Kako postaviti reprodukciju glazbe u više soba na Google Home uređajima

Google Home i njegova rastuća obitelj uređaja izvrsni su pratioci u kući koji vam mogu pomoći u gotovo svemu. A ako imate više od jednog od ovih pametnih zvučnika, oni mogu raditi zajedno kao umreženi zvučni sustav.

Izvan kutije, aplikacija Google Home za Android (otvara se u novom prozoru) i iOS (otvara se u novom prozoru) olakšava postavljanje pojedinačnog pametnog zvučnika, ali kopajte malo dublje i možete ih povezati kako biste ispunili cijele katove vašeg doma s glazbom.

U ovom vodiču pokazat ćemo vam kako postaviti svoje uređaje i kako stvoriti grupe kako biste mogli puštati glazbu u cijeloj kući kada organizirate zabavu, čistite dom ili jednostavno želite oživjeti atmosferu.

Oglas

Índice
  1. Postavite svaki novi Google Home uređaj
  2. Dodajte svoj uređaj u sobu
  3. Povežite se na Wi-Fi i dovršite postavljanje
  4. Povežite svoje glazbene račune
  5. Dodajte uređaje u grupu
  6. Rasporedite svoje zvučnike
  7. Kako aktivirati zvuk u više prostorija
  8. Omogućite reprodukciju glazbe u više soba na Echou

Postavite svaki novi Google Home uređaj

Postavite svaki novi Google Home uređaj

Kada priključite novi pametni zvučnik, vaš bi vas mobilni uređaj trebao automatski obavijestiti da je potrebno postaviti novi Google Home. Ako ne dobijete obavijest, otvorite aplikaciju Google Home i dodirnite oblačić s natpisom "Postavi 1 uređaj" na vrhu. Odaberite u koji dom želite dodati ovaj uređaj (vjerojatno ćete imati samo jedan).

Zatim će se od vas tražiti da potvrdite koji uređaj instalirate. Zvuk će se reproducirati iz vašeg zvučnika kako bi se potvrdilo da je to pravi. Ako se zvuk uspješno reproducira, spremni ste. Google će vas nakratko pitati slažete li se s dijeljenjem statistike korištenja. Nakon što odaberete, možete prijeći na sljedeći korak.

Dodajte svoj uređaj u sobu

Dodajte svoj uređaj u sobu

Sljedeća faza procesa postavljanja omogućit će vam odabir prostorija u kojima će svaki zvučnik boraviti. Ako imate više zvučnika u jednoj prostoriji, ovo može biti brz i jednostavan način grupiranja, ali kasnije u procesu možete postaviti grupu za više prostorija. Ovdje samo odaberite kojoj prostoriji vaš zvučnik pripada, kao što je dnevna soba ili kuhinja, i dodirnite Dalje.

Povežite se na Wi-Fi i dovršite postavljanje

Povežite se na Wi-Fi i dovršite postavljanje

Zatim ćete svoj uređaj spojiti na Wi-Fi. Aplikacija Google Home automatski će otkriti dostupne mreže. Ako ste već spojeni na svoju Wi-Fi mrežu na telefonu, možete samo dodirnuti mrežu i odabrati Dalje.

Aplikacija Google Home provest će vas kroz završne korake postavljanja, koji se mogu razlikovati ako već imate postavljene druge uređaje. Od vas će se tražiti da potvrdite pravila privatnosti, dodate svoju adresu i omogućite podudaranje glasa. Ova posljednja značajka omogućit će vam primanje personaliziranih odgovora na temelju vašeg glasa u kućanstvima s više korisnika.

Povežite svoje glazbene račune

Povežite svoje glazbene račune

Neposredno prije nego završite postupak postavljanja, od vas će se tražiti da povežete svoje usluge strujanja glazbe. To vam omogućuje pristup vašim popisima za reprodukciju i dobivanje personaliziranih glazbenih preporuka kada pokrenete zvučnik. Dodirnite ikonu (+) pokraj usluge koju želite omogućiti. Prijavite se na svoj račun ili ga povežite ako ste već prijavljeni na svom uređaju. Dodirnite "Slažem se i poveži" za dovršetak prijave. Zatim možete ponoviti ovaj postupak za usluge strujanja videozapisa ako imate Google Home Hub/Nest Hub. Nakon toga će vaš uređaj biti u potpunosti postavljen i spreman za korištenje.

