Kako postaviti i koristiti Face ID na vašem iPad Pro uređaju

Apple je uzdrmao stvari s novim 11-inčnim i 12,9-inčnim iPadom Pro. Umjesto Touch ID-a, sada otključavate svoj iPad Pro, prijavljujete se u aplikacije i potvrđujete kupnju koristeći Face ID. Ali Face ID ima više od pukog skeniranja vašeg lica. Morate odrediti kada želite koristiti Face ID, koje ga aplikacije mogu koristiti i kako ga prisiliti da zahtijeva vašu pozornost. Na iPadu Pro možete koristiti Face ID u portretnom ili pejzažnom načinu. Provjerimo ovo.

Oglas

Índice
 1. Postavite Face ID
 2. Prvi koraci s Face ID-om
 3. Funkcije za identifikaciju lica
 4. Testirajte Face ID
 5. Autentificirajte kupnje u App Storeu i iTunesu
 6. Potvrdite transakcije Apple Paya
 7. Prijavite se u aplikacije pomoću Face ID-a
 8. Provjerite aplikacije Face ID
 9. Postavite alternativni izgled
 10. Postavite drugi Face ID
 11. Upravljanje postavkama pažnje za Face ID
 12. Poništi Face ID

Postavite Face ID

Postavite Face ID

Face ID radi isto bez obzira imate li iPad Pro od 11 ili 12,9 inča. Tijekom početnog postavljanja vašeg iPada Pro, bit ćete upitani želite li postaviti Face ID. To možete učiniti sada, ali preporučujem da za sada odgodite kako biste kasnije mogli bolje kontrolirati i prilagoditi svoje opcije Face ID-a. Pretpostavljam da ste već postavili šifru kao prvu liniju obrane za zaštitu svog uređaja. Otvori Postavke > ID lica i šifra. Unesite svoju lozinku. Dodirnite vezu za postavljanje Face ID-a.

Prvi koraci s Face ID-om

Prvi koraci s Face ID-om

Ako svoj iPad Pro držite u pejzažnom načinu, okrenite ga u portretni način. Ne brinite, ovo je samo za početno postavljanje. Moći ćete koristiti Face ID u oba načina.

Na zaslonu Kako postaviti Face ID dodirnite gumb Početak. Postavite lice u kružni okvir. Okrenite glavu kako biste skenirali svoje lice dok se oko cijelog kruga ne pojave zelene linije. Nakon završetka prvog skeniranja dodirnite gumb Nastavi. Ponovno okrenite glavu za drugo skeniranje. Nakon postavljanja Face ID-a dodirnite Gotovo.

Funkcije za identifikaciju lica

Funkcije za identifikaciju lica

Face ID radi zajedno s raznim Appleovim uslugama kako bi se olakšao postupak prijave i autentifikacije. Pristupite svom tabletu sa zaključanog zaslona uz iPad Unlock. Autentificirajte kupnje u Appleovim mobilnim trgovinama omogućavanjem Face ID-a za rad s iTunesom i App Storeom. Odobrite plaćanja putem Apple Paya koristeći Face ID. Upotrijebite Password AutoFill za prijavu na web mjesto ili mobilnu aplikaciju pomoću Face ID-a.

Nakon početnog postavljanja, Face ID se aktivira za sve podržane funkcije. Možete onemogućiti bilo koju od ovih opcija, ali vrijedi ih ostaviti uključenima za sada kako biste mogli vidjeti kako u potpunosti eliminiraju potrebu za unosom lozinke.

Testirajte Face ID

Testirajte Face ID

Zatim biste trebali isprobati Face ID na djelu kako biste bili sigurni da radi. Zaključajte iPad, a zatim ga otključajte pomoću Face ID-a. Aah, ali ovdje postoji trik. Želite biti sigurni da vaš prst ne prekriva TrueDepth kameru koja se koristi za čitanje vašeg lica. To se lako može dogoditi s iPadom Pro ako ga držite u pejzažnom načinu. Ako je tako, uređaj će vam reći da je kamera pokrivena, što znači da ćete vjerojatno morati namjestiti prst.

