Kako postaviti i koristiti Google dokumente izvan mreže

Što se tiče besplatnog uređivača teksta, teško je dobiti mnogo boljeg od Google dokumenata. Možete ažurirati svoj životopis, raditi na papiru ili čak pisati članke (poput ovog) izravno u svom web pregledniku.

Pomoću Google diska možete pristupiti svim svojim dokumentima s bilo kojeg računala ili mobilnog uređaja na kojem ste prijavljeni na svoj Google račun. To čini rad u potpunosti u oblaku primamljivom mogućnošću. Možete ostaviti ono što radite na svom radnom računalu i pokupiti to kasnije kod kuće ili napraviti brze promjene na svom telefonu. Sve dok imate internetsku vezu, super je praktično. Problem dolazi kada izgubite vezu.

Bit će trenutaka kada nećete imati pristup Internetu, ali svejedno ćete morati urediti dokument. Kad uđete u avion ili internet nestane, sav vaš posao postaje bolno nedostupan. Srećom, to možete riješiti u nekoliko brzih koraka kako biste mogli nastaviti koristiti Google dokumente—a i dalje imati pristup svim svojim datotekama—čak i kada ste izvan mreže.

Evo kako postaviti Google dokumente za izvanmrežni rad. Iste upute vrijede za Google slajdove i Google tablice.

Índice
 1. Kako postaviti Google dokumente izvan mreže na računalu
  1. Instalirajte Chrome
  2. Prijavite se na svoj Google račun
  3. Preuzmite proširenje Google Docs Offline
  4. Omogući izvanmrežni pristup
 2. Kako postaviti Google dokumente izvan mreže na mobitelu
  1. Preuzmite aplikacije koje su vam potrebne
  2. Neka nedavne datoteke budu dostupne izvan mreže
 3. Neka određene datoteke budu dostupne izvan mreže

Kako postaviti Google dokumente izvan mreže na računalu

Instalirajte Chrome

Izvanmrežna značajka za Dokumente radi samo u Googleovom pregledniku. Ako koristite Firefox, Safari, Edge ili bilo koji drugi preglednik, preuzmite i instalirajte Chrome (Otvara se u novom prozoru).

Prijavite se na svoj Google račun

Sve što radite u Google svijetu povezano je s vašim Google računom, a Dokumenti nisu ništa drugačiji. Prijavite se na svoj Chrome račun nakon instalacije preglednika.

Preuzmite proširenje Google Docs Offline

Chrome vam omogućuje da instalirate proširenja preglednika koja dodaju nove značajke i poboljšavaju vaše cjelokupno iskustvo. Za izvanmrežni pristup, ovo proširenje (otvara se u novom prozoru) omogućit će vam korištenje Google dokumenata, prezentacija i tablica čak i kada izgubite pristup internetu.

Omogući izvanmrežni pristup

Otvorite Google dokumente (otvara se u novom prozoru) i prijavite se na svoj Google račun ako to već niste učinili. Pritisnite izbornik hamburgera u gornjem lijevom kutu zaslona (), odaberite Postavke i omogućite isključivanje izvan mreže.

Omogući offline

Nakon što to učinite, moći ćete nastaviti uređivati ​​i spremati svoje dokumente kad god izgubite pristup internetu. Google će također preuzeti neke od vaših najnovijih datoteka kako biste ih mogli uređivati ​​čak i ako ih već niste otvorili. Za starije datoteke, međutim, morat ćete ih prvo preuzeti.

Kako postaviti Google dokumente izvan mreže na mobitelu

Omogućivanje izvanmrežnog pristupa za Dokumente malo je lakše na vašim mobilnim uređajima.

Preuzmite aplikacije koje su vam potrebne

Google nudi zasebne aplikacije za Google disk, dokumente, prezentacije i tablice na iOS-u i Androidu. Preuzmite one koje trebate na telefone i tablete koje ćete koristiti dok ste izvan mreže.

Neka nedavne datoteke budu dostupne izvan mreže

Google Dokumenti Offline Mobile

U aplikaciji Drive po vašem izboru dodirnite izbornik hamburgera () u gornjem lijevom kutu, dodirnite Postavke i omogućite prekidač "Nedavne datoteke dostupne na mreži".

Kada omogućite gornji prekidač, on će se primijeniti na svaki račun na vašem uređaju. Međutim, to ćete morati učiniti za svaku aplikaciju, pa po potrebi ponovite u aplikacijama Prezentacije i Tablice.

Mobilne aplikacije automatski će otkriti koje datoteke često koristite i zadržati lokalnu kopiju dostupnu za izvanmrežnu upotrebu. Međutim, ako trebate provjeriti jesu li određene datoteke dostupne, slijedite korake u sljedećem odjeljku.

Neka određene datoteke budu dostupne izvan mreže

Prema zadanim postavkama, Google će pokušati uštedjeti prostor čuvanjem samo lokalnih kopija datoteka koje ste nedavno uredili na svom uređaju. Međutim, imate nekoliko opcija ako želite biti sigurni da su određene datoteke uvijek dostupne. Možete preuzeti Google Drive Backup and Sync (otvara se u novom prozoru) na svoje prijenosno računalo kako biste zadržali lokalnu kopiju svih svojih datoteka ili samo određenih mapa na radnoj površini. Time će Drive raditi kao Dropbox.

Google Dokumenti Offline Mobile

Međutim, ako želite preuzeti samo određene datoteke, pronađite datoteku koju želite zadržati u aplikaciji. Dodirnite ikonu "Više" s tri točke () i omogućite prekidač "Dostupno izvan mreže". Ponovite za svaku datoteku koja vam je potrebna. Također možete otvoriti datoteku koja vam je potrebna i aplikacija bi je trebala preuzeti, ali nikad ne škodi provjeriti.

Google Dokumenti Offline Mobile

Kada imate datoteku dostupnu za izvanmrežnu upotrebu, vidjet ćete kružni simbol s kvačicom unutar njega. Kada izvanmrežno uređujete datoteku, vidjet ćete kružni simbol munje pored naziva dokumenta.

Kada se vratite na mrežu, promjene će se sinkronizirati i simboli će nestati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up