Kako potpisati PDF u macOS pregledu

Evo problema koji se prečesto događa. Netko vam pošalje PDF koji zahtijeva vaš pisani potpis i datum, ali vi ga želite ispuniti bez potrebe da ga ispisujete, ispunjavate i zatim skenirate natrag u svoje računalo. Često će PDF-ovi koji se mogu uređivati ​​imati polja obrasca koja možete jednostavno kliknuti i ispuniti na mreži. Međutim, čak i ako se radi samo o PDF-u sa statičkom slikom, svejedno ga možete dovršiti bez pisača ili skenera.

Kao što možete očekivati, ovaj je zadatak najlakši na Macu s aplikacijom Preview za pregled slika i PDF-ova. Kada prvi put dodate svoj pisani potpis u PDF, morat ćete izvršiti nekoliko preliminarnih koraka, ali nakon toga je jednostavno. Ove će se upute usredotočiti na dodavanje potpisa, s nekoliko riječi o unosu vašeg imena i datuma. Za one koji preferiraju Adobe softver, također pokrivamo kako dodati potpis u Adobe Acrobat Reader.

Índice
  1. Snimite svoj potpis
  2. Primijenite svoj potpis pomoću aplikacije Mac Preview
    1. Preporuka naših urednika
  3. Kako urediti svoj PDF

Snimite svoj potpis

Pregled PDF potpisa

Započnite tako da napišete svoje ime na list bijelog papira, po mogućnosti tamnim markerom, a zatim otvorite svoj PDF u macOS Preview. Otvorite alatnu traku za označavanje klikom na gumb odmah lijevo od polja za pretraživanje (ili kliknite Prikaži alatnu traku za označavanje na padajućem izborniku Prikaz). Pritisnite ikonu koja izgleda kao potpis da biste aktivirali alat za potpis, zatim kliknite Stvori potpis.

U ovom trenutku imat ćete opciju kreiranja potpisa pomoću dodirne podloge računala ili snimanja fotografije fotoaparatom. Preporučujemo ovo drugo zbog njegove točnosti. Samo kliknite na karticu Kamera da biste otvorili prikaz sa svoje kamere. Približite svoj pisani potpis kameri i provjerite odgovara li smjernici na zaslonu. Pritisnite Gotovo za snimanje slike i mala slika vašeg potpisa pojavit će se u izborniku Potpis.

Primijenite svoj potpis pomoću aplikacije Mac Preview

Sada jednostavno kliknite tu sliku i vaš će se potpis pojaviti u PDF datoteci, spreman za premještanje i promjenu veličine dok ne bude točno tamo gdje želite. Slika potpisa je prozirna, tako da će tekst i okviri u PDF-u ostati vidljivi ispod nje. Spremite svoj dokument i vaš potpis je sada upakiran u PDF datoteku.

Ako računalo koristi nekoliko različitih ljudi ili trebate potpisati obrazac u ime nekog drugog, možete pohraniti više potpisa u pretpregledu. Pritisnite gumb Stvori potpis u alatu za potpis i dodajte sve potpise koji su vam potrebni. Možete izbrisati postojeće potpise klikom na gumb za brisanje desno od minijature ili koristeći Alati > Označavanje > Potpis > Upravljanje potpisima.

Preporuka naših urednika

Pregled PDF potpisa

Kako urediti svoj PDF

Da biste unijeli svoje ime, datum i informacije u PDF, vratite se na Show Markup Toolbar i kliknite alat za tekst. Okvir s riječju "Tekst" otvorit će se u sredini vašeg dokumenta; povucite ga na prazno područje na stranici, odaberite riječ "Tekst" i zamijenite je tekstom koji zapravo želite dodati svom PDF-u. Odaberite tekst koji ste upisali i kliknite gumb Stil teksta te promijenite font, veličinu i boju po želji. Zatim povucite okvir na svoje mjesto na obrascu.

Najveći problem s ovim postupkom je taj što je tekst koji upisujete PDF komentar i može ga promijeniti ili ukloniti bilo tko tko otvori datoteku. Ako želite trajno zapeći tekst u PDF, upotrijebite obilazni metod opisan na kraju našeg vodiča za uređivanje PDF datoteka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up