Kako prenijeti svoje Facebook fotografije i videozapise na drugu uslugu

Je li vaš Facebook račun fotografsko putovanje niz uspomene? Jeste li često kasno završavali noćni izlazak objavljujući stotine fotografija na društvenim mrežama?

Možda biste trebali izbrisati ove upitne snimke sa svog Facebook računa i spremiti ih na privatniju lokaciju. Srećom po vas, Facebookov ugrađeni alat pomaže vam da jednostavno učitate fotografije i videozapise na bilo koju od pet vanjskih usluga: Google Photos, Dropbox, Koofr, Photobucket i Backblaze B2.

Ako svoje datoteke hostirate na jednoj od ovih usluga, možete ih pregledavati na bilo kojem uređaju i preuzimati na svoje računalo ili mobilni telefon. A ako ikad izbrišete svoj Facebook račun, te su fotografije i videozapisi i dalje dostupni na usluzi po vašem izboru. Pogledajmo tvoje mogućnosti.

Índice
  1. Prenesi na Google fotografije
  2. Prebacite se na Dropbox
  3. Transfer do Koofra
  4. Prenesi u Photobucket
  5. Prebacite na Backblaze B2
  6. Preuzmite svoje Facebook podatke

Prenesi na Google fotografije

google fotografije

Za korištenje Google fotografija (iOS (otvara se u novom prozoru) i Android (otvara se u novom prozoru)) trebat će vam Google račun. Većina Android uređaja već bi trebala imati preuzetu aplikaciju. Bilo da ste u aplikaciji ili na webu, Google fotografije vam omogućuju pregled slika po fotografijama i albumima ili po predloženim. Otvorite Google fotografije (otvara se u novom prozoru) da biste vidjeli koje su fotografije i videozapisi tamo već pohranjeni.

facebook postavke

Prijenos vaših fotografija i videozapisa funkcionira na isti način s web stranice i aplikacije Facebook, iako su početni koraci za pristup značajci drugačiji. Na webu kliknite strelicu prema dolje u gornjem desnom kutu i odaberite Postavke i privatnost i onda postavke. U aplikaciji kliknite ikonu hamburgera i idite na Postavke i privatnost > Postavke.

facebook podataka

Na zaslonu postavki idite na Vaši podaci na Facebooku (Vaše informacije u mobilnoj aplikaciji) i odaberite Učitajte kopiju svojih podataka. Unesite svoju Facebook lozinku na sljedećem ekranu i kliknite Nastaviti.

učitavanje fotografija

U odjeljku Uobičajena odredišta odaberite Google fotografije kao odredište. Otvori Odaberite što želite prenijeti i odaberite koji mediji trebaju biti uključeni u prijenos. Možete odabrati samo fotografije, samo videozapise, samo određena razdoblja ili samo određene albume ili videozapise. Nakon što odaberete, kliknite Sljedeći.

odaberite medij

Klik Spojiti se da odaberete Google račun koji želite koristiti, a zatim se prijavite ako se to od vas zatraži. Prvi put kada to učinite, morat ćete dopustiti Facebooku pristup vašoj biblioteci Google fotografija. Klik Nastaviti. Zatim se vraćate na Facebook i tražite potvrdu prijenosa.

potvrdi prijenos

Klik Potvrdite prijenos za početak prijenosa. Od vas se može tražiti da ponovno unesete svoju Facebook lozinku. Vaše će se fotografije ili videozapisi početi učitavati. Istodobno ćete primiti e-poruku koja potvrđuje prijenos. Ako iz bilo kojeg razloga želite zaustaviti prijenos, kliknite na Stop dugme. U suprotnom, samo se držite i pustite da se nastavi.

obavijest o prijenosu

Nakon završetka procesa, na Facebooku će se pojaviti obavijest i primit ćete e-poruku s potvrdom prijenosa. Otvorite svoju stranicu Google Photos i idite na odjeljak Albumi. Sada biste trebali vidjeti nekoliko novih albuma za svoje uvezene fotografije s Facebooka, uključujući fotografije na vremenskoj traci, mobilne prijenose i slike profila.

google fotografije

Otvorite određeni album da biste vidjeli njegove fotografije i videozapise. Nakon što su ove početne datoteke prenesene, možete ponoviti postupak za premještanje drugog skupa datoteka. Dakle, ako ste prenijeli svoje fotografije, možete prenijeti i svoje videozapise ili obrnuto.

