Kako prenijeti Apple iCloud fotografije u Windows 11 aplikaciju Fotografije

Mnogi korisnici Windowsa također su korisnici iPhonea (ja sam bio jedan više od desetljeća) i žele jednostavan način prijenosa fotografija s telefona na računalo kako bi ih mogli uređivati ​​i organizirati. Microsoft je objavio neke novosti na svom događaju Surface 2022 kada je najavio da će ugrađena aplikacija Windows 11 Photos moći raditi s fotografijama pohranjenima na Appleovom iCloudu.

Microsoft je nedavno najavio (Otvara se u novom prozoru) da će nova integracija iCloud Photos biti dostupna svim korisnicima Windowsa 11 do kraja studenog 2022. Čak i bez ovog ažuriranja, još uvijek možete dobiti pristup iCloud Photos na svom računalu. U nastavku ću vam pokazati kako sinkronizirati svoje iCloud fotografije s Windows računalom sa i bez nove aplikacije (koja također radi za korisnike Windows 10). Obje metode koriste Windows Photos i iCloud desktop aplikaciju.

Índice
 1. Kako pristupiti iCloud fotografijama pomoću nove verzije aplikacije Fotografije u sustavu Windows 11
 2. Kako pristupiti iCloud fotografijama u aplikaciji Current Photos
 3. Što se još mijenja u aplikaciji Windows 11 Fotografije?
 4. Idite dalje s fotografijama i Windows 11

Kako pristupiti iCloud fotografijama pomoću nove verzije aplikacije Fotografije u sustavu Windows 11

Evo kako učiniti da integracija iCloud Photos i Windows funkcionira ako imate ažuriranu verziju aplikacije Photos. Ažuriranje možete provjeriti u aplikaciji Microsoft Store.

 • Prvo morate instalirati Appleov uslužni program iCloud za Windows. Isprva sam bio malo razočaran time jer sam mislio da će se povezivanje dogoditi unutar aplikacije Fotografije, ali nije. Osim toga, ažurirana aplikacija Photos nudi nekoliko brzih koraka postavljanja koji će vas provesti kroz proces, a kada je otvorite prvi put, vidjet ćete početni zaslon koji vas obavještava o novim značajkama.

  Počnite dodavati iCloud fotografije u Microsoft Windows fotografije

 • Nakon odbacivanja panela dobrodošlice, nalazite se u samom foto sučelju. Obratite pozornost na ikonu iCloud Photos na lijevoj navigacijskoj traci ispod odjeljka OneDrive.

  Ikona Apple iCloud u Windows 11 File Exploreru

  Gumb za instaliranje aplikacije iCloud Windows fotografije

 • Pritisnite ikonu iCloud Photos i bit ćete preusmjereni na stranicu s plavim gumbom Get iCloud za Windows (iznad). Ne morate pretraživati ​​Microsoft Store ili ići na Appleovo web mjesto kako biste pronašli aplikaciju iCloud Photos za Windows jer vam je ova stranica nudi, čineći postupak lakšim. Zapravo, tada ćete dobiti mali dijaloški okvir koji vam omogućuje zaobilaženje trgovine aplikacija.

  Instalirajte iCloud na Windows 11

 • Nakon što kliknete Instaliraj, dodirnite Otvori i prihvatite dijaloški okvir dopuštenja kontrole korisničkog računa.

 • Zatim ćete vidjeti dijaloški okvir koji izgleda kao Apple i od vas se traži da se prijavite na svoj iCloud račun.

  Prijavite se na Apple iCloud u sustavu Windows

 • Morate potvrditi svoju prijavu koristeći svoj iPhone ili neki drugi Apple uređaj ako ste postavili višefaktorsku autentifikaciju, baš kao i svaki put kada se prijavite na svoj Apple račun na novom uređaju.

 • Sada biste trebali vidjeti samo sučelje aplikacije iCloud. Uvjerite se da su fotografije označene u odjeljku s desne strane—ne morate tamo ništa više sinkronizirati da bi se vaše iCloud fotografije pojavile u Windows fotografijama.

  iCloud sučelje za Windows

 • Zatim imate izbor želite li poslati dijagnostičke podatke Appleu. Nakon odabira, vidjet ćete novu ikonu iCloud Photos u Windows File Exploreru.

 • Zatim se pojavljuje sinkronizirana animacija koja govori da se fotografije pohranjene u iCloud učitavaju zajedno s porukom da sadržaj nije kompatibilan s OneDriveom. Nema razloga za brigu. Konačno, dvije usluge sinkronizacije u oblaku živjet će odvojeno jedna pored druge u aplikaciji Fotografije.

  iCloud fotografije u aplikaciji Windows fotografije

 • To je to. Sada imate svoje iCloud fotografije dostupne kada dodirnete ikonu Apple Photos u aplikaciji Photos u sustavu Windows 11. Kolekciju možete sortirati prema nazivu, datumu snimanja ili datumu izmjene te filtrirati prema fotografijama, videozapisima ili oboje. Fotografije iz iClouda imaju malu ikonu Apple Photos u gornjem desnom kutu svoje minijature, bilo da ste u prikazima Sve fotografije ili iCloud fotografije. Zatim možete pregledavati, uređivati ​​ili dijeliti iCloud fotografije kao bilo koju drugu fotografiju u sustavu, a od sada će se sve nove fotografije koje snimite na iPhoneu ili iPadu pojavljivati ​​u aplikaciji Windows fotografije.

