Kako otkazati svoju pretplatu na Microsoft Office 365

Bili ste vjeran pretplatnik na Microsoft Office 365, ali sada osjećate da je vrijeme da se isključite. Možda ćete biti zadovoljni besplatnom verzijom Office Online ili čak njegovim glavnim rivalom, Google Docs. Ili jednostavno više ne trebate Word, Excel ili druge priložene aplikacije.

Kako možete staviti kibosh na svoju pretplatu? Koraci za otkazivanje pretplate na Office 365 razlikuju se ovisno o tome jeste li još uvijek u 30-dnevnom besplatnom probnom razdoblju ili ste na pola svoje plaćene pretplate.

Prvo, Office 365 (Otvara se u novom prozoru) u biti je isti proizvod kao i obična verzija sustava Office 2016. Jedina je razlika što za Office 365 plaćate godišnju ili mjesečnu pretplatu, dok je Office 2016 jednokratno plaćanje kao u stara vremena.. Da biste održali Office 365 na životu, morate nastaviti plaćati tu godišnju ili mjesečnu naknadu ili će vaša pretplata isteći. S redovnom verzijom sustava Office 2016 možete koristiti proizvod koliko god želite. Međutim, s pretplatom na Office 365 uvijek dobivate najnoviju verziju sustava Office. Ovisno o vašoj pretplati, možete koristiti softver na više od jednog računala ili uređaja.

Kućni korisnici mogu odabrati Office 365 Personal (otvara se u novom prozoru) za 69,99 USD godišnje (6,99 USD mjesečno) ili Office 365 Home (otvara se u novom prozoru) za 99,99 USD godišnje (9,99 USD mjesečno). S Office 365 Personal možete koristiti paket (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher i Access) na jednom računalu ili Macu, na jednom telefonu i na jednom tabletu. S Office 365 Home možete koristiti softver na najviše pet PC ili Mac računala, pet telefona i pet tableta. Home izdanje možete besplatno isprobati mjesec dana. Nakon besplatnog probnog razdoblja naplaćuje vam se mjesečno ili godišnje.

To je sjajno, ali možda ste isprobali Office 365 i više ga ne želite. Ako ste još uvijek u probnoj fazi, možete je jednostavno otkazati kako se ne bi automatski obnovila na kraju 30 dana. Ako ste usred pretplate koju ste već platili i imate omogućenu automatsku obnovu, možete isključiti automatsku obnovu ili u potpunosti otkazati svoju pretplatu.

Oglas

Índice
  1. 1. Prijavite se
  2. 2. Usluge i pretplate
  3. 3. Odustani
  4. 4. Jeste li sigurni?
  5. 5. Besplatna proba se nastavlja
  6. 6. Otkažite automatsku obnovu
  7. 7. Jeste li sigurni?
  8. 8. Dobijte povrat (možda)

1. Prijavite se

primijeniti

2. Usluge i pretplate

Usluge i pretplate

Na stranici vašeg računa kliknite stavku izbornika Usluge i pretplate.

3. Odustani

Otkaži to

Na stranici Usluge i pretplate kliknite vezu "Otkaži" ispod svoje pretplate na Office 365.

4. Jeste li sigurni?

Jesi li siguran?

Ako ste još uvijek usred besplatnog, 30-dnevnog probnog razdoblja za Office Home, bit ćete upitani "Jeste li sigurni?" Pritisnite gumb za "Potvrdi otkazivanje".

5. Besplatna proba se nastavlja

Besplatna proba se nastavlja

Sljedeća stranica prikazuje poruku da se vaša pretplata na Office 365 neće automatski obnoviti. Besplatna 30-dnevna probna pretplata za Office Home vrijedi do kraja probnog razdoblja, tako da je do tada možete nastaviti koristiti.

6. Otkažite automatsku obnovu

Otkaži automatsku obnovu

Što ako ste već platili pretplatu i postavili je na automatsko obnavljanje? U tom slučaju možete onemogućiti automatsku obnovu kako biste mogli u potpunosti koristiti Office 365 dok vaša pretplata ne istekne. Na stranici Usluge i pretplate kliknite "Isključi automatsko obnavljanje".

7. Jeste li sigurni?

Jesi li siguran?

Na "Jeste li sigurni?" kliknite gumb "Potvrdi otkazivanje". Sljedeća stranica prikazuje poruku da se "Vaša pretplata na Office 365 neće automatski obnoviti." Možete nastaviti koristiti Office 365 dok vam ne istekne prva pretplata.

8. Dobijte povrat (možda)

Dobiti povrat (možda)

Konačno, što ako želite u potpunosti otkazati svoju pretplatu uz očekivanje povrata novca za neiskorišteno vrijeme? Pa, to može, ali i ne mora biti opcija. Možete dobiti povrat novca, kaže Microsoft, ako ste kupili godišnju pretplatu unutar zadnjih 30 dana ili ako ste kupili mjesečnu pretplatu i otkazali je unutar 30 dana od datuma zadnje obnove. U suprotnom, vi i vaša mjesečna ili godišnja naknada vezani ste za Office 365 do kraja svoje pretplate.

Ako želite pokušati otkazati, vratite se na stranicu Usluge i pretplate i kliknite vezu "Odustani". (Možda nećete vidjeti vezu za otkazivanje osim ako nije uključeno automatsko obnavljanje.)

Na "Jeste li sigurni?" kliknite gumb "Potvrdi otkazivanje" da biste otkazali svoju pretplatu.

Ako stvarno možete otkazati svoju pretplatu umjesto da samo isključite automatsko obnavljanje, vaš pristup Office 365 prelazi u način smanjene funkcionalnosti tijekom kojeg možete pregledavati svoje dokumente, ali ih ne možete uređivati. U suprotnom, imat ćete potpuni pristup svojim dokumentima sve dok vaša pretplata ne istekne. Ako imate pitanja o svojoj pretplati na Office 365 — kako je otkazati, da vidite imate li pravo na povrat novca — možete se obratiti Microsoftovoj podršci na stranici Kontaktirajte nas za naplatu i naplatu (otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up