Kako pokrenuti dijagnostiku na vašem iPhone ili Android telefonu

Pitate se je li vaš pametni telefon u dobrom stanju? Bilo da se radi o rabljenom telefonu koji ste upravo kupili ili starom uređaju koji želite prodati, možete ga pokrenuti kroz niz dijagnostičkih testova. Neki Android uređaji imaju ugrađene dijagnostičke alate, ali App Store i Google Play Store također nude dijagnostičke alate trećih strana.

Aplikacije kao što su Phone Doctor Plus, Phone Diagnostics, Phone Check and Test i TextX mogu pokrenuti niz testova za provjeru dodirnog zaslona, ​​zvuka, videa, kamere, mikrofona, senzora i drugih komponenti vašeg telefona. Evo kako rade.

Índice
  1. Pokrenite dijagnostiku na Samsung telefonima
  2. Članovi Samsunga za Samsung telefone
  3. Pokrenite dijagnostiku na Motorola telefonima
  4. Phone Doctor Plus za iPhone i Android
  5. Dijagnostika telefona za iPhone i Android
    1. Preporuka naših urednika
  6. Pregled i testiranje Android telefona
  7. TextX za iPhone

Pokrenite dijagnostiku na Samsung telefonima

samsung test

Samsungova Galaxy linija pametnih telefona ima ugrađeni dijagnostički alat kojem se može pristupiti s tipkovnice. Otvorite aplikaciju Telefon i dodirnite tipkovnicu, zatim upišite *#0*#. Pojavljuje se dijagnostički zaslon s gumbima za razne testove.

Dodir Crvena, zelenaili Plava testirati te boje piksela. Dodir Prijamnik provjeriti zvuk, Vibracije da isprobate funkciju vibracije ili Senzor za testiranje akcelerometara i drugih senzora. Možete i dodirnuti Dodir a zatim pomičite prst preko zaslona kako biste testirali dodirni zaslon ili dodirnite Niska frekvencija za ispitivanje niskofrekventnih zvukova.

Nakon dovršetka testa dodirnite zaslon ili dodirnite gumb Natrag za povratak na glavni zaslon. Dodirom gumba Natrag u glavnom izborniku vratit ćete se u aplikaciju Telefon.

Članovi Samsunga za Samsung telefone

članovi samsunga

Samsung nudi vlastitu besplatnu aplikaciju poznatu kao Samsung Members (Otvara se u novom prozoru), koja se može preuzeti s Google Playa. Omogućuje prodaju i tehničku podršku, kao i ugrađeni dijagnostički alat. Otvorite aplikaciju i dodirnite Dijagnostički gumb na početnom zaslonu.

Dodirnite pojedinačne ikone za pokretanje dijagnostičkih testova na bateriji, SIM kartici, senzorima, zaslonu osjetljivom na dodir, svjetiljki, kameri, mikrofonu, zvučniku, Bluetoothu, Wi-Fi-ju itd. Alternativno, dodirnite Testirajte sve gumb za pokretanje svih testova jedan za drugim. Ako je test uspješan, na ikoni se pojavljuje kvačica.

Pokrenite dijagnostiku na Motorola telefonima

pomoć uređaja

Motorola telefoni mogu koristiti aplikaciju Device Help (Otvara se u novom prozoru), koja je unaprijed instalirana na nekim uređajima. Otvorite aplikaciju i dodirnite Dijagnostika uređaja. Odaberite Rješavanje problema za testiranje zaslona osjetljivog na dodir, baterije, zvuka, kamere, povezivosti i više.

Odaberite Test hardvera za pokretanje dijagnostike zaslona, ​​pozadinskog osvjetljenja, zaslona osjetljivog na dodir, mogućnosti višestrukog dodira, bljeskalice, prednje i stražnje kamere i senzora blizine. Pokrenite test dodirivanjem ikone za funkciju koju želite pokrenuti. Možete dodirnuti Full Test na zaslonu hardvera za pokretanje svih dostupnih dijagnostika.

