Kako povezati Windows 10 i Android pomoću Microsoftove aplikacije 'Vaš telefon'

Na svom jesenskom događaju, Microsoft nije samo lansirao nova Surface računala, već je također najavio dostupnost ažuriranja za Windows 10 u listopadu 2018. Koja je bila glavna nova značajka u tom izdanju? Aplikacija Vaš telefon koja omogućuje jednostavno dijeljenje između vašeg pametnog telefona i računala.

Povucite i ispustite fotografije s telefona na prozor računala. Ili pošaljite web stranice sa svog telefona na svoje računalo, gdje se mogu odmah otvoriti ili staviti u akcijski centar za kasniju upotrebu. Također možete vidjeti vremensku traku svog računala na svom telefonu, iako je značajka još uvijek označena kao beta—kao i najbolja značajka od svih, Screen Mirroring, koja prikazuje i komunicira sa zaslonom vašeg pametnog telefona na vašem računalu.

Međutim, ako imate Android telefon, sada možete primati obavijesti iz telefonskih aplikacija u aplikaciji Vaš telefon na računalu, Microsoft najavio (Otvara se u novom prozoru) ovaj tjedan.

Microsoft bi volio dobiti istu funkcionalnost na iPhoneima, ali Apple pomno čuva svoj ekosustav. Android je mnogo prilagodljiviji od iOS-a, čak vam omogućuje umetanje drugog početnog zaslona pokretača za vaš telefon. S Vašim telefonom, Microsoft koristi ovu otvorenost kako bi pružio sveobuhvatnu vezu između mobilnog i stolnog svijeta.

Čitajte dalje kako biste saznali kako započeti s Vašim telefonom za prijenos fotografija i slanje tekstualnih poruka na vašem računalu. Ažuriranje za Windows 10 dolazi postupno, ali evo kako ga sada nabaviti.

Oglas

Índice
  1. Otvorite aplikaciju Vaš telefon i prijavite se
  2. Instalirajte aplikaciju Your Phone Companion
  3. Prijavite se na svom telefonu
  4. Uključite fotografije i poruke
  5. Fotografije s telefona na računalo trenutno
  6. Poruke na računalu
  7. Windows 10 Timeline na vašem Androidu
  8. Obavijesti
  9. Što je sljedeće: zrcaljenje aplikacija

Otvorite aplikaciju Vaš telefon i prijavite se

Otvorite aplikaciju Vaš telefon i prijavite se

Uz ažuriranje iz listopada 2018., aplikacija Vaš telefon trebala bi biti instalirana na vašem računalu nakon ažuriranja (ako nije, preuzmite je iz Microsoftove trgovine (Otvara se u novom prozoru)). Otvorite ga na računalu i prijavite se vjerodajnicama svog Microsoft računa. Unesite broj svog mobilnog telefona i aplikacija će na vaš telefon poslati poruku s vezom na popratnu aplikaciju Vaš telefon.

Instalirajte aplikaciju Your Phone Companion

Instalirajte aplikaciju Your Phone Companion

Prijavite se na svom telefonu

Prijavite se na svom telefonu

Otvorite telefonsku aplikaciju i prijavite se s istim Microsoftovim računom s kojim ste se prijavili na računalu. Dajte dopuštenja kako bi aplikacija mogla pristupiti vašim fotografijama, datotekama, tekstualnim porukama i glasovnim pozivima.

Uključite fotografije i poruke

Uključite fotografije i poruke

Idite na postavke aplikacije Vaš telefon na računalu i uključite gumbe pod Fotografije i poruke kako bi aplikacija mogla prikazati fotografije i tekstualne poruke s vašeg telefona. Vaš će telefon zatim poslati obavijest na vaš telefon tražeći dopuštenje za to.