Prebacite se na Dropbox

dropbox

Ako želite koristiti Dropbox za prijenos, prijavite se na svoj račun kako biste vidjeli postojeće fotografije i videozapise koji su tamo već pohranjeni. Otvori Postavke i privatnost > Postavke na Facebooku i odaberite Vaši podaci na Facebooku (Vaše informacije u mobilnoj aplikaciji) i odaberite Učitajte kopiju svojih podataka.

dropbox odabir

Odabrati Dropbox s popisa opcija, a zatim otvorite Odaberite što želite prenijeti kako biste odabrali koji mediji trebaju biti uključeni u prijenos. Možete odabrati samo fotografije, samo videozapise, samo određena razdoblja ili samo određene albume ili videozapise.

započeti prijenos

Prijavite se na svoj Dropbox račun ako se to od vas zatraži i odaberite Dopusti kako biste Facebooku dali potrebna dopuštenja za Dropbox. Klik Započni prijenos.

dropbox fotografije

Vratite se u Dropbox, otvorite mapu pod nazivom aplikacijea zatim odaberite podmapu pod nazivom Facebook prijenos podataka. Ovo će sadržavati dvije dodatne podmape, jednu pod nazivom Prijenos fotografija, a drugu Prijenos videa. Pregledajte svaku od tih mapa za svoje prenesene fotografije i videozapise.

Transfer do Koofra

kodni broj

Iako nije toliko poznat kao usluge poput Google Photos i Dropbox, Koofr (Otvara se u novom prozoru) je usluga za pohranu datoteka sa sjedištem u Europi, ali dostupna u cijelom svijetu. Dobivate 2 GB besplatnog prostora za pohranu s opcijom da dobijete više tako što ćete prijateljima preporučiti uslugu i nadogradnjom na bilo koju od brojnih plaćenih razina. Kao bonus za korisnike, Koofr vam omogućuje pohranjivanje do 15 GB Facebook fotografija i videa izvan kvote vašeg računa.

koofr prijenos

Nakon što postavite račun na web stranici Koofr, vratite se na Facebook i otvorite ga Postavke i privatnost > Postavke. Ići Vaši podaci na Facebooku (Vaše informacije u mobilnoj aplikaciji) i odaberite Učitajte kopiju svojih podataka. Odaberite Koofr kao odredište, a zatim otvorite Odaberite što želite prenijeti kako biste odabrali koji mediji trebaju biti uključeni u prijenos.

kodni broj

Prijavite se na svoj Koofr račun ako se to od vas zatraži i dopustite potrebna dopuštenja. Kliknite na Potvrdite prijenos i pričekajte da se prijenos završi. Idite na Koofr i otvorite mapu pod nazivom Prijenos podataka. Provjerite tu mapu i njezine podmape za učitane fotografije ili videozapise.

Prenesi u Photobucket

photobucket

Photobucket (Otvara se u novom prozoru) je mjesto za pohranu fotografija koje zahtijeva plaćenu pretplatu. Nakon besplatnog probnog razdoblja od 21 dana, vaš izbor uključuje plan od 25 GB za 6 USD mjesečno ili 65 USD godišnje, plan od 250 GB za 8 USD mjesečno ili 87 USD godišnje i neograničeni plan za 13 USD mjesečno ili 141 USD godišnje.

mogućnosti prijenosa

Nakon što postavite svoj račun, vratite se na Facebook i otvorite ga Postavke i privatnost > Postavke. Ići Vaši podaci na Facebooku (Vaše informacije u mobilnoj aplikaciji) i odaberite Učitajte kopiju svojih podataka. Klik Sljedećia zatim kliknite gumb za Odaberite odredište i odaberite Photobucket s popisa.

