Kako povezati Alexa i Cortana, koristiti ih zajedno

I Alexu i Cortanu koristite kao glasovne asistente, ali budući da su ih proizvele različite tvrtke, njih dvoje nisu mogli međusobno razgovarati — sve do sada.

U novom duhu suradnje između Amazona i Microsofta, vaša dva prijateljska susjedska glasovna pomoćnika sada razgovaraju. To znači da možete zamoliti Alexu da nazove Cortanu (otvara se u novom prozoru) i Cortanu da nazove Alexu (otvara se u novom prozoru). Zatim možete pristupiti određenim informacijama i izvršiti određene zadatke putem bilo kojeg računala ili uređaja koji koristite.

Zašto koristiti Alexa za pristup Cortani? Možda ste u blizini svog Echo-a, ali ne i svog Windows 10 računala, i trebate dohvatiti informacije koje biste inače dobili od Cortane. Slično tome, možda ste za svojim računalom sa sustavom Windows 10, ali niste u blizini Echo uređaja i trebate informacije koje biste inače dobili od Alexe.

"Korisnik Office 365 mogao bi, na primjer, zatražiti od Cortane da nazove Alexu putem računala na poslu i upotrijebi Alexu za naručivanje namirnica ili podešavanje termostata prije nego što ode kući za taj dan", rekao je Microsoft u objavi na blogu najavljujući integraciju. "Netko tko priprema doručak u kuhinji mogao bi uključiti Cortanu putem Echo uređaja da pregleda dnevni kalendar, doda stavku na popis obaveza ili provjeri novu e-poštu prije odlaska u ured."

Za sada je Alexa vještina dostupna u SAD-u na Windows 10 uređajima i Harman Kardon Invoke zvučnicima. Cortana je dostupna na osnovnim Amazon Echo uređajima, uključujući Echo, Echo Dot, Echo Plus, Echo Show i Echo Spot, ali Amazon kaže da surađuje s Microsoftom (Otvara se u novom prozoru) kako bi omogućio iskustvo većem broju korisnika i uređaja tijekom vremena . Početni tim dolazi zahvaljujući javnom pregledu, tako da još nije u potpunosti pečen i može biti neugodan za korištenje. Međutim, početak je obećavajući i vrijedi pokušati. I ima još toga.

"Ovo je tek početak za Alexu i Cortanu, što znači da značajke poput glazbe, audioknjiga i flash briefinga neće odmah biti dostupne", rekao je Amazon u postu na blogu koji opisuje novu integraciju. "Ali iskustvo će se nastaviti poboljšavati dok radimo s Microsoftom na dodavanju novih mogućnosti i značajki tijekom vremena. A budući da Alexa uvijek postaje pametnija, iskustvo će biti bolje što ga više koristite."

Prema Microsoftu, inženjeri će koristiti povratne informacije iz javnog pregleda kako bi produbili suradnju između Alexe i Cortane. Do tada, evo kako razgovarati s oba digitalna pomoćnika.

Oglas

Índice
 1. Povežite Cortanu s Alexom
 2. Omogućite dopuštenja za Cortanu
 3. Pristupite svom Microsoft računu
 4. Upravljajte Cortana vještinama
 5. Povežite usluge s Cortanom
 6. Otvorite Cortanu s Alexom
 7. Povežite Alexu s Cortanom
 8. Pristupite svom Amazon računu
 9. Otvorite Alexa s Cortanom

Povežite Cortanu s Alexom

Povežite Cortanu s Alexom

Da bi proces funkcionirao, morat ćete povezati Cortanu s Alexom, a Alexu s Cortanom. Za prvo povezivanje Cortane s Alexom otvorite aplikaciju Alexa. Dodirnite ikonu hamburgera () i odaberite Vještine. Unesite Cortana u polje za pretraživanje na vrhu i dodirnite gumb za pretraživanje. U rezultatima pretraživanja dodirnite unos za Cortanu. Zaslon Cortane objašnjava kako vještina funkcionira. Dodirnite Omogući za aktiviranje vještine.

Omogućite dopuštenja za Cortanu

Omogućite dopuštenja za Cortanu

Kada dodirnete Omogući, Cortana će tražiti pristup vašem Alexa uređaju. Dodirnite gumb za spremanje dopuštenja. Sljedeći zaslon pokazat će vam koje podatke Microsoft prikuplja od vas kako bi Cortana funkcionirala.

