Kako postaviti stereo par HomePoda s vašim Apple TV-om

HomePod druge generacije proizvodi bogat zvuk koji ispunjava prostoriju zahvaljujući jedinstvenom nizu od pet visokotonaca koji razdvajaju i distribuiraju stereo zvučne kanale. Ali jedan HomePod može ponuditi samo toliko u smislu usmjerenog audio i stereo razdvajanja.

Poput mnogih Bluetooth zvučnika, možete upariti dva HomePoda za još usmjereniji zvuk i pravi stereo zvuk. Ne, ne replicira višekanalno iskustvo pravog Dolby surround zvučnog sustava ili učinak namjenskog stražnjeg kanala, ali par HomePoda i dalje pruža respektabilan, prostorno živ zvuk. Ta ih kvaliteta čini održivom alternativom za zvučnu traku, pogotovo jer imate fleksibilnost stvoriti namjernije stereo odvajanje postavljanjem zvučnika nekoliko stopa jedan od drugoga.

Imajući to na umu, ovdje smo da vam pokažemo kako postaviti stereo par Apple HomePoda s vašim Apple TV 4K. Imajte na umu da ovaj postupak ostaje isti s HomePod mini.

Índice
  1. Kako postaviti dva HomePoda?
  2. Što vam je potrebno za postavljanje HomePoda sa svojim Apple TV-om?
  3. Kako spojiti HomePod na Apple TV
    1. Preporuka naših urednika
  4. Kako postaviti HomePod pomoću HDMI ARC ili eARC priključka na TV-u
  5. Nemate HomePod? Nema problema

Kako postaviti dva HomePoda?

Prije nego što razgovaramo o zvučnom iskustvu para HomePoda, prvo se moramo pozabaviti kako ih fizički postaviti. Prije svega, provjerite jesu li zvučnici na istoj visini. Zatim ih dovoljno razmaknite da dobijete istinsko stereo odvajanje (Apple predlaže razmak od četiri stope, ali čak su nam i veće udaljenosti bile dobre u testiranju). Općenito govoreći, vaša bi postavka trebala imati oblik jednakostraničnog trokuta, s vašom glavom kao trećom točkom zajedno s dva zvučnika koji okružuju vaš TV.

Postavljanje Apple HomePod stereo para

(Zasluge: Apple)

Važno je također pokušati osigurati da su zvučnici na istoj visini kao i vaše uši kada ste u uobičajenom položaju gledanja. Appleov računalni zvuk ima za cilj prevladati neke od problema usmjerenosti uobičajenih za tradicionalne stereo zvučnike, a niz od pet visokotonaca svakog HomePoda ide daleko do ispunjavanja prostorije zvukom, ali postavljanje idealne lokacije za slušanje može samo poboljšati stvari.

Što vam je potrebno za postavljanje HomePoda sa svojim Apple TV-om?

Ako ste koristili svoj HomePod u bilo kojoj prostoriji osim u vašem TV-u ili na bilo kojoj Wi-Fi mreži osim one koju planirate koristiti sa svojim Apple TV-om, preporučujemo da počnete od nule. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Home na svom iPhoneu, idite na postavke HomePoda i dodirnite Remove Accessories kako biste se riješili svih postojećih asocijacija. Ovo osigurava da nijedna od prethodnih postavki za vaše uređaje ne ometa proces postavljanja. Ovo neće dodati više od nekoliko minuta cijelom procesu.

Vaš Apple TV 4K, oba HomePoda i vaš iPhone također bi trebali imati verziju 16.3 svojih operativnih sustava.

AppleTV HomePods Što je novo

(Zasluge: Apple)

Ako svoje HomePod uređaje namjeravate koristiti za više od sadržaja s Apple TV-a (kao što je kabelska kutija ili igraća konzola), provjerite ima li vaš TV HDMI priključak s Audio Return Channel (ARC) ili Enhanced Audio Return Channel (eARC) . Potonji tip omogućuje prolaz informacijama o surround zvuku i podržava druge značajke smanjenja kašnjenja. Također morate omogućiti postavku Consumer Electronics Control (CEC) na vašem TV-u. Kako biste u potpunosti iskoristili bilo koji 4K sadržaj, također je potreban HDMI 2.1 kabel.

