Kako prenositi datoteke između računala i telefona pomoću AirDroida

Ako trebate jednostavan način prijenosa fotografija, videozapisa i drugih datoteka između telefona i računala, ne tražite dalje od AirDroida.

Izradio Sand Studio, AirDroid aplikacija vam omogućuje bežični prijenos različitih vrsta datoteka između vaših računala i uređaja, sve dok su na istoj Wi-Fi mreži. Možete ga čak koristiti za dijeljenje datoteka s drugim ljudima koji koriste aplikaciju i koji su u blizini na istoj mreži.

AirDroid podržava iOS, Android, Windows PC i Mac. Međutim, nekoliko značajki radi samo na Android uređajima, ne i na iPhone ili iPad uređajima.

Osnovna verzija AirDroida je besplatna. Osim toga, možete prenositi, pregledavati, brisati i upravljati datotekama na svom telefonu sa svog računala. Također možete koristiti svoje računalo za pregled i daljinsko upravljanje svojim Android uređajem.

Premium izdanje AirDroida, koje košta 1,99 USD mjesečno (ili 1,67 USD mjesečno tijekom godine), uklanja oglase i dodaje više značajki, poput podrške za šest uređaja (umjesto samo dva) i mogućnost prijenosa cijelih mapa s jednog mjesta na drugoj. Jedini uvjet je da se morate prijaviti za račun na AirDroidu kako biste koristili i besplatnu i premium verziju.

Oglas

Índice
 1. Prvi koraci s AirDroidom
 2. Povezivanje telefona s računalom
 3. Preuzmite više datoteka s telefona na računalo
 4. Oblog
 5. Odaberite Odredište preuzimanja
 6. Preuzmite i raspakirajte
 7. Preuzmite pojedinačne datoteke s telefona na računalo
 8. Prenesite videozapise s telefona na računalo
 9. Izbrišite svoje datoteke
 10. Prijenos datoteka s računala na telefon
 11. Pogledajte učitane datoteke
 12. Prijenos podataka
 13. Premjestite videozapise s računala na telefon
 14. Upravljajte svojim telefonom na daljinu
 15. Pretraži svoj telefon
 16. Napravite sigurnosnu kopiju na računalu
 17. Prijenos Odaberite datoteke
 18. Pošalji SMS putem AirDroida
 19. Prikaži obavijesti
 20. AirMirror
 21. AirIME
 22. Način rada samo za prikaz
 23. AirMirror

Prvi koraci s AirDroidom

Prvi koraci s AirDroidom

Preuzmite AirDroid iz App Storea (otvara se u novom prozoru) ili Google Playa (otvara se u novom prozoru). Kako biste ga koristili na svom računalu, preuzmite i instalirajte desktop klijent (Otvara se u novom prozoru) ili jednostavno izravno upotrijebite web mjesto Airdroid.com.

Prije nego počnete raditi s programom, morat ćete kreirati račun, što možete učiniti sa svog mobilnog uređaja ili računala. Na telefonu ili tabletu pokrenite AirDroid i dodirnite ikonu profila. Odaberite "Dodirnite za prijavu". Dodirnite gumb "Prijava". Na računalu samo kliknite vezu za prijavu. Izradite korisničko ime i lozinku.

Povezivanje telefona s računalom

Povezivanje telefona s računalom

Recimo sada da želite kopirati datoteke sa svog mobilnog telefona na svoje računalo. Prvo ćemo pokušati izravno koristiti web stranicu. Provjerite jeste li prijavljeni u aplikaciju na svom telefonu. Idite na web mjesto AirDroid na računalu i prijavite se na svoj račun. Web-mjesto bi trebalo automatski otkriti vaš mobilni uređaj, prikazujući njegovo ime s desne strane.

Na lijevoj strani vidjet ćete mape za fotografije, videozapise i datoteke koje se nalaze na vašem telefonu. Kliknite na mapu Fotografije, na primjer, i vidjet ćete sve slike na svom telefonu.

Preuzmite više datoteka s telefona na računalo

Preuzmite više datoteka s telefona na računalo

Odaberite fotografiju ili fotografije koje želite kopirati na svoje računalo i kliknite gumb "Preuzmi".

Oblog

Oblog

AirDroid komprimira datoteke u ZIP arhivu i od vas traži da ih spremite na svoje računalo. Pritisnite "U redu".

Odaberite Odredište preuzimanja

Odaberite Odredište preuzimanja

Odaberite mapu u koju želite spremiti ZIP. Pritisnite "Spremi".

Preuzmite i raspakirajte

Preuzmite i raspakirajte

Na računalu idite do mjesta na kojem je datoteka spremljena. Sada možete izdvojiti datoteku kako biste izdvojili njezin sadržaj.

Preuzmite pojedinačne datoteke s telefona na računalo

Preuzmite pojedinačne datoteke s telefona na računalo

Možete prenijeti jednu datoteku na svoje računalo bez potrebe za komprimiranjem. Samo kliknite vezu za preuzimanje te datoteke i odaberite mapu u koju je želite spremiti.

