Kako postaviti podsjetnike, alarme, tajmere i popise s Alexom

Trebate li pomoć u žongliranju mnogim događajima, sastancima, obvezama i zadacima u svom životu? Uz Echo uređaj, Alexa vam stoji na usluzi.

Možete postaviti podsjetnike kako bi vas Alexa obavijestila o dospijeću za zadatak ili sastanak. Postavite alarm i koristite Alexu da vas probudi ujutro ili vas upozori kada stigne poruka. Postavite tajmer za sve - od kuhanog jajeta do intenzivne utrke. Možete čak dodati stavke na svoj popis obaveza ili popis za kupovinu. Alexa će vam pomoći putem bilo kojeg Echo uređaja, mnogih Alexa gadgeta trećih strana i aplikacije Alexa (otvara se u novom prozoru). Evo kako sve postaviti.

Índice
  1. Postavite Alexa podsjetnike
  2. Postavite Alexa alarme
  3. Postavite Alexa timere
  4. Postavite Alexa popise obaveza

Postavite Alexa podsjetnike

Podsjetnici služe kao kratkoročni alarmi koji vam pomažu zapamtiti određene aktivnosti ili događaje. Kada dođe podsjetnik, Alexa kaže "Evo tvog podsjetnika", a zatim vam kaže dvaput.

Jedina mana je što se podsjetnik uključuje samo na Echo uređaju na kojem ste ga postavili. Dakle, ako imate više od jednog Echo uređaja, svakako postavite podsjetnik na uređaj koji najviše koristite. Kao rezervna kopija, podsjetnik se također pojavljuje na vašem mobilnom uređaju putem aplikacije Alexa.

Da biste ga postavili, recite "Alexa, stvori novi podsjetnik." Alexa će vas pitati čemu služi podsjetnik. Recite Alexi što je to, na primjer "idi zubaru", "počni prati" ili "počni kuhati večeru". Alexa vas zatim pita za datum i vrijeme. Možete reći nešto poput "Danas u 15:00", "Sutra u 16:00" ili "10. srpnja u 10:00." Da prijeđemo na stvar, navedite sve detalje podsjetnika u jednom kadru, poput: "Alexa, podsjeti me da počnem prati rublje danas u 14:30."

dodati podsjetnik

Alternativno, postavite podsjetnik putem aplikacije Alexa. Otvorite aplikaciju, dodirnite Više ikonu u donjem desnom kutu, a zatim odaberite Podsjetnici. Na zaslonu podsjetnika dodirnite Dodajte podsjetnik dugme.

detalji podsjetnika

Ispunite odgovarajuća polja s nazivom podsjetnika, datumom, vremenom i Echo uređajem na kojem želite čuti podsjetnik. Dodir Uštedjeti za spremanje podsjetnika. Da biste čuli svoje podsjetnike, recite "Alexa, koji su moji podsjetnici?" i ono će vam ih pročitati.

provjerite podsjetnik

Također možete otići u odjeljak Podsjetnici u aplikaciji Alexa da biste ih vidjeli. Uklonite podsjetnik govoreći: "Alexa, izbriši (ime podsjetnika)" ili sve podsjetnike govoreći: "Alexa, izbriši sve podsjetnike." U aplikaciji otvorite podsjetnik koji želite ukloniti i dodirnite Izbrisati.

Postavite Alexa alarme

Echo Show 5 na noćnom ormariću

Echo show 5

Možete koristiti Alexu kao zamjenu za tradicionalnu budilicu tako što ćete reći "Alexa, postavi alarm." Alexa vas pita za dan i vrijeme i postavlja alarm nakon što navedete detalje. Također možete uključiti informacije u jedan okvir. Recite "Alexa, postavi alarm za 10:45 ujutro" ili "Alexa, postavi alarm za sutra u 8 ujutro." Ili zatražite alarm koji se ponavlja svaki dan, određene dane u tjednu ili svaki vikend. ("Alexa, postavi alarm koji se ponavlja u 7 ujutro svakog ponedjeljka.")

snimka zaslona izbornika alarma u aplikaciji Alexa

Za postavljanje alarma iz aplikacije Alexa dodirnite Više ikonu i odaberite Alarmi i mjerači vremena. Dodir Dodajte alarm i postavite vrijeme, uređaj na kojem želite čuti alarm i interval. Možete čak postaviti alarm da aktivira određeni ton ili glazbeni komad umjesto uobičajenog zvuka alarma. Kada se alarm oglasi, vaš Echo uređaj će reproducirati zvuk koji ste postavili. Možete reći "Alexa, stani" da ga isključite ili "Alexa, odgodi" da odgodite alarm na devet minuta.