Fotografije s telefona na računalo trenutno

Fotografije s telefona na računalo trenutno

Evo! Sada kada snimite fotografiju na svom telefonu, ona će se nakon nekoliko sekundi pojaviti u aplikaciji Vaš telefon na vašem računalu. Dvostruki klik na pločicu fotografije otvara je u aplikaciji Fotografije. Pohranjena je u mapi predmemorije kojoj zapravo nije moguće pristupiti, ali naravno možete spremiti iz aplikacije Fotografije, a možete čak i povući sličicu u drugu aplikaciju, poput Worda. Ovo je uspjelo, ali se nažalost slika pojavila naopako, što je uobičajena boljka u softveru za fotografije i video. Morate biti na Wi-Fi mreži da bi ovo radilo, ali ne nužno na istoj Wi-Fi mreži kao vaš telefon.

Poruke na računalu

Poruke na računalu

Već ste omogućili dijeljenje poruka u Postavkama, pa sada samo kliknite karticu Poruke u aplikaciji Vaš telefon na računalu. Vidjet ćete da se ova značajka smatra beta. Još jednom, aplikacija mora poslati obavijest na telefon kako bi se omogućilo slanje poruka. Nakon što vaš telefon potvrdi vaše dopuštenje, aplikacija Vaš telefon na vašem računalu prikazuje vaše tekstualne razgovore.

Ovo testiranje mi je pokazalo zašto je ova značajka u beta verziji. Kad sam petljao s SMS-om na iPhoneu, vidio sam samo poruke poslane s Androida i računala, ne i iPhonea. Prilikom slanja SMS-a drugom Androidu, poruke su radile na sva tri uređaja, ali je došlo do dužeg kašnjenja nego što povezujete s slanjem SMS-a.

Drugi problem je što slanje poruka s vašeg telefona ne komunicira s popisom kontakata vašeg računala, aplikacijom Ljudi. Ali to nije veliki problem ako upravljate svim svojim kontaktima na telefonu. Bilo bi lijepo kada biste mogli pokrenuti tekst iz aplikacije Ljudi. Možete utipkati broj u svoj telefon da biste započeli tekst, ali samo Android kontakti će se pronaći po imenu.

Windows 10 Timeline na vašem Androidu

Windows 10 Timeline na vašem Androidu

Vremenska traka sustava Windows 10, pokrenuta u ažuriranju iz travnja 2018., preuzima pregled zadataka kako bi prikazala ne samo više radnih površina, već i pločice koje prikazuju vaše pregledavanje i nedavno korištene aplikacije. Smatram da je vrlo korisno locirati web stranicu ili dokument koji sam pregledao u prethodnih nekoliko dana.

Trenutačno u beta verziji na Androidu, Microsoft Launcher može prikazati ovu vremensku traku s vašeg računala na vašem telefonu. Možete se uključiti u verziju pregleda na dnu stranice pokretača u Trgovini Google Play. Nakon kratke odgode, prijavljeni ste i zatim morate ažurirati na beta verziju aplikacije.

Prijeđite prstom ulijevo na početnom zaslonu i vidjet ćete novu karticu Timeline pored vijesti i prikaza. Ovo je radilo besprijekorno za mene na mom Asus Zenphoneu, omogućivši mi da otvorim Word dokumente i idem na web stranice na kojima sam bio na svom računalu. Ali vidio sam samo unose iz Edgea i Officea — ostale aktivnosti PC aplikacija se ne prikazuju, čak ni za UWP aplikacije kao što su Microsoft Photos.

Obavijesti

Obavijesti

Od srpnja 2019. možete vidjeti obavijesti iz svojih Android aplikacija u aplikaciji Vaš telefon za PC. Vidjet ćete ih i u Windows 10 Action Center i u aplikaciji Your Phone nakon postavljanja, ali ne možete komunicirati s aplikacijama koje su poslale obavijesti osim ako ne odete na App Mirroring.

Što je sljedeće: zrcaljenje aplikacija

Što je sljedeće: zrcaljenje aplikacija

Kad smo već kod toga, sveti gral integracije računala i telefona je mogućnost pokretanja aplikacija za pametne telefone na računalu pune veličine. Ovo još nije dostupno na vašem telefonu, ali možete isprobati ako ste na Insider Previewu. Impresivno je radio s našim testnim prijenosnim računalom Asus ZenBook Flip i telefonom Samsung Galaxy Note 8, čak nam je omogućio interakciju s telefonskim aplikacijama na zaslonu računala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up