Autentificirajte kupnje u App Storeu i iTunesu

Autentificirajte kupnje u App Storeu i iTunesu

Zatim pokušajte kupiti ili jednostavno preuzeti nešto s App Storea ili iTunesa. Kada to učinite prvi put, od vas će se tražiti da unesete lozinku za Apple ID. Kad sljedeći put pokušate kupiti ili preuzeti novu stavku, od vas će se tražiti da dvaput kliknete gumb za uključivanje. Face ID zatim skenira vaše lice kako bi potvrdio autentičnost transakcije.

Potvrdite transakcije Apple Paya

Potvrdite transakcije Apple Paya

Sada je vrijeme da isprobate Apple Pay, pod pretpostavkom da ste to već postavili kao način plaćanja. Na svom iPadu otvorite web mjesto ili aplikaciju koja prihvaća Apple Pay. Pronađite proizvod koji želite i prođite kroz postupak naplate. Dodirnite gumb Apple Pay i vaša kupnja bit će potvrđena pomoću Face ID-a. Naravno, također možete koristiti Apple Pay s Face ID-om za plaćanje artikala u fizičkim trgovinama i trgovcima. Ali to je naravno lakše i praktičnije učiniti s iPhoneom.

Prijavite se u aplikacije pomoću Face ID-a

Prijavite se u aplikacije pomoću Face ID-a

Zatim možete postaviti neke aplikacije da vas prijavljuju pomoću Face ID-a. Ovaj se postupak razlikuje od aplikacije do aplikacije. Neki pitaju želite li koristiti Face ID; drugi zahtijevaju da otvorite njihove postavke ili zaslon Sigurnost i promijenite metodu otključavanja ili provjere autentičnosti u Face ID (ili Touch ID ako Face ID nije naveden). Uključite ili prihvatite opciju za korištenje Face ID-a. Aplikacija bi zatim trebala automatski provjeriti autentičnost vaše prijave pomoću Face ID-a.

Provjerite aplikacije Face ID

Provjerite aplikacije Face ID

Vrativši se na zaslon Face ID & Passcode u Postavkama, možete vidjeti koje ste aplikacije postavili za korištenje Face ID-a i omogućiti ili onemogućiti opciju za svaku od njih.

Postavite alternativni izgled

Postavite alternativni izgled

Želite da Face ID radi s drugom osobom ili želite alternativni izgled za sebe? Nema problema. Na zaslonu postavki Face ID-a i lozinke dodirnite vezu za postavljanje alternativnog izgleda.

Postavite drugi Face ID

Postavite drugi Face ID

Ako više ljudi koristi vaš iPad, možete dodati više od jednog lica za Face ID. Na zaslonu Kako postaviti Face ID dodirnite gumb Početak. Postavite lice osobe u okvir i neka osoba rotira lice dok se ne pojave zelene linije. Nakon završetka prvog skeniranja dodirnite gumb Nastavi. Neka osoba okrene glavu za drugi pregled. Nakon postavljanja Face ID-a dodirnite Gotovo. Sada izvršite zadatak koji zahtijeva Face ID i dopustite drugoj osobi da ga autentificira.

Upravljanje postavkama pažnje za Face ID

Upravljajte postavkama pažnje za Face ID

Face ID ponekad ne prepoznaje vaše lice? Možete podesiti nekoliko opcija da vidite hoće li se točnost poboljšati. Povratak na zaslon postavki ID-a lica i zaporke. Pod Attention postoje dvije postavke: Require Attention for Face ID i Attention Aware Features.

Prema zadanim postavkama, Face ID zahtijeva da gledate izravno u iPad prije nego što vas autentificira. Ako se to pokaže problematičnim, isključite prekidač za Zahtijevaj pozornost za ID lica. Također možete isključiti prekidač za značajke pozornosti ako želite da se zaslon vašeg iPada zatamni ili da se smanji glasnoća upozorenja bez potrebe da gledate izravno u iPad.

Poništi Face ID

Poništi Face ID

Konačno, ako i dalje imate problema s Face ID-om, uvijek ga možete resetirati. Na zaslonu postavki Face ID & Passcode dodirnite vezu Reset Face ID. Sada ćete morati proći kroz postupak postavljanja prepoznavanja lica za sebe, kao i za bilo koju drugu osobu ili alternativni izgled.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up