Kako preuzeti ažuriranja firmvera za Steam Deck prije svih ostalih

Steam Deck je veličanstven komad prijenosnog hardvera za igranje koji vam omogućuje da u pokretu uzmete dobar dio svoje zbirke igara za računala. Sjajan je u ruci, s dvostrukim analognim palicama, dvostrukim dodirnim podlogama i višestrukim lopaticama, ali Valveov SteamOS firmware – operativni sustav koji pokreće Steam Deck – jednako je važan za uspjeh sustava. Valve redovito izdaje ažuriranja firmvera koja Steam Decku daju poboljšanu funkcionalnost, što znači da današnji sustav nije sasvim isti kao onaj koji je debitirao ranije ove godine.

Obično morate pričekati da ažuriranje bude dostupno na kanalu SteamOS Stable prije instaliranja zakrpe. Međutim, znatiželjnici ili nestrpljivi tipovi mogu testirati firmware prije nego što se dovrši tako što će uroniti u Steam OS System Update Channel. Evo kako to učiniti.

Valve Steam Deck

Kanal sustava Steam Deck

(Zasluge: PCMag)

Índice
 • Što je SteamOS Update Channel?
 • Kako ažurirati Steam Deck firmware
  1. Preporuka naših urednika
 • Kako izvršiti oporavak sustava Steam Deck
 • Dodatni savjeti i trikovi za Steam Deck
 • Što je SteamOS Update Channel?

  SteamOS vam omogućuje istraživanje tri kanala sustava: stabilni, beta i pregled.

  Uz Stable možete instalirati preporučenu verziju zakrpe za SteamOS. Ovo je firmware koji je Valve smatrao dovoljno vrijednim da ga objavi svakodnevnim korisnicima Steam Decka. Steam Deck koristi ovaj kanal prema zadanim postavkama.

  Beta kanal je, prema samom kanalu ažuriranja sustava, za testiranje "novih značajki Steama". Ovaj kanal se često ažurira i možete očekivati ​​neke manje pogreške. Moj osobni Steam Deck živi na ovom kanalu, budući da sam jedan od gore spomenutih znatiželjnika.

  Konačno, kanal za pregled omogućuje vam testiranje novih značajki u ranom obliku. Toliko rano, zapravo, da Valve navodi da "možete naići na probleme." Ovo je kanal za najhrabrije od hrabrih vlasnika Steam Decka.

  Potrebno je ponovno pokretanje Steam Decka

  (Zasluge: PCMag)

  Kako ažurirati Steam Deck firmware

  Srećom, Valve olakšava preskakanje s jednog kanala na drugi:

  Preporuka naših urednika

 • Pritisnite gumb Steam.

 • Pomaknite se prema dolje do Postavke i pritisnite gumb A.

 • Pomaknite se prema dolje do Sustav > Kanal ažuriranja sustava.

 • Odaberite Beta ili Pregled (vaš Steam Deck dolazi s aktivnim stabilnim kanalom).

 • Pojavit će se upit Restart Now. Kliknite za ponovno pokretanje Steam Decka i primjenu novog kanala sustava.

 • Ponovite korake 1-3, osim što biste trebali zaroniti u ažuriranja softvera umjesto kanala ažuriranja sustava.

 • Pritisnite Provjeri ažuriranja da vidite je li dostupan novi firmver.

 • Ako je nešto dostupno, kliknite ikonu Primijeni za pokretanje ponovnog pokretanja sustava i instalacije ažuriranja. To je to!

 • Ažuriranja softvera za Steam Deck

  (Zasluge: PCMag)

  Kako izvršiti oporavak sustava Steam Deck

  Imajte na umu da ako naiđete na problem s ažuriranim firmverom, slijedite Valveov vodič korak po korak za oporavak sustava (otvara se u novom prozoru) kako biste vratili svoj Steam Deck u normalno, prethodno neaktivno stanje. Morat ćete preuzeti sliku za oporavak sustava, zgrabiti USB pogon i nabaviti USB-C adapter ili čvorište kako biste započeli postupak popravka. Postoje upute za Linux, Mac i Windows.

  Valve nudi četiri opcije oporavka: Re-Image Steam Deck, Wipe Local User Data, Reinstall SteamOS i Recovery Tools. Ponovno provjerite vodič za oporavak kako biste utvrdili koji je put najbolji za vaš Steam Deck.

  PCMag logotip Valve Steam Deck oslobađa računalne igre s radne površine

  Dodatni savjeti i trikovi za Steam Deck

  Sjajno je isprobati nadolazeće značajke na kanalu za ažuriranje sustava, ali Steam Deck ima još više za istražiti. Provjerite 9 trikova kako biste maksimalno iskoristili svoj Steam Deck i Steam Deck 101: Sve što trebate znati o Valveovom ručnom računalu za igranje da biste započeli.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up