Kako postaviti Google Home roditeljski nadzor

Vi ste roditelj s uređajem Google Home i djecom koja su dovoljno pametna da Google pomoćniku postavljaju razna pitanja. Ali što se događa kada zatraže medijski sadržaj koji radije ne bi vidjeli?

Srećom, postoje neke ograničene roditeljske kontrole na platformi, koje blokiraju eksplicitan sadržaj, uglavnom s Googleovih vlastitih usluga kao što su YouTube, YouTube Music i Google Play Music. Na primjer, možete zatražiti i kontrolirati video reprodukciju putem Chromecasta ili povezanog pametnog TV-a koristeći svoj glas. Povezane usluge poput Pandore i Spotifyja također mogu biti manje eksplicitne, ali ne putem Google Homea.

Evo kako zaključati Google Home (99,00 USD u Targetu) (Otvara se u novom prozoru) što je više moguće. Samo uđite u ovo znajući jednu jednostavnu činjenicu o roditeljstvu u 21. stoljeću: uvijek postoji rješenje, a djeca će to shvatiti mnogo prije vas.

Oglas

Índice
  1. Otvorite račun na svom mobilnom telefonu
  2. Pronađite svoj Google Home zvučnik
  3. Spasite djecu s YouTubea
  4. Čuvajte se Google Playa
  5. Zaštitite se od Pandore
  6. Mekši, nježniji Spotify
  7. Zaštitite djecu uz Family Link

Otvorite račun na svom mobilnom telefonu

Otvorite račun na svom mobilnom telefonu

Otvorite aplikaciju Google Home na svom mobilnom uređaju i idite na izbornik hamburgera (). Provjerite jeste li odabrali isti račun koji se koristi na pametnom zvučniku Google Home i kliknite Više postavki.

Pronađite svoj Google Home zvučnik

Pronađite svoj Google Home zvučnik

Na zaslonu postavki pomaknite se prema dolje do uređaja i pronađite naziv svog Google Home zvučnika. My Home Mini je nemaštovito nazvan "Office Speaker" jer tu živi. Kliknite na ime.

Spasite djecu s YouTubea

Spasite djecu s YouTubea

Na sljedećem zaslonu pronađite prekidač pored YouTube Ograničenog načina rada. Sve što radi je skrivanje svih pjesama ili videa na YouTubeu označenih kao "neprikladan sadržaj". Nije važno ako ga ne smatrate neprikladnim; tako je Google označio sadržaj, pa se tako i tretira. Uključivanje ove opcije ograničava sadržaj za sve korisnike tog Google Home zvučnika, ne samo za djecu.

Naravno, to možete isključiti u bilo kojem trenutku kako biste ponovno otvorili brane i počeli postavljati Google Homeu krajnje neprikladna pitanja.

Čuvajte se Google Playa

Čuvajte se Google Playa

Da biste to učinili, morate otići na web mjesto Google Play glazbe (play.google.com/music(Otvara se u novom prozoru)); aplikacija Google Home to neće učiniti. Posjetite izbornik i odaberite Postavke (). Pomaknite se prema dolje do okvira s oznakom Općenito i potvrdite okvir pored "blokiraj eksplicitne pjesme na radiju". Ponovno imajte na umu da to utječe na sve uređaje na kojima pristupate ovom računu Google Play glazbe, a ne samo na Google Home. Međutim, neće zaustaviti eksplicitan sadržaj ako pustite cijeli album, prema upozorenju koje navodi Google.

Zaštitite se od Pandore

Zaštitite se od Pandore

To zapravo ne možete učiniti s Google Homeom. Morate otići na Pandorin "Explicit Filter" putem pandora.com (otvara se u novom prozoru) na računalu ili putem aplikacije Pandora. Na računalu idite na svoju sliku avatara i odaberite Postavke > Postavke sadržaja i prebacite prekidač pored Eksplicitan sadržaj pa postane sivo (ako je zeleno, puštate sve psovke). Pritisnite Spremi promjene. Također ćete morati ponovno unijeti svoju lozinku da bi ovo radilo. OPET: ovo utječe na sva mjesta na kojima koristite Pandoru, ne samo na Google Home.

Mekši, nježniji Spotify

Mekši, nježniji Spotify

Želite li isključiti eksplicitan sadržaj putem Google Homea kada koristite Spotify? Ne moraš. Prema zadanim postavkama Google Home reproducira čiste verzije pjesama i preskače sve eksplicitne tekstove. Trik je u tome što možete ponovno uključiti eksplicitnost ako želite.

Nažalost, to nije opcija. Naravno, možete otići u aplikaciju Spotify, prijaviti se i otići na Home > Settings (na Androidu prvo idite na Your Library) i kliknuti Explicit Content. Kad ste tamo, postavite prekidač pokraj njega Dopusti eksplicitan sadržaj u sivo (ako je zeleno, prolaze zločeste pjesme)—ali to utječe samo na reprodukciju na tom jednom uređaju.

To znači da ne postoji način uključivanja eksplicitnog sadržaja u reprodukciju Spotifyja na Google Homeu. (Neka izvješća na mreži kažu da Google Home proizvoljno bira između čistih i eksplicitnih pjesama. Nikada nismo čuli niti jednu psovku u našim testovima, tako da vaša kilometraža može varirati.)

Zaštitite djecu uz Family Link

Zaštitite djecu uz Family Link

Ako je vaše dijete mlađe od 13 godina i pregledava internet kod kuće na Android uređaju, možete kontrolirati mnogo toga čemu pristupa putem Family Linka. To uključuje zaštitu te djece kada razgovaraju s Google Homeom.

Koristeći uređaj vašeg djeteta—ovo je najlakše s uređajem koji pokreće Android 7 Nougat ili noviji—otvorite Family Link, idite na profil svog djeteta, dodirnite izbornik i odaberite Prijavite se na Google Home. Vi, roditelj, morat ćete se prijaviti sa svojim vjerodajnicama. Postavljanje traži od vašeg djeteta da kaže "U redu, Google" i "Hey Google" nekoliko puta kako bi Google Home mogao naučiti njihov glas. Sada se vratite u aplikaciju za roditelje Family Link kako biste kontrolirali što djeca mogu vidjeti, odaberite račun svog djeteta i idite na Idite na Postavke > Google pomoćnik.

Kako sada stoji, djeca prema zadanim postavkama ne mogu koristiti Google Home za reprodukciju YouTube videa ili pjesama, a Google Play glazba radi samo s plaćenim obiteljskim planom. Ovdje možete isključiti ili uključiti korištenje pomoćnih aplikacija trećih strana, ali to je sve za sada. Međutim, postoji nekoliko aplikacija koje nisu Googleove i koje će i dalje raditi. Pokraj njih vidjet ćete posebnu značku s natpisom "Obiteljske aplikacije na Google Assistantu".

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up