provjerite alarme

Pratite svoje alarme pitajući "Alexa, koji su moji alarmi?" Provjerite odjeljak Alarmi u aplikaciji Alexa kako biste vidjeli postojeće alarme ili izradili nove. Dodirnite određeni alarm da biste mu promijenili vrijeme, promijenili zvuk, promijenili interval ili ga izbrisali. Izbrišite alarm tako što ćete prijeći prstom ulijevo i dodirnuti Izbriši. Ili recite "Alexa, poništi (vrijeme alarma)" ili "Alexa, poništi sve alarme."

Postavite Alexa timere

mjerači vremena

Nema više korištenja vaše mikrovalne pećnice kao mjerača vremena za jaja—koristite Alexa-inu imenovanu značajku mjerača vremena za žongliranje s više mjerača vremena odjednom. ("Alexa, postavi mjerač vremena za jaja na 3 minute" ako kuhate jaje, ili "Alexa, postavi mjerač vremena za pranje rublja na 30 minuta", na primjer.)

Vaši mjerači vremena pojavljuju se u odjeljku Tajmeri u aplikaciji Alexa, gdje možete pauzirati ili poništiti svaki od njih i promijeniti glasnoću. Također možete pitati "Alexa, koji su moji mjerači vremena?" Dat će vam imena i odbrojavanje vaših trenutnih mjerača vremena. Želite li izbrisati mjerač vremena? Recite Alexi da poništi ili pauzira određeni tajmer ili da ih poništi sve jednom naredbom.

Kada postavite mjerač vremena na svom Echo uređaju, Alexa će se oglasiti i reći da je odbrojavanje doseglo nulu. Recite "Alexa, isključi tajmer" ili samo recite "Alexa, zaustavi" da ga isključite.

Postavite Alexa popise obaveza

popis obaveza

Možete koristiti svoj Echo uređaj za izradu popisa za kupovinu ili općih popisa obaveza koji vam mogu pomoći u upravljanju svim životnim zadacima. Napravite ove popise glasom govoreći nešto poput “Alexa, dodaj mlijeko na moj popis za kupovinu” ili “Alexa, dodaj 'odvezi auto mehaničaru' na moj popis obaveza.

Za postavljanje popisa iz aplikacije Alexa dodirnite Više ikonu i odaberite Popisi i bilješke. Na sljedećem zaslonu dodirnite popis za Kupovina ili Napraviti za dodavanje stavki na bilo koji popis. Alternativno, dodirnite Napravite popis gumb za dizajn potpuno novog popisa. Nakon što je popis kreiran, pitajte "Alexa, što je na mom popisu za kupovinu" ili "Alexa, što je na mom popisu obaveza" i Alexa će označiti stavke na oba popisa.

upravljati popisima

Ili provjerite svoje unose u aplikaciji Alexa. Vrati se na Popisi i bilješke zaslon u aplikaciji i otvorite popis koji želite pregledati ili urediti. Označite stavku da biste je označili kao dovršenu. Prijeđite prstom ulijevo da biste je izbrisali.

Alexa vještine

Želite više opcija za održavanje popisa obaveza? Koristite usluge trećih strana za obavljanje zadataka, kao što su Any.do ili Todoist, koje su robusnije od Alexa ugrađenih vještina za obavljanje zadataka. U aplikaciji Alexa dodirnite Više ikonu, a zatim odaberite Vještine i igre.

Izvršite pretraživanje dodirom ikone pretraživanja u gornjem desnom kutu. Unesite popise riječi u polje za ključnu riječ ili naziv vještine. U rezultatima pretraživanja dodirnite popise vještina ili samo popise. Sada možete pretraživati ​​niz vještina povezanih s popisima i izradom popisa.

bilo koja vještina

Sa stavkama kao što su AnyList (otvara se u novom prozoru), Cozi Lists (otvara se u novom prozoru) ili Picniic (otvara se u novom prozoru), morate omogućiti vještinu u aplikaciji Alexa. Zatim morate stvoriti ili se prijaviti s računom za tu uslugu da biste koristili vještinu. Uz vještine kao što su Any.do i Todoist, morate napustiti aplikaciju Alexa i postaviti pristup aplikaciji treće strane.

Nakon što ste postavili račun s bilo kojom od usluga popisa trećih strana, možete reći Alexi da doda stavku na vaš popis za kupnju ili popis obaveza, a Alexa će koristiti tu uslugu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up