Pristupite svom Microsoft računu

Pristupite svom Microsoft računu

Prijavite se na svoj Microsoft račun sa svojim korisničkim imenom i lozinkom. Zatim dopustite Cortani pristup za pokretanje na vašem Alexa uređaju. Sljedeći zaslon trebao bi vam reći da se Cortana uspješno povezala.

Upravljajte Cortana vještinama

Upravljajte Cortana vještinama

Prije nego što pokušate nazvati Cortanu putem Alexe, provjerite jeste li povezali potrebne usluge kako bi Cortana mogla pristupiti vašem kalendaru, kontaktima i drugom sadržaju. Da biste to učinili, kliknite okvir za pretraživanje Cortana na računalu sa sustavom Windows i odaberite Bilježnica. Pritisnite naslov za Upravljanje vještinama, zatim odaberite unos za Povezane usluge.

Povežite usluge s Cortanom

Povežite usluge s Cortanom

Uključite i povežite se sa svakom uslugom kojoj želite pristupiti putem Cortane.

Otvorite Cortanu s Alexom

Otvorite Cortanu s Alexom

Zatim recite "Alexa, otvori Cortanu." Zatim možete postavljati pitanja kako biste dobili opće informacije, poput vremenske prognoze i sportskih rezultata. Međutim, prava je svrha postavljati pitanja i pristupati informacijama koje Alexa ne može sama obraditi, posebice podacima specifičnim za usluge povezane s Cortanom.

Možete raditi stvari poput pristupa svom kalendaru, provjeravati nove e-poruke i slušati stavke na popisu obaveza. Također možete zakazivati ​​sastanke u kalendaru, slati e-poštu i dodati na svoju listu obaveza. Evo nekoliko primjera:

 • Recite "Što je na mom kalendaru za sljedeći tjedan?" Cortana čita vaše termine.
 • Recite "Koje nove e-poruke imam?" Cortana navodi vaše nove e-poruke, pita koje želite preslušati, a zatim vas pita želite li odgovoriti na određenu poruku.
 • Recite "Što je na mom popisu obaveza?" Cortana navodi stavke.
 • Recite "Dodaj sastanak u moj kalendar." Cortana traži datum i vrijeme, a zatim naziv sastanka.
 • Recite "Pošalji e-poštu." Cortana traži primatelja, predmet i tijelo e-pošte.
 • Recite "Dodaj na moj popis obaveza." Cortana vas pita što želite dodati.

Povežite Alexu s Cortanom

Povežite Alexu s Cortanom

Povežimo sada Alexu s Cortanom. Na računalu sa sustavom Windows 10 otvorite Cortanu. Možete kliknuti Cortanin okvir za pretraživanje ili reći "Hey Cortana" ako ste omogućili tu opciju. Recite Cortani "Otvori Alexa."

Pristupite svom Amazon računu

Pristupite svom Amazon računu

Prijavite se na svoj Amazon račun. Kliknite Dopusti kako biste dopustili Alexa Skill Security Profile pristup Alexa Voice usluzi. Kliknite Da kako bi Windows zapamtio vaše ime za prijavu i lozinku za Amazon. Kliknite Da kako biste dopustili Microsoftu da podijeli vašu lokaciju i glasovne snimke s Alexom.

Otvorite Alexa s Cortanom

Otvorite Alexa s Cortanom

Sada možete razgovarati s Alexom putem Cortane. Sljedeći put kada nazovete Alexu putem Cortane, prijeći ćete na stvar bez potrebe da se prijavite ili date dopuštenje za bilo što.

Sada možete izravno komunicirati s Alexom putem Windows računala. Možete obavljati više osobnih zadataka, kao što je pristup obvezama u kalendaru, slušanje poruka i upravljanje popisom obaveza. Možete tražiti nazive lokalnih restorana, tvrtki i drugih obližnjih mjesta. Također možete upravljati svojom pametnom kućom.

Iako ne možete tražiti reprodukciju glazbe i radija, alarme, mjerače vremena ili podsjetnike, možete koristiti mnoge vještine kojima inače pristupate putem Alexe, poput igranja igara, rješavanja kvizova i slušanja vijesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up