Kako poslati novac prijateljima (ili ih zamoliti da plate) pomoću Apple Casha

S Apple Payom na vašem iPhoneu, iPadu ili Apple Watchu možete plaćati stvari u trgovinama, na mreži i unutar podržanih aplikacija koristeći spremljene kreditne ili debitne kartice ili stanje na Apple Cash računu.

Ali Apple Cash također može poslužiti kao aplikacija za mobilno plaćanje poput PayPal, Zelle ili Venmo. To znači da možete slati novac ljudima koje poznajete, a sredstva se oduzimaju od vašeg salda Apple Casha. S druge strane, možete zatražiti novac od drugih ljudi i sredstva se dodaju vašem stanju. Taj se saldo zatim može potrošiti na buduće transakcije ili prenijeti na bankovni račun, u cijelosti ili djelomično.

Prethodno ste morali koristiti aplikaciju Poruke na svom Apple uređaju za slanje ili traženje novca. Ali s iOS/iPadOS 15.5 ili novijim, to možete učiniti izravno u aplikaciji Apple Wallet, a transakcija se zatim odvija u aplikaciji Poruke. Evo kako postaviti i koristiti uslugu.

Índice
 1. Kako postaviti Apple Cash
 2. Kupite od prodavatelja
 3. Pošaljite novac drugoj osobi
 4. Tražite novac od druge osobe
 5. Pošaljite ili zatražite novac putem iMessage-a
  1. Preporuka naših urednika
 6. Prihvatite plaćanja ručno
 7. Šaljite novac sa svog Apple Watcha
 8. Kako nadopuniti svoj Apple Cash saldo
 9. Prenesite novac na svoj bankovni račun

Kako postaviti Apple Cash

jabuka platiti

(Zasluge: Apple)

Da biste maksimalno iskoristili Apple Cash, morate živjeti u SAD-u, imati Apple uređaj kompatibilan s Apple Cashom i omogućiti dvofaktorsku autentifikaciju (2FA) za svoj Apple račun.

Vaš iPhone ili iPad trebao bi imati najnoviju verziju OS-a za slanje ili traženje novca u aplikaciji Novčanik. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera i provjerite imate li iOS 15.5 ili noviji. Ako nije, dopustite da se najnovije ažuriranje instalira na vaš uređaj.

Kupite od prodavatelja

zadana kartica

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Možete dodati više kartica u aplikaciju Apple Pay, ali jednu morate postaviti kao zadanu, što znači da će se ta kartica automatski koristiti za svaku transakciju. Da biste to učinili, idite na Postavke > Novčanik i Apple Pay i dodirnite Zadana kartica u odjeljku Zadane postavke transakcije. Zatim odaberite karticu koju želite koristiti kao zadanu.

Osim ako nemate puno novca na saldu Apple Cash-a, ne želite ga koristiti kao zadani jer možda nećete imati dovoljno sredstava za plaćanje velike transakcije. Umjesto toga, postavite drugu karticu kao zadanu. Zatim možete zaobići tu karticu i koristiti svoju Apple Cash karticu za plaćanje nečega što odaberete.

Koristite Apple Cash karticu

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Za kupnju artikla od trgovca koristeći svoju Apple Cash karticu, dodirnite karticu koja nije zadana za prikaz svih kartica naslaganih jedna na drugu. Dodirnite Apple Cash karticu kako biste je odabrali za ovu transakciju. Sada dvaput pritisnite bočnu tipku i iznos kupnje bit će uzet s vašeg salda Apple Casha.

Pošaljite novac drugoj osobi

Šalji uz poruke

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Za izravno slanje novca drugoj osobi otvorite aplikaciju Novčanik na svom iPhoneu ili iPadu. Dodirnite svoju gotovinsku karticu, a zatim odaberite Poslati dugme. Unesite ime, adresu e-pošte ili telefonski broj kontakta kojem želite poslati novac. Dodir Sljedeći, zatim upišite iznos novca koji želite poslati osobi. Dodir Šalji uz poruke.

Potvrdite transakciju

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

iMessage se otvara s iznosom prikazanim kao mala kartica. Upišite svoju poruku, zatim dodirnite strelicu za slanje teksta. Dvaput pritisnite bočnu tipku za aktiviranje isplate, a zatim potvrdite transakciju pomoću Face ID-a, Touch ID-a ili PIN-a.

Novac primljen

Novac se uzima s vašeg Apple Cash stanja ili s debitne kartice povezane s vašom Apple Cash karticom ako nemate dovoljno sredstava na svom Apple Cash računu da pokrijete iznos plaćanja.

Na primateljskoj strani, osoba kojoj ste poslali novac prima tekstualnu poruku s obavijesti o poslanom iznosu. Ta osoba također može otvoriti aplikaciju Novčanik i dodirnuti sliku Cash Card. Novac koji ste poslali pojavljuje se pod Nedavnim transakcijama.

Možete čak upotrijebiti Siri da nekome pošaljete novac putem Apple Casha tako što ćete reći nešto poput "Hej Siri, Apple plati 25 dolara Stephenu za večeru" ili "Hej Siri, pošalji 25 dolara Stephenu."

Tražite novac od druge osobe

Zahtjev s porukama

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Također možete tražiti novac od druge osobe. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Wallet, odaberite svoju Apple Cash karticu, zatim dodirnite Zahtjev dugme. Unesite ime, adresu e-pošte ili telefonski broj osobe od koje tražite novac. Zatim dodirnite Sljedeći i unesite iznos novca koji želite od te osobe.

