Kako otkloniti probleme u operativnom sustavu Windows

Imate li problema s Windowsima? Možda se zamrzne ili ruši, ili možda određena aplikacija ili značajka ne radi ispravno.

Pokušaj sužavanja uzroka i rješavanja problema može biti izazovan i dugotrajan. Umjesto toga, dopustite da vas sam Windows spasi svojim ugrađenim alatima za rješavanje problema.

Dostupni u svim podržanim verzijama sustava Windows, ugrađeni alati za rješavanje problema ciljaju na određene vrste problema na temelju značajke ili kategorije. Imate problema s povezivanjem na Internet? Pokrenite alat za rješavanje problema s internetskom vezom. Bluetooth glavobolje? Pokrenite alat za rješavanje problema s Bluetoothom. Alat za rješavanje problema analizira problem, predlaže rješenje, au nekim slučajevima čak i sam implementira popravak. Pogledajmo kako alati za rješavanje problema u sustavu Windows mogu točno odrediti i riješiti probleme.

Oglas

Índice
  1. Pokreni s upravljačke ploče
  2. Prozor za rješavanje problema
  3. Kategorije
  4. Vidi sve
  5. Pronađite svoj alat za rješavanje problema
  6. Popravak je tu (ili nije)
  7. Popravi detalje
  8. Pokušajte, pokušajte ponovno
  9. Pokretanje alata za rješavanje problema sa sustavom Windows 10

Pokreni s upravljačke ploče

Pokreni s upravljačke ploče

Alati za rješavanje problema dostupni su u sustavima Windows 10, 8.1 i 7. U sustavu Windows 8.1 ili 7 alatima za rješavanje problema pristupate s upravljačke ploče. U sustavu Windows 10 možete ih pokrenuti s upravljačke ploče ili iz postavki. Prvo ću pokušati s upravljačke ploče, tako da možete nadzirati bez obzira koju verziju Windowsa koristite.

U redu, recimo da imate stalan problem u sustavu Windows. Možda ste već isprobali različite metode za rješavanje problema, ali još uvijek ste zapeli. Otvorite upravljačku ploču u prikazu velikih ikona i dvaput pritisnite ikonu Rješavanje problema.

Prozor za rješavanje problema

Prozor za rješavanje problema

Prozor za rješavanje problema prikazuje poveznice na različite funkcije i kategorije.

Kategorije

Kategorije

Ako ne vidite pravu vezu za svoj problem ili niste sigurni koju odabrati, kliknite jednu od relevantnih kategorija, kao što su Programi, Hardver i zvuk, Mreža i Internet ili Sustav i sigurnost. Sada vidite sve alate za rješavanje problema za svaku specifičnu vrstu problema u toj kategoriji.

Vidi sve

Vidi sve

Također se možete vratiti na glavni zaslon za rješavanje problema. Zatim kliknite vezu s lijeve strane da biste ih sve vidjeli. Ovaj popis rastavlja alate za rješavanje problema za stavke kao što su Bluetooth, mrežna povezanost, tipkovnica, pisač i reprodukcija videa.

Pronađite svoj alat za rješavanje problema

Pronađite svoj alat za rješavanje problema

Gdje god ga pronađete, kliknite vezu za alat za rješavanje problema za koji mislite da se najbolje odnosi na problem. Pojavljuje se početni zaslon za taj alat za rješavanje problema. Pritisnite Dalje.

Popravak je tu (ili nije)

Popravak je tu (ili nije)

U nekim slučajevima, alat za rješavanje problema može biti prazan, govoreći vam da nije mogao identificirati problem ili da nisu potrebne promjene ili ažuriranja. U drugim slučajevima, alat za rješavanje problema otkriva problem i može ga automatski pokušati riješiti. Alat za rješavanje problema tada će vam reći da su u vašem sustavu napravljene neke promjene. Da biste vidjeli promjenu, kliknite vezu Prikaži pojedinosti.

Popravi detalje

Popravi detalje

Alat za rješavanje problema prikazuje detalje popravka koje možete pregledati. Kliknite Dalje kada ste gotovi.

Pokušajte, pokušajte ponovno

Pokušajte, pokušajte ponovno

Zatvoriti alat za rješavanje problema. Sada pokušajte reproducirati problem. Je li nestalo? Ako je tako, hura! Ako ne, možda biste trebali isprobati drugi alat za rješavanje problema za koji mislite da je povezan s problemom. Neki alati za rješavanje problema pitaju želite li napraviti određene promjene; drugi će instalirati ili ponovno instalirati potrebne upravljačke programe kako bi riješili problem. Iscrpite resurse alata za rješavanje problema kako biste isprobali različite načine rješavanja problema.

Pokretanje alata za rješavanje problema sa sustavom Windows 10

Pokretanje alata za rješavanje problema sa sustavom Windows 10

Da biste pokrenuli alat za rješavanje problema iz postavki sustava Windows 10, otvorite Postavke > Ažuriranje i sigurnost > Rješavanje problema. Pritisnite stavku koja najbolje odgovara problemu, a zatim kliknite gumb za pokretanje alata za rješavanje problema. Slijedite gore navedene korake i prijedloge kako biste pronašli i, nadamo se, uklonili problem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up