Kako prebaciti fotografije s računala na telefon

Možda već imate metodu za slanje fotografija s telefona na računalo, ali što je s obrnutim putem? Na vašem računalu možda postoje fotografije koje želite koristiti kao pozadinu na telefonu ili osobne fotografije koje želite premjestiti na telefon.

Ako imate iPhone ili iPad, možete postaviti određenu mapu za fotografije i koristiti iTunes na Windowsima ili Finder na Macu za njihov prijenos. Na Androidu kopirajte fotografije izravno na telefon ili SD karticu pomoću File Explorera na Windowsu ili Findera na Macu. Ili sinkronizirajte fotografije putem internetske web stranice za pohranu fotografija, kao što je Google Photos. Provjerimo vaše mogućnosti.

Índice
  1. Prijenos fotografija na iPhone
  2. Prenesite fotografije na Android
  3. Prijenos fotografija na SD karticu
  4. Sinkronizirajte fotografije putem mrežne pohrane

Prijenos fotografija na iPhone

mapa s fotografijama za iPhone

Na iPhoneu ili iPadu možete dodirnuti iTunes (Windows) ili Finder (macOS Catalina i noviji) za kopiranje fotografija iz određene mape na računalu na telefon. Svaki put kad pokrenete sinkronizaciju, fotografije iz te mape stavljaju se u aplikaciju Fotografije na vašem telefonu.

kopirati slike

U sustavu Windows otvorite File Explorer. Na Macu otvorite Finder. Stvorite novu mapu za pohranu fotografija koje želite sinkronizirati s računala na iPhone. U mom slučaju, stvorio sam mapu pod nazivom Fotografije za iPhone u mapi moje slike. Zatim možete dodati fotografije koje želite sinkronizirati na svoj telefon u novu mapu.

iTunes telefon

Povežite telefon s računalom. U aplikaciji iTunes ili Finder kliknite ikonu svog telefona. U aplikaciji iTunes kliknite na Fotografije unos u odjeljku Postavke za vaš telefon. Kliknite Finder Fotografije na vrhu ekrana. Na zaslonu ili u odjeljku s fotografijama potvrdite okvir pokraj njega Sinkronizacija fotografija.

sinkronizirati fotografije na iTunes

Prema zadanim postavkama, lokacija će upućivati ​​na vašu cijelu mapu Slike. Pritisnite padajući okvir s natpisom Slike i odaberite Odaberite mapu. Pregledajte i odaberite mapu koja sadrži fotografije koje želite sinkronizirati, a zatim kliknite Odaberite mapu.

sinkronizirati tražilo fotografija

Kada ste spremni za sinkronizaciju, kliknite primijeniti ili Sinkronizacija na dnu ekrana. Pričekajte da se sinkronizacija dovrši, a zatim otvorite aplikaciju Fotografije na svom iPhoneu.

pogledajte fotografije

Iz Knjižnica pogled, dodir Fotografije ikonu na dnu i odaberite S mog Maca album (pisat će se Mac čak i ako koristite Windows stroj). Prijeđite prstom kroz svoje fotografije od najstarijih do najnovijih i trebali biste vidjeti fotografije koje ste sinkronizirali. Zatim možete postaviti jednu od fotografija kao pozadinu.

Prenesite fotografije na Android

android transfer

Na Mac računalu morat ćete preuzeti i instalirati program pod nazivom Android File Transfer (Otvara se u novom prozoru) za kopiranje datoteka na ili s vašeg Android uređaja. Za prijenos fotografija s Windows računala na bilo koji Android telefon samo povežite telefon s računalom.

Možda ćete morati povezati svoj telefon kao medijski uređaj za Windows da biste pristupili njegovim datotekama. Da biste to učinili, prijeđite prstom od vrha zaslona prema dolje i dodirnite USB vezu ili obavijest o USB opcijama. Provjerite je li telefon postavljen na Prijenos datoteka, Medijski uređaj ili nešto slično. Nakon postavljanja, ponovno prijeđite prstom od vrha zaslona prema dolje i obavijest bi sada trebala reći da je vaš telefon povezan kao medijski uređaj.

povezani android uređaj

Otvorite File Explorer u sustavu Windows i odaberite svoj Android telefon. Ako koristite Android File Transfer na Macu, pokrenite program iz Findera. U sustavu Windows nastavite istraživati ​​mape na telefonu dok je ne pronađete Slike mapa. Otvorite drugi prozor File Explorera i idite do mape koja sadrži fotografije koje želite kopirati na telefon.

učitati fotografije

Na Macu otvorite prozor Finder koji pokazuje na mapu koja sadrži fotografije za kopiranje. U prozoru Android File Transfer pomaknite se prema dolje do Slike mapa. Odaberite fotografije koje želite prenijeti, zatim ih kopirajte i zalijepite ili povucite i ispustite u mapu Slike na telefonu.

tapeta

Sada recimo da želite postaviti jednu od fotografija kao svoju novu pozadinu. Na svom Android uređaju pritisnite bilo koji prazan dio zaslona dok ne vidite nekoliko ikona. Dodir Pozadine, zatim odaberite opciju fotografije ili galerije. Fotografije koje ste upravo kopirali trebale bi biti u vašoj fotogaleriji. Dodirnite onu koju želite koristiti kao pozadinu, a zatim dodirnite Postavi kao pozadinu ili Gotovo.

Prijenos fotografija na SD karticu

učitati fotografije

Ako koristite microSD karticu sa svojim telefonom, a vaše računalo ima vlastiti utor za SD karticu, možete prenijeti fotografije putem kartice. Priključite microSD karticu u računalo pomoću adaptera za SD karticu. Otvorite File Explorer ili Finder i kopirajte datoteke na SD karticu, zatim uklonite karticu i vratite je u telefon.

prijenos sd kartice

Čvrsto dodirnite zaslon i odaberite Pozadine ikona. Dodir Moje slike ili Iz galerijezatim otvorite ikonu hamburgera za pristup Otvoreno od Jelovnik. Dodirnite unos za svoju SD karticu. Sada biste trebali vidjeti fotografije koje ste kopirali. Dodirnite fotografiju koju želite koristiti kao pozadinu.

Sinkronizirajte fotografije putem mrežne pohrane

mrežni prijenos

Također možete prenijeti fotografije sa svog računala na svoj iPhone ili Android telefon koristeći internetsko mjesto za pohranu. Koristit ću Google fotografije za ovaj primjer, ali svaka web stranica kojoj možete pristupiti s računala i mobilnog telefona trebala bi poslužiti.

foto pozadine

Prijavite se na svoju mrežnu uslugu pohrane i prenesite fotografije koje trenutno imate pohranjene na računalu. Također možete dodati nove fotografije u određeni album.

polijetanje

Sada otvorite servisnu aplikaciju na svom telefonu i idite na foto album koji ste prenijeli. U Google fotografijama možete dodirnuti određenu fotografiju i preuzeti je na svoj telefon kako biste je koristili kao pozadinu ili spremili u mobilnu biblioteku fotografija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up