Dodajte uređaje u grupu

Dodajte uređaje u grupu

Nakon što su svi vaši uređaji postavljeni, vrijeme je da ih počnete dodavati u grupe. Više zvučnika u jednoj prostoriji automatski će se grupirati zajedno. Međutim, recimo da želite dodati sve zvučnike na katu u grupu "Dolje". Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Google Home i dodirnite Dodaj te odaberite "Izradi grupu zvučnika".

Na sljedećem ekranu vidjet ćete popis svih audio uređaja koje ste povezali sa svojim računom. Dodirnite one koje želite uključiti i kliknite Dalje. Na kraju dodijelite naziv grupi i dodirnite Spremi. Možete stvoriti bilo koji broj grupa s bilo kojim rasporedom zvučnika koji želite.

Također možete uključiti većinu Google Home uređaja, uključujući Google Home, Google Home Mini, Chromecast Audio (RIP) ili pametne zaslone pune veličine Google Hub. Imajte na umu da kvaliteta zvuka nekih od ovih uređaja može varirati ovisno o vašim postavkama. Čak i ako imate više dostupnih zvučnika, možda se ne isplati uključiti zvučnik slabije kvalitete u grupu s boljim ako će to samo pogoršati zvuk cijelog sustava.

Rasporedite svoje zvučnike

Google Home

Nakon što povežete sve svoje zvučnike u grupu, bilo bi dobro da svakom od njih date malo prostora kako biste dobili savršen zvuk. Eksperimentirajte s pomicanjem zvučnika po sobi kako biste dobili najveću pokrivenost. Sva glazba koju puštate bit će sinkronizirana, tako da biste trebali moći hodati iz jedne prostorije u drugu, a da ne primijetite da slušate drugi zvučnik.

Imajte na umu da postavljanje zvučnika jednog pored drugog može dovesti do toga da više uređaja reagira na vaše glasovne naredbe. To općenito ne bi trebao biti problem jer će Google Assistant točno odrediti odakle govorite i odgovoriti s uređaja koji vam je najbliži. Međutim, ovo bi moglo biti nešto što biste trebali imati na umu ako koristite pametne zaslone i želite biti sigurni da je, na primjer, uređaj za prikaz onaj koji reagira kada ste u kuhinji.

Kako aktivirati zvuk u više prostorija

Kako aktivirati zvuk u više prostorija

Imate nekoliko opcija za slušanje grupnog zvuka u više soba. Prvo, možete koristiti glasovnu naredbu kao i normalnu reprodukciju glazbe. Samo recite "Hej Google, reproduciraj glazbu na (naziv grupe)" i trebala bi početi svirati na svim uređajima u toj grupi. Također možete zamijeniti "glazbu" u toj naredbi s izvođačem, albumom ili popisom za reprodukciju.

Alternativno, možete emitirati grupi iz svoje glazbene aplikacije. U aplikacijama kao što su Spotify ili YouTube Music, dodirom ikone za strujanje ili opcije Dostupni uređaji prikazat će se popis potencijalnih ciljeva za strujanje. Možete odabrati pojedinačnog govornika ili grupu koja uključuje nekoliko govornika u jednom prostoru.

Kada igrate u grupi, možete podesiti glasnoću svakog zvučnika pojedinačno na svakom uređaju. Također možete koristiti tipke za glasnoću na telefonu (prilikom emitiranja) ili glasovne naredbe za povećanje ili smanjenje glavne glasnoće za cijelu grupu. To pomaže uravnotežiti zvuk u svim sobama i postaviti dosljednu razinu bez obzira koliko glasno ili tiho želite da svaka soba bude.

Omogućite reprodukciju glazbe u više soba na Echou

Omogućite reprodukciju glazbe u više soba na Echou

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up