Kako spojiti HomePod na Apple TV

Nakon prolaska kroz gornji popis za provjeru, sljedeći korak je postavljanje vašeg HomePoda (počevši od samo jednog) u aplikaciji Home na vašem iOS uređaju. Upute na zaslonu trebale bi vas voditi kroz većinu postavljanja, ali opet, provjerite je li sve (vaš telefon, zvučnik i Apple TV) na istoj Wi-Fi mreži.

Možda ćete morati pričekati nekoliko minuta da zvučnik prođe kroz početni postupak postavljanja kada ga prvi put uključite i spojite, ali na kraju bi vas trebalo pitati želite li koristiti HomePod sa svojim AppleTV-om kao zvučnike kućnog kina. . Jednostavno potvrdite taj upit i HomePod bi trebao biti spreman za reprodukciju zvuka koji dolazi s vašeg Apple TV-a.

Postavljanje Apple TV HomePod

(Zasluge: Apple)

Postupak je sličan ako postavljate drugi HomePod. U nekom trenutku aplikacija vas pita želite li ga postaviti kao stereo par s postojećim HomePodom. Potvrdite upit za nastavak.

Zatim vas aplikacija pita je li zvučnik koji trenutno konfigurirate lijevi ili desni zvučnik.

Postavljanje Apple TV Homepoda

(Zasluge: Apple)

Nakon što dodijelite stranu, trebali biste biti spremni za rad nakon kratkog razdoblja postavljanja.

Preporuka naših urednika

Kako postaviti HomePod pomoću HDMI ARC ili eARC priključka na TV-u

HDMI ARC (ili eARC) priključak vašeg TV-a omogućuje vašem Apple TV-u bežični prijenos zvuka s TV-a uživo, Blu-raya i više na vaš HomePod. Ideja je omogućiti vašem HomePod-u reprodukciju zvuka iz svih izvora u vašem kućnom kinu. Postupak je isti bez obzira koristite li jedan ili dva HomePoda.

Za postavljanje ove integracije idite na izbornik Apple TV Settings. Idite na Video i audio > Audio izlaz. Ovdje prvo morate biti sigurni da je prostorija pod Zadanim audio izlazom stvarno soba u kojoj imate TV i HomePod. Zatim se pomaknite prema dolje do Audio Return Channel i odaberite Reproduciraj televizijski audio—trebali biste dobiti upozorenje na crnom ekranu dok se postavljanje dovršava u pozadini. Da bi ovo funkcioniralo, morat ćete odspojiti bilo koju postojeću zvučnu traku ili AV prijemnik koji možda imate i provjeriti ispunjava li vaš TV sve zahtjeve koje smo gore naveli. Ako postavke ARC ili CEC nisu onakve kakve bi trebale biti, poruka o pogrešci od vas će tražiti da ih provjerite.

AppleTV HomePods TV zaslon postavlja ARC

(Zasluge: Apple)

Kada je proces dovršen, trebali biste vidjeti poruku "Povezano pomoću ARC-a." Upit vam također govori da postavite svoj TV na prijelazni način rada za najbolje rezultate.

AppleTV HomePods TV zaslon povezan pomoću ARC-a

(Zasluge: Apple)

Konačno, ako vaš TV podržava eARC, upit vam savjetuje da omogućite eARC za ulaz koji ste koristili za povezivanje Apple TV-a.

Nemate HomePod? Nema problema

Niste sigurni odgovaraju li HomePod i Apple TV 4K za vaše kućno kino? Mnogi od naših najbolje ocijenjenih zvučnih traka i uređaja za strujanje medija koštaju puno manje i nude funkcionalnost koju nemate u Appleovom ekosustavu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up