Kako postaviti rutine s Google Homeom

Dodavanje rutina Amazonovoj Alexi značilo je da je samo pitanje vremena prije nego što stigne do Googlea, što se dogodilo početkom ove godine. Google neće dopustiti da njegova značajka Assistant – digitalno glasovno kontrolirano sučelje koje pokreće njegovu Google Home liniju uređaja i omogućuje vam interakciju sa svojim Android pametnim telefonom glasom – zaostaje za Alexom ako mu može pomoći.

Što je rutina? Jednostavan odgovor je postaviti Google Home (99,00 USD kod Target) (Otvara se u novom prozoru) da čuje jednu naredbu, ali izvodi više radnji. Mogli biste reći "Hej Google, idem van", što će pokrenuti Google Home da pusti glazbu kako bi pravio društvo vašim psima i ugasio sva svjetla. Ili recite "OK Google, idem kući" i Google asistent bi mogao vašem supružniku poslati poruku da ste na putu i resetirati vaš pametni termostat kako bi temperatura bila taman kad stignete.

Možda zvuči komplicirano, ali postavljanje rutine je jednostavno. Evo kako.

Oglas

Índice
 1. Potvrdite svoj uređaj
 2. Postavite više korisnika
 3. Postavite svoju pametnu kuću
 4. Vaša prva rutina
 5. 'Dobro jutro'
 6. Prilagodite svoje Dobro jutro
 7. Stvorite prilagođenu rutinu
 8. Reci nešto

Potvrdite svoj uređaj

Potvrdite svoj uređaj

Za postavljanje rutine potreban vam je pametni telefon ili tablet (s iOS-om ili Androidom, nije važno) s aplikacijom Google Home (otvara se u novom prozoru). Uređaj mora biti na istoj Wi-Fi mreži kao pametni zvučnik Google Home.

U aplikaciji kliknite na Gumb računa () na dnu. Potražite popis koji kaže nešto poput "1 lokalni uređaj"—kliknite ga da biste dobili stranicu Lokalni uređaji, koja prikazuje Google Home na mreži. Možete čak koristiti ovaj zaslon za pauziranje audio reprodukcije na vašem Google Home uređaju.

Ako ga ne vidite, možda ćete morati promijeniti Google račun – vidjet ćete strelicu usmjerenu prema dolje () koja nudi izbornik za to. Ako imate druge aktivne Google račune, kliknite avatar s desne strane da biste se prebacili na račun koji se koristi na Google Homeu.

Postavite više korisnika

Postavite više korisnika

Ovo neće trebati svakom kućanstvu, ali opcija postoji: ako više ljudi koristi Google Home i žele vlastite personalizirane rezultate dok razgovaraju, svaki Google račun mora biti povezan s Google Homeom.

Otvorite aplikaciju na kartici Početna, kliknite na Dodaj ikonu ()zatim Dodaj člana kućanstva (). Vidjet ćete popis kontakata koje želite nazvati ili možete unijeti ime ili adresu e-pošte.

Nakon što se postavi da prepozna njihov glas, Google Home će se povezati s njihovim povezanim uslugama. Naravno, svatko može razgovarati s pametnim zvučnikom, ako vam ne smeta pristup vašim povezanim uslugama—ponekad je neugodno kada netko za vas stvori novu Pandora stanicu.

Postavite svoju pametnu kuću

Postavite svoju pametnu kuću

Ako imate pametne kućne uređaje poput pametnih žarulja ili pametnog termostata koji rade s Google Homeom, postavite ih prije stvaranja rutine.

Na glavnoj stranici aplikacije Google Home kliknite na Dodaj gumb () > Postavi uređaj > Postavi nove uređaje. Na Odaberite početnu stranicu, odaberite Početna, a zatim Dalje na dnu. Aplikacija će tražiti uređaje na mreži i omogućiti postavljanje ako ih pronađe.

Ako nije pronađeno, vratite se i odaberite Radi s Googleom umjesto toga. S ponuđenog popisa odaberite robne marke koje posjedujete i rade s Google Homeom, neovisno o tome hoće li ih aplikacija pronaći ili ne. Možete se prijaviti na uslugu na svom uređaju putem aplikacije Google Home kako biste omogućili pristup. Koristio sam ga za postavljanje Nest termostata i Nest Cama, radio je kao šarm – sada mogu pristupiti feedu kamere u aplikaciji Nest ili aplikaciji Google Home.

Vaša prva rutina

Vaša prva rutina

U aplikaciji Google Home dodirnite Postavke () > Više postavki (na dnu) > Pomoćnik > Rutine— ima ikonu poput polumjeseca unutar zvijezde. Postoji šest unaprijed postavljenih naziva rutina: Dobro jutro, Vrijeme za spavanje, Odlazak od kuće, Kod kuće sam, Putovanje na posao i Putovanje kući. Kliknite na prvu da biste započeli, jer svima treba Dobro jutro (Otvara se u novom prozoru).

'Dobro jutro'

'Dobro jutro'

Unaprijed postavljene rutine mogu se prilagoditi, ali samo do sada. Na primjer, s ovom rutinom rekli biste zvučniku Google Home "Hej Google, dobro jutro" (ili "Hej Google, pričaj mi o mom danu" ili "Ok Google, budan sam") i on bi mogao učini sljedeće:

 • Uključi zvuk (ako je Android telefon)
 • Postavite svoja pametna svjetla, termostat ili pametne utičnice i druge uređaje
 • Podesite glasnoću
 • Reproducirajte bilo koju informaciju koju želite, poput vremena ili kalendara za taj dan

Zatim će se pokrenuti u medijima kao što su vijesti, ili internetski radio, ili strujanje glazbe, ili čak podcast ili audio knjiga (samo iz Google Play knjiga), što god želite ako je povezano s računom.

Prilagodite svoje Dobro jutro

Prilagodite svoje Dobro jutro

Pritisnite potvrdni okvir pokraj onoga što želite da se dogodi. Promijenite redoslijed kako želite klikom na vezu Promjena redoslijeda. Ako bilo koju od postavki ovdje treba prilagoditi pojedinačno – na primjer, želite prilagoditi svjetlinu svjetla, temperaturu termostata ili čak glasnoću na svom Android telefonu – kliknite oprema () nadesno.

Nakon što je sve postavljeno, kliknite Spremi na vrhu. Zatim recite "U redu, Google, dobro jutro!" i vidjeti kako radi.

Nakon što to dobro shvatite, vratite se na Pomoćnik > Rutine i postavite/prilagodite druge rutine koje želite koristiti na dnevnoj bazi.

Stvorite prilagođenu rutinu

Stvorite prilagođenu rutinu

Za sada to možete učiniti samo u Sjedinjenim Državama. Na Pomoćnik > Rutine stranica na dnu je veliki, debeli, plutajući plavi gumb Dodaj sa znakom plus (). To je ono što koristite za dodavanje prilagođene rutine.

Naravno, trebate dodati naredbu za razgovor s Google Home zvučnikom. Također imate mogućnost postaviti dan u tjednu i vrijeme za aktiviranje rutine, ali morate odabrati zvučnik koji će se koristiti za njeno pokretanje.

Reci nešto

Reci nešto

Idite na odjeljak "Recite nešto" pri dnu da biste dodali frazu koju će Google pomoćnik reći kada aktivirate ovu rutinu. Ovo je dobro mjesto za unos te svakodnevne afirmacije koja vas drži. To je ako razgovor s Google Homeom nije dovoljna potvrda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up