Kako podijeliti svoju lokaciju na Google kartama

Trebate s nekim podijeliti svoju lokaciju u stvarnom vremenu? Korisnici iPhonea imaju aplikaciju Find My koja im omogućuje dijeljenje svoje lokacije sa svojim kontaktima. Međutim, ako imate Android uređaj ili želite podijeliti svoju lokaciju s nekim tko ima, Google Maps vam omogućuje dijeljenje vaše lokacije u stvarnom vremenu na privremenoj ili kontinuiranoj osnovi. Evo kako to postaviti.

Índice
  1. Podijelite svoju lokaciju
  2. Podijelite svoje vrijeme dolaska
  3. Ručno isključite dijeljenje lokacije

Podijelite svoju lokaciju

snimke zaslona koje pokazuju kako privremeno podijeliti svoju lokaciju s nekim

Prije nego što počnete dijeliti podatke o lokaciji, najprije morate omogućiti značajku u aplikaciji Google karte. Dodirnite ikonu svog profila u gornjem desnom kutu i dodirnite Dijeljenje lokacije. Zaslon će vam reći kako će funkcija raditi; dodirnite Podijelite svoju lokaciju za otvaranje ploče s opcijama za dijeljenje vaše lokacije u stvarnom vremenu s drugima.

Zadana opcija je dijeljenje vaše lokacije na ograničeno vrijeme. Dakle, ako se planirate sastati s nekim i ne želite da ta osoba ima 24-7 pristup vašoj lokaciji, možete postaviti ograničenje koliko će dugo vaša lokacija biti dijeljena. Koristite plus (+) i minus (-) za dijeljenje vaše lokacije na samo 15 minuta ili čak 24 sata.

Zatim možete odabrati određeni kontakt s popisa favorita ili se pomaknuti do kraja i dodirnuti Više za pretraživanje vaših kontakata. Ili pošaljite vezu putem bilo kojeg broja aplikacija koje koristite za slanje poruka ljudima. Ova će opcija stvoriti vezu za dijeljenje koja će omogućiti privremeni pristup vašoj lokaciji. Kada istekne, vaš kontakt gubi pristup vašoj lokaciji.

snimke zaslona koje pokazuju kako dijeliti svoju lokaciju s nekim dok to ručno ne isključite

Za neprekidno dijeljenje svoje lokacije s bliskim prijateljima i obitelji odaberite Dijeljenje lokacije i odaberite Sve dok ovo ne isključite za dijeljenje vaše lokacije dok to ne odlučite isključiti. Moći ćete odabrati određeni kontakt s kojim ćete podijeliti svoju lokaciju, ali ne postoji opcija za generiranje veze za dijeljenje s ovom opcijom.

Kada podijelite svoju lokaciju s barem jednim kontaktom, dodirnite Dijeljenje lokacije da vidite popis kontakata. Tada možete dodati više osoba tako da dodirnete Nova dionica dugme. Ili odaberite ikonu kontakta na karti, zatim dodirnite plus (+) u gornjem desnom kutu.

Podijelite svoje vrijeme dolaska

snimke zaslona koje pokazuju kako podijeliti svoj ETA s nekim dok ste u načinu navigacije skretanje po skretanje

Da biste podijelili svoje procijenjeno vrijeme dolaska za izlet, dodirnite Upute, postavite svoje odredište u Google kartama i dodirnite Start. Prijeđite prstom prema gore i dodirnite Podijelite svoj napredak na putovanju. Odaberite kontakt i odaberite Udio da im date procjenu koliko ste daleko od svog odredišta. Dijeljenje lokacije prestat će kada stignete ili zaustavite navigaciju. Možete ga i ručno isključiti u nastavku Više > Zaustavi dijeljenje.

Ručno isključite dijeljenje lokacije

snimke zaslona koje pokazuju kako onemogućiti dijeljenje lokacije

Da biste ručno isključili dijeljenje lokacije, odaberite lokaciju osobe na karti ili otvorite Dijeljenje lokacije ponovno opciju i odaberite njihov unos na dnu zaslona. Dodir Stop kako biste odmah prestali dijeliti svoju lokaciju ili dodirnite mjesto gdje piše "Mogu vidjeti vašu lokaciju" kako biste promijenili koliko dugo mogu vidjeti gdje se nalazite.

Svako aktivno dijeljenje veze također će biti vidljivo iz izbornika Dijeljenje lokacije. Dodir Dijeljenje putem veze unos i odaberite Stop da biste ga odmah isključili.

Kada kažete Googleu da prestane dijeliti vašu lokaciju na ovaj način, kontakt će ostati vidljiv na vašem popisu pod Dijeljenje lokacije. Za potpuno uklanjanje kontakta odaberite ga, dodirnite ikonu s tri točke i odaberite Ukloni s popisa.

google račun

To možete učiniti i putem svog Google računa (Otvara se u novom prozoru); klik Ljudi i dijeljenjezatim pronađite odjeljak za dijeljenje lokacije i kliknite Upravljanje dijeljenjem lokacije. Vidjet ćete sve koji imaju pristup vašoj lokaciji. Kliknite na x kako biste ih uklonili s popisa i opozvali im pristup.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up