Prenesite videozapise s telefona na računalo

Prenesite videozapise s telefona na računalo

Za prijenos videozapisa s telefona na računalo otvorite mapu Videozapisi na radnoj površini. Odaberite videozapise koje želite kopirati s telefona na računalo i kliknite "Preuzmi". AirDroid kopira svaki odabrani video s vašeg telefona na vaše računalo, jedan po jedan.

Izbrišite svoje datoteke

Izbrišite svoje datoteke

Oslobodite prostor na telefonu brisanjem datoteka s AirDroida. Samo odaberite datoteku ili datoteke koje želite ukloniti i kliknite ikonu kante za smeće. Na telefonu dodirnite gumb Izbriši kako biste potvrdili da želite izbrisati te datoteke.

Prijenos datoteka s računala na telefon

Prijenos datoteka s računala na telefon

Zatim, možda ćete htjeti kopirati datoteke sa svog računala na svoj mobilni telefon da ih koristite kao pozadinu ili samo da ih držite pri ruci na svom telefonu. U istom prozoru kliknite gumb "Učitaj datoteku". Potražite i odaberite datoteke na računalu koje želite prenijeti na telefon. Pritisnite "Otvori".

Pogledajte učitane datoteke

Pogledajte učitane datoteke

Sada provjerite svoj telefon ili osvježite prozor s fotografijama na AirDroid web stranici kako biste vidjeli fotografije koje ste prenijeli.

Prijenos podataka

Prijenos podataka

Drugi način za slanje fotografija ili drugih datoteka s vašeg računala na vaš iOS ili Android uređaj je putem prijenosa datoteka. Ovo radi na web-mjestu i u desktop klijentu, ali je malo lakše na stolnom računalu.

Preuzmite ga za Windows ili macOS sa AirDroid stranice za preuzimanje (otvara se u novom prozoru). Nakon instalacije otvorite program i prijavite se. Trebali biste vidjeti svoj mobilni uređaj na popisu. Pritisnite ikonu Prijenos datoteke. Provjerite je li odabrana kartica Uređaj. Datoteke koje želite kopirati možete povući i ispustiti s računala na telefon ili kliknite gumb Pošalji datoteku i odaberite ih. Zatim možete pregledati kopirane datoteke na svom telefonu.

Premjestite videozapise s računala na telefon

Premjestite videozapise s računala na telefon

Za kopiranje videozapisa s računala na telefon kliknite "Učitaj datoteku". Odaberite video s računala i kliknite "Otvori".

Upravljajte svojim telefonom na daljinu

Upravljajte svojim telefonom na daljinu

Želite daljinski upravljati telefonom s računala ili pregledavati obavijesti telefona na računalu? Ove zadatke možete obavljati, ali samo na Android uređajima. Trebat će vam i AirDroid desktop klijent.

Pretraži svoj telefon

Pretraži svoj telefon

Možda ćete prvo htjeti pregledati datoteke na svom Android telefonu ili tabletu. U stolnoj aplikaciji AirDroid kliknite ikonu Datoteke. Sada možete pregledavati mape i datoteke na svom uređaju.

Napravite sigurnosnu kopiju na računalu

Napravite sigurnosnu kopiju na računalu

Možete sigurnosno kopirati sve fotografije sa svog Android telefona na svoje računalo; samo kliknite karticu "Sigurnosna kopija" na zaslonu prijenosa datoteka u aplikaciji za radnu površinu i kliknite gumb "Sigurnosna kopija".

Prijenos Odaberite datoteke

Prijenos Odaberite datoteke

Za kopiranje samo odabranih datoteka s Android telefona na računalo kliknite ikonu Datoteke. Odaberite datoteke koje želite kopirati i kliknite gumb "Preuzmi". Odaberite odredišnu mapu na računalu i kliknite "U redu".

Pošalji SMS putem AirDroida

Pošalji SMS putem AirDroida

Zatim možete voditi tekstualni razgovor na telefonu putem AirDroida na računalu. Pritisnite ikonu SMS na desktop aplikaciji. Unesite ime ili broj osobe kojoj želite poslati poruku. Unesite svoju poruku i kliknite Pošalji.

Prikaži obavijesti

Prikaži obavijesti

Pritisnite ikonu obavijesti. Sada možete vidjeti sve obavijesti koje se pojavljuju na vašem telefonu.

AirMirror

AirMirror

Kliknite ikonu AirMirror, gdje ćete pronaći neke cool alate za Android. "Remote Camera", na primjer, omogućuje vam upravljanje kamerom na vašem Android uređaju s vašeg računala.

AirIME

AirIME

Na zaslonu AirMirror kliknite ikonu "AirIME" i slijedite korake kako biste mogli tipkati na telefonu pomoću tipkovnice računala putem AirDroida.

Način rada samo za prikaz

Način rada samo za prikaz

Na zaslonu AirMirror kliknite ikonu "Samo prikaz" da vidite zaslon svog Android uređaja.

AirMirror

AirMirror

Na zaslonu AirMirror kliknite ikonu "AirMirror" da daljinski upravljate svojim Android uređajem s računala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up