Phone Doctor Plus za iPhone i Android

telefon doktor plus

Napravljen za iOS (otvara se u novom prozoru) i Android (otvara se u novom prozoru), Phone Doctor Plus počinje prikazivanjem popisa različitih testova za pokretanje, uključujući one za memoriju, CPU, zvučnik, mikrofon, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, zaslon osjetljiv na dodir, kamera, punjenje i više. Dodir igra gumb za pokretanje svih testova ili prijeđite prstom ulijevo da vidite popis svih dostupnih testova koje možete pokrenuti pojedinačno. Aplikacija tada prikazuje rezultate svih testova.

Aplikacija također nudi statusni zaslon koji prikazuje napunjenost baterije, dostupnu pohranu, slobodnu memoriju i propusnost mreže. Također istražuje i prikazuje zamjensku vrijednost vašeg telefona. Aplikacija za Android također pokreće izvješće o inventaru kako bi se osiguralo da su sve komponente telefona originalne i test zdravlja baterije za provjeru statusa baterije.

Dijagnostika telefona za iPhone i Android

aplikacija za dijagnostiku telefona

Dostupna za iPhone (otvara se u novom prozoru) i Android (otvara se u novom prozoru), Phone Diagnostics nudi niz testova za provjeru vašeg dodirnog zaslona, ​​kamere, zvučnika, mikrofona, Wi-Fi-ja, mobilnog pristupa i mnogih drugih komponenti. Samo dodirnite ili dodirnite gumb za test koji želite pokrenuti Početak pokrenuti sve testove jedan za drugim.

Multi-touch test od vas traži da stavite tri prsta na zaslon. Test kamere snima fotografije pomoću prednje i stražnje kamere, dok test snimanja videozapisa snima videozapise velike brzine pomoću stražnje kamere. Test kretanja traži od vas da pomaknete telefon, a GPS test potvrđuje vašu lokaciju na karti.

Aplikacija ne generira nikakva izvješća ili rezultate, ali svaki uspješan test njezin gumb postaje zelen, dok se neuspjeli ili prekinuti test pojavljuje crveno. Aplikacija vas također može pokušati uputiti u radionicu ako je vašem telefonu potreban popravak. Osnovna verzija je besplatna s oglasima, ali možete platiti 1,99 dolara da ostanete bez oglasa.

Preporuka naših urednika

Pregled i testiranje Android telefona

telefonska provjera

Dizajniran za Android, Provjera i testiranje telefona (Otvara se u novom prozoru) omogućuje vam pokretanje opsežne serije dijagnostike na vašem uređaju. Aplikacija počinje s pregledom koji objašnjava kako funkcionira, kako izvoditi različite testove i što svaki test pokriva. Zaslon monitora prikazuje trenutnu upotrebu memorije, pohrane, baterije, Wi-Fi i mobilne mreže.

Za pokretanje vođenih testova odaberite značajke koje želite uključiti. Aplikacija između ostalih značajki može provjeriti vašu bateriju, mrežnu povezanost, zvuk, zaslon, zaslon osjetljiv na dodir, GPS, kameru i senzore. Neki se testovi pokreću automatski, dok drugi zahtijevaju vaš unos.

Nakon svakog testa možete dodirnuti u redu ako vaš telefon prođe ili nije u redu ako nešto podigne crvenu zastavu. Također možete preskočiti bilo koji test i prijeći na sljedeći. Zaslon sa sažetkom prikazuje rezultate svakog testa.

TextX za iPhone

tekstx

Dizajnirana za iPhone (i iPad), besplatna aplikacija TestX (otvara se u novom prozoru) može pokrenuti dijagnostiku na dodirnom zaslonu, slušalicama, zvučniku, mikrofonu, akcelerometru, kompasu, Wi-Fi-ju, Bluetoothu, bateriji, senzorima, kameri i bljeskalici.

Aplikacija nudi veliku fleksibilnost za izvođenje raznih testova. Možeš odabrati Brzo skeniranje za provjeru ključnih značajki ili dodirnite Kompletno skeniranje sve provjeriti. Alternativno, možete pokrenuti sve testove unutar određene kategorije ili samo pokrenuti određeni test.

Zeleni krug prikazuje test koji je uspješno završen. Nakon izvođenja potrebnih testova, možete generirati potpuno izvješće kako biste vidjeli rezultate. Kao bonus značajka, aplikacija nudi pristup zaštićen lozinkom bilješkama, datotekama, albumima s fotografijama i drugim sadržajima koje biste mogli izraditi i zaštititi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up