Kako povezati svoj kalendar s Amazonovom Alexom

Želite da vaš Amazon Echo prati sastanke u kalendaru? Nema problema. Možete povezati postojeći kalendar iz Appleovog iClouda, Googlea ili Microsofta sa svojim Echo uređajem. Tada možete dodati nove događaje i čuti svoje nadolazeće događaje samo razgovarajući s Alexom.

Hajdemo provjeriti kako pristupiti kalendaru događaja koristeći svoj Echo.

Oglas

Índice
 1. 1. Spojite kalendar
 2. 2. Postavljanje kalendara
 3. 3. Odaberite svoj kalendar
 4. 4. iCloud dvofaktorska autentifikacija
 5. 5. Prijavite se
 6. 6. Dopustite pristup
 7. 7. Odaberite Kalendar
 8. 8. Aktivni kalendar
 9. 9. Alexa, što je na mom rasporedu?
 10. 10. Uklonite
 11. 11. Alexa's To-Do List

1. Spojite kalendar

Spojite kalendar

Prvo morate povezati kalendar sa svojim Echo uređajem. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Alexa na svom telefonu ili tabletu. (Alexa postavkama možete pristupiti i sa svog računala na web stranici Alexa (Otvara se u novom prozoru).) Dodirnite Postavke.

2. Postavljanje kalendara

Postavke kalendara

Pomaknite se prema dolje na zaslonu postavki i dodirnite unos za kalendar.

3. Odaberite svoj kalendar

Odaberite svoj kalendar

Možete odabrati Googleov Gmail ili G Suite, Microsoftov Outlook.com ili Office 365 ili Appleov iCloud. Dodirnite uslugu za koju imate postojeći kalendar. Odabrat ću Google budući da svoj kalendar održavam putem Gmaila.

4. iCloud dvofaktorska autentifikacija

iCloud autentifikacija u dva faktora

Uz Google ili Microsoft, dodirnite za povezivanje svog kalendarskog računa. Uz iCloud prvo morate omogućiti dvofaktorsku autentifikaciju na svom Apple računu ako ga već nemate (evo kako). Zatim morate stvoriti zasebnu lozinku za aplikaciju za prijavu na vaš iCloud račun.

5. Prijavite se

primijeniti

Zatim se od vas traži da se prijavite s određenim vjerodajnicama za prijavu na račun. Unesite svoje Google, Microsoft ili iCloud korisničko ime i lozinku.

6. Dopustite pristup

Dopusti pristup

Morate dopustiti Amazonu da upravlja vašim kalendarima. Dodirnite Dopusti ili Prihvati.

7. Odaberite Kalendar

Odaberite Kalendar

Dodirnite Gotovo za povratak na aplikaciju Alexa. S Googleom tada možete odabrati koji kalendar želite koristiti, pod pretpostavkom da imate više od jednog. Također možete odlučiti dati Amazonu pristup vašim kontaktima. Uz iCloud također možete odabrati kojem ćete kalendaru pristupiti ako ih imate više.

8. Aktivni kalendar

Aktivni kalendar

Možete se povezati s više od jedne usluge za svoj kalendar, ali istovremeno možete imati samo jedan aktivan kalendar. Na zaslonu Alexa kalendara možete odabrati koji kalendar želite da bude aktivan.

9. Alexa, što je na mom rasporedu?

Alexa, što je na mom rasporedu?

Sada možete Alexi postavljati različita pitanja kako biste se uključili u svoj kalendar. Reci: "Alexa, koji je moj sljedeći spoj?" a ona će pročitati sljedeću stavku u vašem kalendaru. Recite: "Alexa, kakav je moj tjedan?" Opisat će vam sljedeća četiri sastanka i pitati želite li čuti više. Također možete dodati sastanak u svoj povezani kalendar tako da razgovarate s Alexom. Recite: "Alexa, dogovorite termin kod zubara za sutra u 14 sati." Alexa traži da potvrdite termin, a zatim ga dodaje u vaš kalendar.

10. Uklonite

Ukloniti

Povezani kalendar možete ukloniti ako ga više ne koristite. Otvorite zaslon Alexa kalendara. Dodirnite kalendar koji želite ukloniti. Zatim dodirnite vezu da prekinete vezu s ovim kalendarom i veza kalendara bit će uklonjena.

11. Alexa's To-Do List

Alexin popis obaveza

Što ako nemate vanjski kalendar ili Amazon još ne podržava vaš mrežni kalendar? Možete dodati događaj na Alexin popis obaveza. Recite: "Alexa, dodaj moj termin kod zubara za sutra u 14:00 na moj popis obaveza." Alexa ga dodaje. Tada možete reći: "Alexa, koje su stavke na mom popisu obaveza", a ona će vam ih pročitati jednu po jednu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up