesionalac da biste snimili sjajne fotografije. Slijedite ove jednostavne upute kako biste poboljšali kvalitetu svojih snimaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up