Kako pokrenuti Android aplikacije u sustavu Windows 11

Među najznačajnijim značajkama u sustavu Windows 11 je mogućnost izvorne upotrebe Android aplikacija na radnoj površini. Nakon razdoblja testiranja s Windows Insiderima, ova je značajka sada dostupna svim korisnicima – sve dok ispunjavate Microsoftove zahtjeve.

Ako želite pokrenuti Android aplikacije u sustavu Windows, trebate instalirati podsustav Windows za Android i Amazon Appstore, a vaše računalo mora prijeći određeni prag. Jednom kada sve bude na svom mjestu, Android aplikacije će raditi kao i sve druge izvorne Windows aplikacije. Evo kako sve postaviti.

Índice
 1. Provjerite zahtjeve uređaja
 2. Omogućite platformu virtualiziranog stroja
 3. Ažurirajte Windows 11
 4. Ažurirajte aplikaciju Microsoft Store
 5. Instalirajte podsustav Windows za Android
 6. Postavite Amazon Appstore
 7. Instalirajte Android aplikaciju na Windows 11

Provjerite zahtjeve uređaja

win 11 specifikacije

Za pokretanje Android aplikacija na Windows 11, vaše računalo mora ispunjavati nekoliko osnovnih zahtjeva. Prvo, otvorite ga Postavke > Sustav > O meni i provjerite sljedeće specifikacije:

 • RADNA MEMORIJA: Vaše računalo mora imati najmanje 8 GB RAM-a, iako se preporučuje 16 GB. Ovo će biti navedeno kao RAM instaliran u odjeljku Specifikacije uređaja.

 • procesor: Vaš CPU bit će naveden kao Procesor prema specifikacijama uređaja i mora biti:

  • Intel Core i3 8. generacije ili noviji

  • AMD Ryzen 3000 (minimalno) ili noviji

  • Qualcomm Snapdragon 8c (minimalno) ili noviji

 • Vrsta pohrane: Vaše računalo također mora imati instaliran interni SSD. Ako niste sigurni što imate, idite na Postavke > Sustav > Memorija > Napredne postavke pohrane > Disk i volumeni a na stranici bi trebalo pisati SSD ispod vašeg volumena. Ako piše HDD, nemate sreće.

vrsta skladištenja

Omogućite platformu virtualiziranog stroja

virtualni stroj

Jedan od težih dijelova ovog procesa je omogućavanje platforme virtualnog stroja, koja će vašem računalu omogućiti oponašanje različitih operativnih sustava. Dobra vijest je da mnogi Windows 10 strojevi – i svi oni koji se isporučuju sa Windows 11 – imaju ovo omogućeno prema zadanim postavkama.

Međutim, podešavanje ove postavke može zahtijevati da uronite u BIOS/UEFI postavke vašeg računala. Microsoft daje detaljne upute (otvara se u novom prozoru) o tome kako omogućiti ovu značajku, koja će se razlikovati ovisno o proizvođaču računala. Također biste trebali moći omogućiti virtualizaciju s upravljačke ploče. Potražite "Uključivanje ili isključivanje značajki sustava Windows" i odaberite rezultat pretraživanja. Provjerite Platforma virtualnog stroja opciju i kliknite u redu.

Ažurirajte Windows 11

Windows verzija

Microsoft je dodao podršku za Android aplikacije s Build 22000.526. Provjerite Postavke > Sustav > O > Specifikacije sustava Windows i traženje OS build da vidite koju verziju koristite. Ako vaša verzija ne prođe test, otvorite je Postavke > Windows Update. Klik Provjerite ima li ažuriranja i onda Preuzmite i instalirajte uz sva dostupna ažuriranja.

Ažuriranje sustava Windows 11

Ažurirajte aplikaciju Microsoft Store

Aplikacija Microsoft Store

Da biste dobili pristup Android aplikacijama, prvo morate preuzeti Amazon Appstore iz Microsoft Storea. Međutim, to se može učiniti samo ako je sama Windows trgovina ažurirana (verzija 22110.1402.6.0 ili novija). Kliknite na ikonu svog profila i odaberite Postavke aplikacije kako biste provjerili koju verziju Microsoft Storea imate. Trebate ažurirati? Klik Knjižnica i odaberite Primajte ažuriranja.

Instalirajte podsustav Windows za Android

Trgovina aplikacijama

Nakon što se sve ažurira i ispune svi zahtjevi, otvorite Microsoft Store i potražite "Amazon Appstore". Odaberite unos i kliknite Instaliraj > Postaviti. Zatim ćete biti upitani da preuzmete podsustav Windows za Android, koji je potreban za emulaciju Androida na Windowsima.

windows podsustav za android

Klik Polijetanje, zatim pričekajte da se značajka instalira. Kada završite, kliknite Sljedećizatim Ponovno pokretanje. Kada se računalo ponovno pokrene, Amazon Appstore bi trebao biti instaliran.

Postavite Amazon Appstore

appstore sin-in

Amazon Appstore možete pronaći na popisu aplikacija za Windows 11. Kliknite na Gumb Start > Sve aplikacije > Amazon Appstore. Zatim se od vas traži da se prijavite sa svojim Amazon računom prije nego što možete pristupiti izlogu. Nakon što se prijavite, Amazon Appstore dostupan je za pregledavanje i instaliranje Android aplikacija.

amazon appstore

Budući da je aplikacija još uvijek u pretpregledu, manji je izbor aplikacija nego što inače sadrži Amazon Appstore. Možete pretraživati ​​u traci za pretraživanje ili upotrijebiti bilo koju od kategorija prikazanih u trgovini kako biste potražili nešto za instalaciju.

Instalirajte Android aplikaciju na Windows 11

trgovina kindle aplikacija

Kao primjer, instalirat ćemo Amazon Kindle Android aplikaciju. Kada se pojavi u pretrazi, kliknite na Dobiti gumb da biste ga instalirali na svoje računalo.

kindle aplikacija

Aplikacija će se preuzeti i ponašati se kao bilo koja druga Windows aplikacija za stolna računala - minimizirajte je, postavite na cijeli zaslon ili obavljajte više zadataka uz Snap Layouts. Pronađite ga kasnije na popisu aplikacija.

PCMag logotip Microsoft Windows 11 pregled

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up