Kako pratiti vježbe i aktivnosti na Apple Watchu

Apple Watch je oduvijek bio praktičan alat za praćenje vježbanja i tjelesne aktivnosti, ali možete učiniti još više zahvaljujući watchOS-u 8. S najnovijom verzijom možete pratiti dodatne aktivnosti i dobiti glasovne povratne informacije kada dosegnete određene prekretnice vježbanja. Osim toga, aplikacija Fitness na vašem iPhoneu može prikazati vaš napredak u vježbanju i ponuditi prijedloge za poboljšanje vašeg zdravlja.

Índice
  1. Pogledajte dostupne treninge
  2. Počnite trenirati
  3. Podsjetnici za vježbanje
  4. Dodatne postavke vježbanja
  5. Dobijte glasovne povratne informacije
  6. Pregled aktivnosti na Apple Watchu
  7. Pogledajte aktivnost u aplikaciji za fitness
    1. Preporuka naših urednika
  8. Natječite se s prijateljima

Pogledajte dostupne treninge

vježbe

Apple Watch već dugo podržava nekoliko zadanih vježbi kao što su hodanje, trčanje, vožnja bicikla i veslanje. Pogledajte sve dostupne aktivnosti otvaranjem aplikacije Workout na svom satu i povlačenjem lista prema dolje.

Postoji širok izbor vježbi za otkrivanje, uključujući streličarstvo, kuglanje, skijaški spust, konjički sport, golf, hokej, skakanje užeta, veslanje, hrvanje i još mnogo toga. Svaka nova verzija operativnog sustava sata dodaje druge u kombinaciju. Visoki intervalni trening dodan je s watchOS 6, dok su ples, funkcionalni trening snage, osnovni trening i opuštanje uključeni u watchOS 7 2020. Za watchOS 8, Apple dodaje tai chi i pilates.

Ako ne vidite svoju omiljenu vježbu, prijeđite prstom do dna popisa i odaberite je Dodajte vježbanje.

Počnite trenirati

odaberite vježbu

Kada ste spremni pratiti vježbanje ili aktivnost, pomičite se kroz različite aktivnosti dok ne pronađete onu koju želite. Ako želite postaviti svoj trening na određene kalorije, udaljenost ili vrijeme, dodirnite ikonu s tri točke na treningu i odaberite. U suprotnom dodirnite vježbu za početak.

mogućnosti vježbanja

Pauzirajte vježbanje u bilo kojem trenutku povlačenjem zaslona udesno i dodirom Pauza. Kada završite, prijeđite prstom udesno i dodirnite Kraj. Zaslon sa sažetkom prikazuje vaše ukupno vrijeme, kalorije i druge podatke. Prijeđite prstom do dna zaslona Sažetak i dodirnite Gotovo za snimanje treninga.

Podsjetnici za vježbanje

podsjetnici

Na svom Apple Watchu možete postaviti podsjetnike koji će vam reći da započnete i zaustavite vježbanje ako sat otkrije da se bavite nekom vrstom tjelesne aktivnosti. Ako su podsjetnici omogućeni i počeli ste vježbati, vaš bi sat trebao automatski otkriti aktivnost koju obavljate i pitati želite li započeti snimanje.

Zahtjev za snimanje pojavljuje se kao obavijest na vašem satu i nudi nekoliko opcija: Snimi vježbu, Promijeni vježbu, Isključi zvuk za danas i Odbaci. Možete odabrati snimanje vašeg vježbanja ako sat identificira ispravnu aktivnost. Uređaj bi također trebao tražiti zaustavljanje snimanja nakon što utvrdi da ste završili s vježbanjem.

snimanje

Opcija podsjetnika je automatski omogućena u watchOS 5 ili novijoj verziji, ali se može isključiti. Otvori postavke aplikaciju na satu, prijeđite prstom do dna zaslona i dodirnite Vježbati. Prijeđite prstom prema dolje na zaslonu vježbanja da biste vidjeli opcije za Pokrenite podsjetnik za vježbu i Podsjetnik za završetak obuke; onemogućite jedan ili oba ova podsjetnika pritiskom na prekidač.

Dodatne postavke vježbanja

postavke vježbanja

Na zaslonu Trening pod postavkama možete omogućiti ili onemogućiti druge opcije. Način rada za uštedu energije isključuje mobilnu vezu i ugrađeni senzor otkucaja srca tijekom vježbanja hodanja i trčanja kako bi se produžilo trajanje baterije.

Dodir Automatska pauza i uključite prekidač za automatsko pauziranje vježbi trčanja na otvorenom ili vožnje bicikla kada se prestanete kretati i nastavite ih kada se ponovno počnete kretati. Aktivirati Pritisnite za pauzu za pauziranje ili nastavak treninga pritiskom na bočnu tipku i Digital Crown u isto vrijeme. Upaliti Otkrijte opremu za teretanu za sinkronizaciju vašeg vježbanja s kompatibilnom opremom za teretanu.

Dobijte glasovne povratne informacije

glasovna povratna informacija

Siri vam može dati glasovnu povratnu informaciju kada dosegnete određene prekretnice tijekom vježbanja. Na primjer, Siri može reći da ste zatvorili prsten za vježbanje. Ne trebaju vam čak ni slušalice jer će se povratna informacija reproducirati putem zvučnika ugrađenog u sat.

