Kako postaviti Apple Family Sharing za kupnju i iCloud pohranu

Ako posjedujete iPhone, iPad ili Mac, vjerojatno ste već kupili sadržaj ili se pretplatili na usluge putem svog uređaja. Ali ako drugi članovi vaše obitelji također koriste Apple uređaje, možete dijeliti određene stavke s njima. Uz Appleov obiteljski plan dijeljenja, vi i do pet drugih članova obitelji možete dijeliti bilo što od sljedećeg:

Svaka osoba koja želi sudjelovati mora imati Apple račun. Jedna osoba u kućanstvu djeluje kao obiteljski organizator za upravljanje pristupom. Ta osoba zatim poziva ostale članove obitelji da se pridruže. Nakon prihvaćanja pozivnice, svaki član obitelji dobiva trenutni pristup svim pretplatama, kupnjama i drugim stavkama koje ispunjavaju uvjete za dijeljenje.

Svaka uključena odrasla osoba i dalje će koristiti svoj osobni Apple račun za pristup dijeljenom sadržaju. Za djecu mlađu od 13 godina možete izraditi dječji račun za pristup određenim sadržajima. Obiteljski organizator (i još jedna odrasla osoba) tada mogu kontrolirati sadržaj koji dijete može vidjeti i koristiti.

Da biste dijelili iCloud prostor s drugim članovima obitelji, trebat će vam pretplata na iCloud s 200 GB prostora za pohranu za 2,99 USD mjesečno ili 2 TB prostora za pohranu za 9,99 USD mjesečno. U suprotnom, trebat će vam plan Apple One Family (22,95 USD mjesečno) ili Premier plan (32,95 USD mjesečno). Ako trenutno imate besplatni iCloud plan od 5 GB ili 50 GB plan za 0,99 USD mjesečno, od vas će se tražiti da nadogradite prije dodavanja iClouda u svoj Family Sharing.

Índice
  1. Pozovite odrasle članove obitelji
  2. Pozovite članove djetetove obitelji
    1. Preporuka naših urednika
  3. Upravljanje pristupom dijeljenju
  4. Upravljajte članovima obitelji

Pozovite odrasle članove obitelji

ios obiteljsko dijeljenje

Da biste započeli kao obiteljski organizator, možete postaviti Family Sharing sa svog iPhonea, iPada ili Maca. Na iPhoneu ili iPadu idite na postavkeodaberite svoje ime na vrhu i dodirnite Dijeljenje s obitelji opcija. Na zaslonu za dijeljenje s obitelji dodirnite Nastaviti.

dijeljenje obitelji macos

Na Macu otvorite Postavke sustava (ili System Settings kako se zove u macOS Ventura). Odaberite svoje ime na vrhu zaslona, ​​kliknite Obitelj ili Dijeljenje s obiteljia zatim udari Osnujte obitelj. Sljedeći koraci slični su na svim uređajima, ali ćemo za ovaj postupak koristiti iPhone.

nazovi obitelj

Možda ćete vidjeti prijedloge za osobe koje možete pozvati u svoju obitelj. Za kontakt s jednim od njih kliknite na Poziv gumb pored imena osobe. Apple će tekstualnu poruku popuniti obavijesti u kojoj se traži da se pridruže obitelji i popisom stavki koje je moguće dijeliti. Dodajte komentar ako želite i pošaljite tekst. Osoba koja primi poruku može potvrditi poziv pritiskom na Prihvatiti dugme. Dodir Pozovi druge pozvati više ljudi.

poslati pozivnice

Ako ste na obiteljskom zaslonu, dodirnite Kontakt ikonu na iPhoneu ili Dodaj člana poveznica na iPadu. Ako vidite osobu koju želite pozvati na zaslonu Family Call, dodirnite njenu ikonu da biste joj poslali SMS. U suprotnom, dodirnite drugu opciju, kao što su Poruke ili Pošta. Unesite broj telefona ili adresu e-pošte osobe, a zatim pošaljite poruku.

osobni poziv

Ako je osoba koju želite pozvati u blizini, možete koristiti i AirDrop. Druga osobna metoda je dodir Javiti se osobno opcija na zaslonu pozivnice. Zatim možete zatražiti od druge osobe da se prijavi sa svojim Apple ID-om i lozinkom (na vašem uređaju), a zatim unesite kod za autentifikaciju s dva faktora poslan na njihov uređaj.

