Kako oživjeti postavke pametnog svjetla nakon nestanka struje

Philips Hue pametne žarulje omogućuju prilagođeno postavljanje pametnog doma aktiviranog glasom. Ali također će se vratiti svojoj izvornoj boji i svjetlini nakon što izgubite snagu.

To možete popraviti pomoću značajke Power-On Behavior, koja vam daje dvije mogućnosti kada vaša svjetla ponovno dobiju napajanje. Mogu se vratiti na zadanu postavku Philips Hue – koja je topla, bijela boja pri punoj svjetlini – ili na posljednju boju i razinu svjetline koju ste odabrali. Ovo drugo je mnogo manje uznemirujuće, pogotovo ako ostanete bez struje usred noći. Nitko ne želi da ga probudi jaka svjetlost u licu.

Evo kako pronaći i prilagoditi postavku Ponašanje pri uključivanju.

Oglas

Índice
  1. Ažurirajte svoja svjetla, ako već niste
  2. Provjerite jesu li vaša svjetla kompatibilna
  3. Promijenite način uključivanja svake žarulje
  4. Testirajte svoja svjetla
  5. Najbolji pametni kućni uređaji

Ažurirajte svoja svjetla, ako već niste

Ažurirajte svoja svjetla, ako već niste

Značajka Power-On Behavior dodana je u prosincu 2018. i zahtijeva ažuriranje firmvera na svim vašim žaruljama. Ako nemate omogućeno automatsko ažuriranje ili ako ono još nije uvedeno na vaše uređaje, morat ćete ih ažurirati. Unutar aplikacije Philips Hue (otvara se u novom prozoru) na vašem telefonu dodirnite odjeljak Postavke, dodirnite Ažuriranje softvera i provjerite postoje li ažuriranja.

Provjerite jesu li vaša svjetla kompatibilna

Provjerite jesu li vaša svjetla kompatibilna

Čak i ako ažurirate svoju aplikaciju, to ne znači nužno da ćete moći koristiti ovu značajku. Ponašanje pri uključivanju radi samo sa Hue žaruljama (E26/E27/E12/E14/BR30/GU10), Hue svjetlosnim trakama i Hue lampama. Trebat će vam i Philips Hue Bridge druge generacije (BSB002), koji je kvadratni model, za razliku od okruglog. Ako koristite stariji model Bridgea ili bilo koji drugi rasvjetni proizvod, nećete moći napraviti ove promjene.

Niste sigurni je li jedna od vaših žarulja kompatibilna? Odjeljak ažuriranja u aplikaciji Hue (Postavke > Ažuriranje softvera) je dobro mjesto za pronalaženje određenog broja modela za svaku od vaših žarulja i može vam uštedjeti puno vremena i frustracija.

Promijenite način uključivanja svake žarulje

Promijenite način uključivanja svake žarulje

Navigirajte do Postavke > Ponašanje pri uključivanju kako biste vidjeli popis spojenih žarulja. Dodirnite jednu i odaberite kakvo ponašanje pri uključivanju želite – želite li da se žarulja vrati na zadane postavke ili da zadržite željene postavke. Ponovite ovaj postupak za svaku žarulju i svjetlo koje želite promijeniti.

Ako jedno od vaših svjetala nije podržano, ispod naziva žarulje vidjet ćete narančasto "Nije podržano".

Testirajte svoja svjetla

Philips Hue početni kit

Značajka Power-On Behavior najkorisnija je kada nestane struje, ali možete je testirati pritiskom na prekidač za svjetlo i paljenjem i gašenjem svjetla. Ako se vrate u prijašnje stanje, onda očito radi.

To također znači da imate malo više fleksibilnosti pri korištenju prekidača za svjetlo. Obično morate ostaviti prekidače uključene ako želite upravljati svojim pametnim svjetlima glasovnim naredbama ili telefonom. Međutim, sada ako slučajno okrenete prekidač, barem će se svjetla vratiti na željenu postavku kada ih sljedeći put uključite.

Najbolji pametni kućni uređaji

Najbolji pametni kućni uređaji

Bilo da tražite spojenu žarulju, sigurnosnu kameru ili termostat, počnite s najboljim pametnim kućnim uređajima koje smo testirali za svaku prostoriju u kući.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up