Da biste to postavili izravno na svom satu, idite na Postavke > Vježbanje i uključite prekidač za Glasovne povratne informacije. Sljedeći put kada dosegnete određenu prekretnicu, kao što je dovršavanje određenog prstena za vježbanje, Siri će se javiti.

Pregled aktivnosti na Apple Watchu

aktivnost

Nakon što ste sastavili neke vježbe, provjerite svoju povijest pomoću aplikacije Watch Activity. Aplikacija prikazuje vašu aktivnost za tekući dan u obliku prstena oko kruga, kao i pojedinačne grafikone. Crveni grafikon Move prikazuje kalorije koje ste potrošili od početka dana. Zeleni grafikon vježbanja pokazuje koliko ste vremena do sada proveli vježbajući. A plavi grafikon na stajanju pokazuje broj sati koje ste tog dana proveli stojeći. Cilj je zatvoriti svaki prsten.

Prijeđite prstom prema dolje na zaslonu da vidite određene pojedinosti o fizičkoj aktivnosti dana do sada. Zatim prijeđite prstom prema dolje do dna zaslona. Dodir Tjedni sažetak da vidite grafikon za tjedan i ukupan broj kalorija, koraka, udaljenost i druge ciljeve koje ste postigli. Dodir Promijenite pokretnu metu kako biste povećali ili smanjili broj kalorija koje želite sagorjeti svaki dan.

Pogledajte aktivnost u aplikaciji za fitness

fitness

Aplikacija Fitness na vašem iPhoneu nudi više podataka i opcija od aplikacije Activity na vašem satu. Otvorite aplikaciju Fitness na svom telefonu. The povijesti kartica prikazuje podatke o aktivnosti i detalje za tekući dan. Dodirnite lijevu strelicu pored mjeseca na vrhu zaslona za prikaz kalendara. Odaberite određeni datum za pregled informacija za taj dan.

vježbati

The Vježbe odjeljak u aplikaciji Fitness pokazuje vašu aktivnost vježbanja za mjesec. Dodirnite godinu na vrhu da vidite ukupan broj treninga za svaki mjesec; dodirnite određeni mjesec za detaljnu analizu. Dodir Svi treninzi vezu na vrhu za filtriranje popisa za prikaz samo određenih vježbi.

Preporuka naših urednika

trendovi

The Trendovi odjeljak u aplikaciji Fitness za iPhone prikazuje vaše dnevne trendove vježbanja i aktivnosti tako da možete saznati koliko kalorija trošite, koliko dugo vježbate, koliko dugo stojite i koliko daleko putujete. Također možete pronaći savjete o tome kako poboljšati svoje rezultate za određeni cilj. Dodirnite bilo koju stavku da biste vidjeli više pojedinosti o njoj.

nagrade

Zarađujete nagrade na temelju postizanja određenih ciljeva vježbanja i aktivnosti. U Nagrade odjeljak, dodirnite Prikaži više poveznicu da vidite svoje nagrade, izazove i vježbe.

Natječite se s prijateljima

podijeliti aktivnost

Prijatelja koji nosi Apple Watch možete izazvati na natjecanje u vježbanju. Da biste to započeli, prvo morate podijeliti svoje podatke o aktivnostima sa svojim prijateljem. Dodir Dijeljenje ikonu i dodirnite Započnite. Dodirnite plus (+) i odaberite željenu osobu s popisa kontakata.

Dodir Poslati poslati pozivnicu svom prijatelju. Mogu prihvatiti pozivnicu otvaranjem aplikacije Fitness i dodirom Prihvatiti pored svog imena. Nakon što osoba prihvati, njezino se ime pojavljuje na zaslonu za dijeljenje.

natjecanje

Onda morate izazvati tu osobu. U Dijeljenje odjeljak aplikacije Fitness na vašem iPhoneu, dodirnite ikonu profila na vrhu, zatim dodirnite ime osobe. Dodir Natjecati se sa link i zatim odaberite vrstu natjecanja. Ta osoba tada može odgovoriti u aplikaciji Fitness na svom iPhoneu. Onda neka igre počnu.

usporediti aktivnost

Nakon što natjecanje počne, možete usporediti brojeve aktivnosti za vas i vašeg protivnika. Otvorite aplikaciju Activity na svom satu. Prijeđite prstom ulijevo da vidite statistiku za vas i vašeg partnera. Dodirnite ime druge osobe da vidite više pojedinosti o njihovim brojevima.

natjecanje u fitness aplikacijama

Statistiku možete provjeriti i na svom telefonu. Otvorite aplikaciju Fitness na svom iPhoneu i dodirnite Dijeljenje ikona. Zaslon prikazuje brojeve za vas i drugu osobu. Dodirnite ime osobe da vidite njihovu statistiku. Dodirnite svoje ime da vidite svoje.

potpuna konkurencija

Kada natjecanje završi, dobit ćete obavijest na svom satu. Također možete otvoriti aplikaciju Activity na svom satu da vidite rezultate. Aplikacija objavljuje pobjednika i dodjeljuje toj osobi bedž. Zatim možete vidjeti konačne brojeve i poslati poruku drugoj osobi, pozvati je na još jedan izazov ili odbaciti zaslon.

PCMag logotip Apple Fitness+ recenzija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up