Kako postaviti PayPal poslovni račun

Želite prodavati artikle online i prihvaćati plaćanje putem PayPala? Jedna je opcija postaviti PayPal Business račun.

Dugi niz godina PayPal je bio sinonim za eBay, ali dvije su tvrtke odvojene od 2015., a eBay prekida veze (Otvara se u novom prozoru) s PayPalom u narednim godinama. PayPal će, međutim, ostati opcija plaćanja na eBayu do srpnja 2023. PayPal može biti od pomoći svim trgovcima koji imaju potpuno online poslovanje, eBay ili ne.

Kako postaviti PayPal Business račun i koje pogodnosti nudi? Prođimo kroz korake.

Oglas

Índice
 1. primijeniti
 2. Poslovni račun
 3. Plaćanje Standardna faktura
 4. E-mail
 5. Lozinka
 6. Poslovni podaci
 7. Poslovni detalji
 8. Osobne informacije
 9. Plaćeno
 10. Postavljanje računa
 11. Potvrditi email
 12. Link na bankovni račun
 13. Jasno navedite svoje ime
 14. MasterCard
 15. Postavljanje plaćanja
 16. Mogućnosti obrade plaćanja
 17. Usporedite opcije
 18. Opcija A ili opcija B?
 19. Napraviti izbor
 20. Postavljanje eBaya
 21. Počnite prodavati

primijeniti

primijeniti

Prvo, pretpostavimo da još nemate PayPal račun. Idite na PayPal stranicu i kliknite na poveznicu "Prijava".

Poslovni račun

Poslovni račun

U prozoru koji vas pita želite li postaviti osobni ili poslovni račun kliknite na opciju "Poslovni račun". Pritisnite Dalje.

Plaćanje Standardna faktura

Plaćanje Standardna faktura

Na stranici "Prijavite se za poslovni račun da biste bili plaćeni", PayPal vam nudi tri vrste poslovnih računa: Payments Pro za 30 USD mjesečno, Payments Standard besplatno i Express Checkout besplatno. Možete vidjeti osnovne značajke koje nudi svaka vrsta računa i kliknite vezu na "Prikaz dodatnih značajki" da biste dobili potpuni pregled. Uvijek možete započeti s jednim od besplatnih računa, a zatim nadograditi na opciju Payments Pro ako trebate više značajki. Dakle, odaberimo Payments Standard račun. Pritisnite gumb "Odaberi standard".

E-mail

E-mail

Unesite svoju adresu e-pošte na stranici "Prijavite se za poslovni račun". Pritisnite Nastavi.

Lozinka

Lozinka

Zatim unesite lozinku za svoj račun. Pritisnite Nastavi.

Poslovni podaci

Poslovni podaci

Na stranici "Recite nam nešto o svom poslovanju" unesite svoje ime, naziv tvrtke i podatke za kontakt. Pritisnite Nastavi.

Poslovni detalji

Poslovni detalji

Na sljedećoj stranici "Recite nam nešto o svom poslovanju" unesite različite podatke o svom poslovanju. Pritisnite Nastavi.

Osobne informacije

Osobne informacije

Na stranici "Osobni podaci" unesite potrebne podatke. Pritisnite Nastavi.

Plaćeno

Plaćeno

PayPal vas zatim pita kako želite početi primati uplate. Izbori se razlikuju ovisno o vrsti računa koji ste odabrali. Pretpostavimo da ste odabrali Payments Standard račun. Ako imate ili postavljate namjensku web stranicu za e-trgovinu, možete odabrati prihvaćanje plaćanja na svojoj web stranici. Ako artikle prodajete osobno, možete se odlučiti za korištenje kreditnih kartica s čitačem kartica. Ako šaljete račune, možete odabrati opciju za online račune. A ako želite otvoriti eBay trgovinu, možete odabrati opciju eBay. Možete odabrati bilo koju ili sve opcije.

Recimo da želite imati i svoju e-trgovinu i svoju eBay trgovinu. Kliknite opcije za "Na vašoj web stranici" i "Na eBayu". Pritisnite Nastavi.

Postavljanje računa

Postavljanje računa

Čekaj. Prije nego što postavimo opcije plaćanja, prvo ćemo postaviti stvarni račun. Kliknite vezu za "Postavljanje računa".

Potvrditi email

Potvrditi email

Slijedite korake na stranici za postavljanje računa. Najprije kliknite vezu da biste potvrdili svoju e-poštu.

Link na bankovni račun

Link na bankovni račun

Otvorite svoju e-poštu i kliknite na poveznicu za potvrdu koju vam je poslao PayPal. Zatim se vratite na stranicu za postavljanje računa i kliknite na vezu "Poveži svoj bankovni račun". Slijedite stranice i korake za povezivanje svog bankovnog računa sa svojim PayPal računom.

Jasno navedite svoje ime

Jasno navedite svoje ime

Kada završite, vratite se na stranicu za postavljanje računa i kliknite na vezu "Neka klijentima bude jasno ime vaše tvrtke."

MasterCard

MasterCard

Potvrdite naziv svoje tvrtke. Zatim, ako želite imati PayPal MasterCard debitnu karticu, kliknite na poveznicu "Nabavite PayPal Business Debit MasterCard" i slijedite korake za dobivanje svoje kartice.

Postavljanje plaćanja

Postavljanje plaćanja

Kada završite, kliknite vezu "Postavke plaćanja" za povratak na tu stranicu.

Mogućnosti obrade plaćanja

Mogućnosti obrade plaćanja

PayPal vas pita kako želite obrađivati ​​kartična plaćanja na vašoj web stranici. Možete odabrati prvu opciju za PayPal i sve glavne kreditne kartice ili drugu opciju samo za PayPal. Odaberite opciju koja vam najviše odgovara.

Usporedite opcije

Usporedite opcije

PayPal zatim pita kako želite postaviti PayPal na svoju web stranicu, nudeći dvije mogućnosti. Opcija A omogućuje vam rad s rješenjem za e-trgovinu koje je već integrirano s PayPalom. Opcija B zahtijeva dodavanje HTML gumba na vašu web stranicu. Kliknite vezu na "Opcije usporedbe".

Opcija A ili opcija B?

Opcija A ili opcija B?

Prozor prikazuje razlike između ove dvije opcije.

Napraviti izbor

Napraviti izbor

Zatvorite prozor, pa odaberite opciju koja vam najviše odgovara. Zatim slijedite korake za implementaciju opcije koju ste odabrali.

Postavljanje eBaya

Postavljanje eBaya

Počnite prodavati

Počnite prodavati

Na eBayu možete kliknuti gumb "Počni prodavati" ako želite testirati vodu prodajom artikla.

Alternativno, možete odabrati ovu priliku za stvaranje eBay trgovine slijedeći korake na ovoj eBay stranici za pomoć (otvara se u novom prozoru).

Nakon što postavite PayPal plaćanje i opcije računa, možete službeno otvoriti tvrtku koristeći svoju novu PayPal uslugu plaćanja. Kako biste saznali više o korištenju PayPal-a za posao i općenito, pogledajte PayPal-ovu stranicu za pomoć (otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up