  Kako pristupiti iCloud fotografijama u aplikaciji Current Photos

  I dalje možete pregledavati i uređivati ​​svoju iCloud kolekciju fotografija u sustavu Windows 11 bez ažurirane aplikacije Fotografije ili u verziji aplikacije za sustav Windows 10. Proces, međutim, nije tako pojednostavljen ili integriran. Jedan je problem što fotografije u dijeljenim iCloud mapama koriste datum kada ste ih dodali u aplikaciju Windows fotografije umjesto datuma kada su snimljene. Međutim, još uvijek možete vidjeti karte lokacija za slike na desnoj informacijskoj ploči.

  Evo alternativnog načina za postavljanje:

 • Instalirajte iCloud za Windows. Ovo je uglavnom isto kao gornji postupak, iako morate otići u Microsoft Store ili Appleovo web mjesto iCloud da preuzmete softver.

  Ulaz u Windows Store za Apple iCloud

 • Pronađite aplikaciju u izborniku Start, pokrenite je i prihvatite dijaloški okvir Kontrola korisničkog računa. Prijavite se na svoj Apple ID račun i potvrdite svoju prijavu pomoću iPhonea ili drugog Apple uređaja.

 • Provjerite jesu li fotografije označene u prozoru sinkroniziranih stavki aplikacije iCloud (pogledajte korak 7 u prethodnom skupu uputa). Možete izbrisati sve ostale koje ne planirate koristiti (kao što su iCloud Drive, lozinke, kontakti i oznake). Zatim odlučujete želite li automatski slati analitičke podatke Appleu. Ikona iCloud Photos zatim se dodaje u lijevu navigaciju Windows File Explorera.

  iCloud fotografije u sustavu Windows 11

 • Otvorite zadanu aplikaciju Fotografije za Windows 11. Od ovog trenutka sam mogao vidjeti iCloud fotografije u aplikaciji, budući da iCloud za Windows smješta fotografije u mapu Fotografije u File Exploreru. Ako se to ne dogodi, ručno dodajte mapu iCloud Photos iz izbornika Folders.

 • Iako je savršeno moguće raditi s iCloud Photos na vašem računalu sa sustavom Windows, a mnogi korisnici računala i iPhonea možda bi htjeli raditi stvari na način koji smo gore opisali, postoji još jedna opcija: možete instalirati OneDrive iOS aplikaciju (Otvara se u novom prozoru) na vašem telefonu i neka sinkronizira sve fotografije s aplikacijom Windows fotografije. Na taj način uklanjate neke zabune oko mapa i izvora. Također je ekonomičnije ako već imate Office 365 račun, koji dolazi s 1 TB prostora za pohranu. Ali otkrio sam da aplikacija iCloud pouzdanije sinkronizira sve moje fotografije s oblakom. S aplikacijom OneDrive morao sam povremeno otvoriti aplikaciju i gurnuti je da ponovno pokrene prijenos. Kao i obično, Apple favorizira vlastite proizvode.

  Što se još mijenja u aplikaciji Windows 11 Fotografije?

  Osim mogućnosti sinkronizacije vaših iCloud fotografija sa sustavom Windows, ažurirana aplikacija Fotografije ima novi dizajn i druge nove značajke, uključujući bolje načine organiziranja i pregledavanja vaših slika, uspomena, više prozora i poboljšanu integraciju OneDrivea.

  Nažalost, nedostaju neke ključne značajke, barem na temelju beta verzije. Više ne postoji odjeljak Ljudi za prepoznavanje i organiziranje fotografija s licima, a značajke za uređivanje videa su nestale, zamijenjene ClipChampom—niti možete pretraživati ​​prema objektima koje je otkrila umjetna inteligencija ili čak organizirati pomoću albuma.

  To je još uvijek na neki način verzija 1, pa se možemo nadati da će se te značajke vratiti. Komentatori u aplikaciji Windows Feedback primijetili su ove greške, a službeni odgovor kaže: "Imamo ovo", što znači da Microsoft priznaje greške i radi na njihovom ispravljanju. Ako više volite prethodnu verziju aplikacije, još uvijek možete preuzeti Photos Legacy iz Microsoftove trgovine.

  Idite dalje s fotografijama i Windows 11

  Za više informacija pogledajte najbolje nove značajke u aplikaciji Photos za Windows 11 i svakako pratite našu stranicu serije Windows 11 za najnovije vijesti, savjete i značajke o Microsoftovom najnovijem operativnom sustavu za stolna računala. A ako želite nadmašiti mogućnosti uključene aplikacije Fotografije, prijeđite na naš pregled najboljih programa za uređivanje fotografija.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up