Kako prenijeti svoje lozinke nakon smrti

Moj suprug i ja dijelimo odgovornosti kada je u pitanju plaćanje hipoteke i računa za režije svakog mjeseca. U nesretnom slučaju nečije smrti, drugi će se morati moći prijaviti na naše račune kako bi dom bio u funkciji. Ne treba uzeti u obzir samo račune za kućanstvo; također se suočavamo s potencijalno dugim i frustrirajućim procesom gašenja internetskih bankovnih računa, računa društvenih medija, pretplata na usluge video streaminga i mnogih drugih internetskih računa nakon što netko od nas umre. Srećom, pojava upravitelja lozinkama s opcijama digitalnog nasljeđivanja znači da i mi možemo pristupiti našem kućanstvu i osobnim računima kada drugi ne mogu.

Davanje nekome u koga imate povjerenja pristup trezoru vašeg upravitelja lozinki moglo bi biti najkorisnije nasljeđe koje ostavljate za sobom. PCMag ima vodič za pripremu vašeg digitalnog života za smrt. Uz taj izvor, također sam napravio ovaj popis najboljih upravitelja lozinkama koji nude opcije digitalnog nasljeđivanja.

Índice
  1. Najbolji upravitelji zaporki s izborom digitalnog naslijeđa
  2. Kako zaštititi svoje online račune nakon smrti
  3. Što se još događa u svijetu sigurnosti ovaj tjedan?
    1. Preporuka naših urednika

Najbolji upravitelji zaporki s izborom digitalnog naslijeđa

Provjerite PCMag recenzije za najbolje opcije upravljanja lozinkama koje nude digitalne naslijeđene opcije. Upravitelji zaporki navedeni su abecednim redom. Kliknite vezu Vidi sve nakon Dashlanea da biste vidjeli cijeli popis.

Razgovarajte o planu nasljeđivanja vašeg online računa s ljudima koji će dobiti vaše lozinke kada umrete. Recite im koji upravitelj lozinki koristite i ostavite pisane upute za pristup vašem digitalnom trezoru.

Kako zaštititi svoje online račune nakon smrti

Svaki gore naveden upravitelj lozinki ima vlastiti sustav nasljeđivanja lozinki. Neki vam omogućuju da odaberete želite li korisnicima dati potpunu kontrolu nad svakom stavkom u vašem trezoru (što može uključivati ​​brojeve kreditnih kartica i podatke o bankovnom računu) ili ograničiti pristup određenim odjeljcima. Ako se, recimo, planirate podvrgnuti velikoj operaciji, a svojim računima možete pristupiti samo kratko vrijeme, postoje upravitelji lozinki koji vam daju pristup trezoru pouzdanih kontakata dok ste odsutni. Kada navedena vremenska ograničenja isteknu, upravitelj lozinki ponovno se zaključava dok mu ne možete pristupiti.

Imajte na umu da posjedovanje lozinke za bankovni račun na mreži nije isto što i posjedovanje nečijeg novca. Uzimanje novca s računa koji nije vaš može vas dovesti u pravnu vruću vodu. Ako ustanovite da morate zatvoriti nečije bankovne račune nakon njihove smrti, kontaktirajte banku prije nego što pokušate pristupiti računu. Banke imaju vlastiti protokol za postupanje pri zatvaranju računa i predaju financijske ostavštine. Ako želite biti sigurni da će netko moći primiti novac na jedan od vaših računa nakon vaše smrti, svakako ga navedite kao korisnika na računu ili ga navedite kao zajedničkog vlasnika računa. Davanje podataka za prijavu u banku neće pomoći.

Sviđa vam se ono što ste pročitali? Dobijte dodatnu priču u svoju pristiglu poštu svaki tjedan. Prijavite se za SecurityWatch newsletter.

Što se još događa u svijetu sigurnosti ovaj tjedan?

Meta se suočava s tužbom zbog prikupljanja zdravstvenih informacija za ciljane oglase. U zajedničkoj tužbi navodi se da je Meta prikupila informacije putem alata za ciljanje oglasa tvrtke ugrađenog na web stranice pacijenata.

Microsoft uočava cyber plaćenike koji koriste Windows, Adobe Zero-Day Exploits. Microsoft je otkrio dokaze da je austrijska tvrtka za prikupljanje podataka pod nazivom DSIRF koristila zero-day exploite za malware pod nazivom Subzero.

Preporuka naših urednika

Jesu li vaši podaci povrijeđeni? Poduzmite ova 3 koraka sada. PCMag objašnjava kako dolazi do upada podataka i što učiniti ako ste pogođeni.

Novi Amazon Echo uređaj? 8 Alexa postavki za trenutnu promjenu. Amazonov glasovni asistent mogao bi biti koristan, ali njegove zadane postavke nisu najsigurnije niti najpogodnije za privatnost. Evo kako to popraviti.

5 načina na koje vam krađa identiteta može uništiti život Svi znaju da je krađa identiteta loša stvar, ali što se točno događa kada vam netko ukrade identitet? Dopustite da vas provedemo kroz to.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up