photobucket prijenos

Zatim možete odabrati preko kojeg medija će se prenositi. Možete odabrati samo fotografije, samo videozapise, samo određena razdoblja ili samo određene albume ili videozapise. Prijavite se na svoj Photobucket račun ako se to od vas zatraži i dopustite potrebna dopuštenja. Kliknite na Potvrdite prijenos i pričekajte da se prijenos završi.

photobucket fotografije

Nakon što je prijenos završen, prijavite se na Photobucket. Ovisno o tome što ste odabrali za prijenos, vidjet ćete mapu Facebook Photos i mapu Facebook Videos. Pregledajte mape da biste vidjeli učitane datoteke.

Prebacite na Backblaze B2

backblaze

Backblaze B2 (Otvara se u novom prozoru) usluga je za pohranu datoteka i izradu sigurnosnih kopija na razini poduzeća dizajnirana za tvrtke, ali dostupna i potrošačima. Prvih 10 GB prostora za pohranu je besplatno. Ako trebate više, plaćate usput na temelju količine podataka koje učitate, i na početku i na mjesečnoj osnovi.

b2

Nakon što kreirate račun, morat ćete postaviti kantu koja će služiti kao spremnik za vaše mrežne datoteke. Vratite se na Facebook i otvorite ga Postavke i privatnost > Postavke. Ići Vaši podaci na Facebooku (Vaše informacije u mobilnoj aplikaciji) i odaberite Učitajte kopiju svojih podataka. Klik Sljedećia zatim kliknite Odaberite odredište i izabrati Backblaze B2 s popisa.

ID ključa

Zatim trebate unijeti ID ključa i ključ aplikacije kreiran s vašeg Backblaze B2 računa. Naći ćete ih na Ključ aplikacije odjeljak na stranici vašeg Backblaze računa (otvara se u novom prozoru). Klik Sljedeći a zatim potvrdite prijenos.

blještave fotografije

Nakon dovršetka prijenosa vratite se na svoju stranicu Backblaze B2 računa. Klik Pregledajte datotekeodaberite svoj spremnik, a zatim potražite mapu pod nazivom facebook-prijenos podataka (nasumični niz brojeva). Otvorite tu mapu u podmapi pod nazivom Photo Transfer ili Video Transfer da biste vidjeli prenesene datoteke.

Preuzmite svoje Facebook podatke

preuzimanje informacija

Osim postavljanja svojih fotografija i videa na novu uslugu, možete izravno preuzeti svoje Facebook podatke. Zatim ga možete pohraniti i postaviti gdje god želite. Da biste to učinili, otvorite Postavke i privatnost > Postavke i idi na Vaši podaci na Facebooku (Vaše informacije u mobilnoj aplikaciji). Klik Preuzmite svoje podatke.

Raspon datuma

Pregledajte kriterije na vrhu kako biste odabrali format (HTML je zadani), odaberite kvalitetu (visoku, srednju ili nisku) i odaberite određeni datumski raspon. Ostavite odabrane sve vrste sadržaja. Pomaknite se do dna stranice i kliknite na Zatražite preuzimanje dugme.

zahtjev za preuzimanje

Primit ćete e-poruku s obavijesti kada se datoteke generiraju. Vratite se na stranicu Vaši podaci na Facebooku, odaberite naslov za Dostupne datotekei kliknite na Polijetanje dugme. Ponovno upišite svoju Facebook lozinku ako se to od vas zatraži, a zatim potvrdite preuzimanje.

preuzimanje datoteka

Spremite generiranu ZIP datoteku na svoje računalo, a zatim izvucite datoteku. Otvorite izdvojenu datoteku index.html da biste vidjeli minijature preuzetih fotografija i videozapisa. Zatim možete proći sve ekstrahirane mape kako biste pronašli i pregledali određene datoteke.

html datoteka

Možete vidjeti svoje spremljene fotografije i videozapise u kategoriji Objave. Kliknite na Tvoje slike ili Vaši video zapisi za pregled spremljenih medija i pronalazak datoteka koje želite gledati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up