Pošalji SMS

Dodir Zahtjev s porukama gumb za otvaranje zahtjeva u aplikaciji Poruke. Pojavit će se mala kartica koja prikazuje traženi iznos. Unesite poruku ako želite, zatim dodirnite strelicu za slanje teksta.

Plati novac

Druga će osoba tada primiti zahtjev sa svoje strane. Moraju se dodirivati Platiti gumb za odobravanje prijenosa novca. Iznos duga naveden je na dnu zaslona, ​​što osobi omogućuje promjenu konačnog iznosa. Tapkanje Platiti gumb će poništiti iznos novca za prijenos.

Provjerite prijenos

Zatim se s prijenosom može napisati tekstualna poruka. Pošiljatelj mora dodirnuti gumb sa strelicom za slanje poruke i dvaput kliknuti bočnu strelicu za aktiviranje i autentifikaciju prijenosa.

Pogledajte najnovije transakcije

Sa svoje strane otvorite SMS poruku koja vas obavještava o poslanom novcu. Zatim možete otvoriti aplikaciju Novčanik, odabrati svoju Apple Cash karticu, zatim pregledati svoje najnovije transakcije kako biste potvrdili prijenos.

Pošaljite ili zatražite novac putem iMessage-a

Unesite iznos

Umjesto upotrebe aplikacije Apple Wallet, novac možete slati i izravno putem iMessagea. Otvorite Poruke i otvorite razgovor s osobom koja treba primiti gotovinu. Upišite poruku, zatim dodirnite ikonu aplikacije na lijevoj strani i odaberite Apple Cash ikona.

Koristite gumbe plus (+) i minus (-) za postavljanje iznosa koji želite poslati ili dodirnite Prikaži tipkovnicu gumb za unos određenog iznosa. Na tipkovnici dodirnite Platiti gumb za početak plaćanja ili prijeđite prstom prema dolje za zatvaranje zaslona tipkovnice, vratite se na svoju poruku, zatim dodirnite Platiti.

Preporuka naših urednika

Dodir Poslati gumb u poruci za slanje uplate. Dvaput pritisnite bočnu tipku, zatim upotrijebite Face ID, Touch ID ili šifru za autentifikaciju plaćanja.

Zatražite plaćanje

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Da biste zatražili novac od nekoga drugog koristeći aplikaciju Poruke, otvorite razgovor s tom osobom i dodirnite ikonu aplikacije. Odaberite ikonu Apple Cash, zatim odaberite iznos i dodirnite Zahtjev dugme. Dodajte poruku tekstu i pošaljite je.

S druge strane, vaš primatelj će primiti zahtjev u tekstualnom obliku. Sve što trebaju učiniti je dodirnuti gumb Plati kako bi vam poslali novac.

Prihvatite plaćanja ručno

Prihvatite plaćanja ručno

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Prema zadanim postavkama, Apple Cash plaćanja automatski se prihvaćaju. Međutim, to možete promijeniti u ručno, što znači da morate aktivno prihvatiti plaćanje u roku od sedam dana. Da biste ovo postavili, idite na Postavke > Novčanik i Apple Pay > Apple Cashzatim odaberite Prihvatite plaćanja ručno pod naslovom Prihvaćanje plaćanja.

Šaljite novac sa svog Apple Watcha

Šaljite novac sa svog Apple Watcha

Za slanje novca koristeći Apple Cash na vašem Apple Watchu (Otvara se u novom prozoru), postavite Apple Pay debitnu karticu na svom satu ako to već niste učinili. Otvorite Poruke i otvorite razgovor s primateljem. Prijeđite prstom prema dolje i dodirnite Apple Pay.

Možete odabrati iznos dodirivanjem gumba plus (+) i minus (-), okretanjem digitalne krunice ili dodirivanjem iznosa u dolarima, a zatim okretanjem digitalne krunice za odabir određenog broja. Dodir Platiti gumb, zatim dvaput dodirnite bočni gumb za plaćanje.

Kako nadopuniti svoj Apple Cash saldo

Apple Cash Saldo

Možete dodati novac na svoj Apple Cash saldo s debitne kartice koju ste pohranili u Apple Payu. Ići Postavke > Novčanik i Apple Payzatim dodirnite Apple Cash ispod zaglavlja Kartice. Dodir Dodajte novacunesite iznos koji želite položiti (minimalni iznos je 10 USD), zatim dodirnite Dodati. Potvrdite prijenos pomoću Face ID-a, Touch ID-a ili lozinke i vidjet ćete iznos naveden kao stanje vašeg Apple Casha.

Prenesite novac na svoj bankovni račun

bankovni transfer

Za prijenos novca s Apple Casha na svoj bankovni račun, prvo morate povezati svoj bankovni račun. Otvori Postavke > Novčanik i Apple Pay > Apple Cash i dodirnite Bankovni račun > Dodaj bankovni računzatim unesite broj usmjeravanja i broj bankovnog računa.

Sada, na zaslonu Apple Cash, dodirnite Prijenos u bankuzatim unesite iznos novca koji želite prenijeti i dodirnite Prijenos. Potvrdite transakciju pomoću Face ID-a, Touch ID-a ili PIN-a. Novac obično treba jedan do tri radna dana da stigne na vaš račun, osim ako ne odlučite izvršiti trenutni prijenos, koji košta malu naknadu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up