Pozovite članove djetetove obitelji

kreirati dječji račun

Možete pozvati dijete koje ima postojeći Apple račun dodirom na Pozovi druge opciju na obiteljskom zaslonu, a zatim slanje pozivnice djetetu putem SMS-a, pošte ili na neki drugi način.

Ako trebate kreirati Apple račun u hodu, odaberite Napravite podređeni račun. Unesite ime i rođendan djeteta. Zatim se od vas traži da potvrdite da ste odrasla osoba koristeći Face ID ili Touch ID kao pristanak roditelja.

lozinku dječjeg računa

Nakon prihvaćanja uvjeta i odredbi, bit ćete upitani želite li koristiti iCloud adresu za dijete. Ako je tako, dodirnite Nastaviti. Ako već postoji adresa e-pošte za dijete, odaberite je Već imate adresu e-pošte odnos. Unesite adresu, zatim unesite kontrolni kod i dodajte djetetovu lozinku.

obitelj koja dijeli dječje dozvole

Tada možete odlučiti hoće li se kontrolni kodovi za račun ovog djeteta slati na vaš telefon ili na djetetov vlastiti uređaj. Zatim ćete biti upitani želite li postaviti roditeljski nadzor sada ili nakon što završite s dodavanjem svih članova obitelji. Dodir Nastaviti kako biste potvrdili da kupnje ili preuzimanja koje izvrši dijete mora odobriti roditelj ili skrbnik.

Preporuka naših urednika

dječji račun

Sljedeći zaslon pita želite li da se lokacija vašeg djeteta podijeli s obitelji. Na kraju, uključite prekidač za bilo koju odraslu osobu za koju želite da može upravljati roditeljskim nadzorom i odobravati kupnje za dijete, a zatim dodirnite Gotovo.

Upravljanje pristupom dijeljenju

obiteljski kontrolni popis

Nakon što dodate sve svoje obiteljske račune, možete upravljati i prilagoditi svoje opće postavke. Kako bi vam pomogao u ovom procesu, Apple nudi kontrolni popis obaveza. Na obiteljskom zaslonu dodirnite opciju za Obiteljski kontrolni popis. Dodirnite svaku stavku na popisu za provjeru kako biste podesili njezine postavke.

pretplate i kupnje za dijeljenje s obitelji

Također možete pregledati opcije pretplate, dijeljenja kupnje i dijeljenja lokacije na dnu zaslona. Dodirnite svaku stavku kako biste potvrdili trenutni status ili izvršili sve potrebne promjene onoga što se dijeli.

pogledajte opcije dijeljenja

Svaki član obitelji može vidjeti ostale članove kao i postavke za svaki račun. Članovi mogu birati Pretplate mogućnost da vide koje su im usluge dostupne. Odabirom Dijeljenje kupnjičlanovi mogu potvrditi da se svi mediji, knjige i aplikacije koje je kupio drugi član obitelji automatski dijele s cijelom obitelji.

Upravljajte članovima obitelji

upravljati računom za odrasle

Svakim članom obitelji možete upravljati sa zaslona Obitelj. Dodirnite ime odrasle osobe u obitelji da dodate ili uklonite osobu kao roditelja/staratelja, omogućite ili onemogućite dijeljenje kupnje i uključite ili isključite dijeljenje lokacije.

upravljati računom djeteta

Dodirom imena djeteta na obiteljskom zaslonu možete upravljati pretplatama, kupnjama i dijeljenjem lokacije, kao i kontrolirati vrijeme korištenja uređaja, odobrenje kupnje i dostupnost Apple Casha.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up