Kako osloboditi prostor na Androidu uz Files Go

Ponestaje vam prostora na Android telefonu ili tabletu? Možda ste već izbrisali neke aplikacije ili datoteke, ali vaš uređaj još uvijek nema dovoljno prostora za pohranu. Ne očajavajte. Googleova besplatna aplikacija Files Go može pomoći.

Igrajući ulogu upravitelja pohrane, Files Go vam točno pokazuje koliko je prostora dostupno na vašoj primarnoj pohrani i SD kartici. Skenira vaš uređaj u potrazi za starim fotografijama, memovima za chat, dupliciranim datotekama, nekorištenim aplikacijama i više prtljage te može ukloniti bilo koji ili sav sadržaj koji pronađe. I što više pokrećete aplikaciju, ona postaje pametnija u ponudi prijedloga o načinima oslobađanja prostora. Evo kako to radi.

Oglas

Índice
  1. 1. Preuzmite i instalirajte
  2. 2. Kategorije
  3. 3. Otvori, pogledaj ili reproduciraj
  4. 4. Deinstaliraj
  5. 5. Oslobodite prostor
  6. 6. Neiskorištene aplikacije

1. Preuzmite i instalirajte

Preuzmite i instalirajte

Preuzmite i instalirajte Files Go s Google Playa (Otvara se u novom prozoru). Otvorite aplikaciju i vidjet ćete grafikon vaše pohrane, koji prikazuje ukupni i iskorišteni prostor za internu pohranu, kao i vašu SD karticu ako je vaš uređaj ima.

Kada prvi put pokrenete aplikaciju, bit ćete upitani želite li dopustiti aplikaciji Files Go pristup fotografijama, medijima i datotekama na vašem uređaju. Dodirnite Dopusti. Da biste vidjeli koliko je prostora dodijeljeno određenim vrstama datoteka, dodirnite ikonu Datoteke na dnu zaslona.

2. Kategorije

Kategorije

Na zaslonu Datoteke dodirnite svaku od kategorija—Preuzimanja, Aplikacije, Slike, Video zapisi, Audio i Dokumenti—da biste vidjeli svaku grupu određenih datoteka.

3. Otvori, pogledaj ili reproduciraj

Otvorite, pogledajte ili igrajte

U bilo kojoj kategoriji možete dodirnuti određenu datoteku da biste je otvorili, pogledali ili reproducirali.

4. Deinstaliraj

Deinstaliraj

Pritisnite dolje na određenu datoteku da biste je odabrali. Da biste deinstalirali aplikaciju odavde, dodirnite ikonu Opcije () i dodirnite Deinstaliraj. Sa slikom, dokumentom ili drugom vrstom datoteke dodirnite ikonu kante za smeće da biste je izbrisali.

Za više naredbi dodirnite ikonu Opcije. Sada možete odabrati hoćete li datoteku otvoriti, sigurnosno kopirati na Google disk, kopirati ili premjestiti na SD karticu, kopirati ili premjestiti u internu pohranu ili preimenovati.

5. Oslobodite prostor

Oslobodite prostor

U redu, do sada smo obradili ručne korake koje možete poduzeti s Files Go. Prava snaga aplikacije leži u njezinoj sposobnosti da vam pomogne odlučiti kako osloboditi prostor. U tu svrhu, Files Go prikazuje kartice na početnom zaslonu, jednu za drugom, a svaka nudi savjet.

Dodirnite ikonu za pohranu na dnu zaslona. Dodirnite U redu da biste odbacili poruku koja vam govori da će vam "Ove kartice pokazati kako osloboditi prostor." Početna kartica predlaže pronalaženje nekorištenih aplikacija. Dodirnite Početak rada. Prvi put kada to učinite, aplikacija će od vas zatražiti dopuštanje pristupa za korištenje aplikacije. Dodirnite poveznicu za Go To Settings i uključite opciju za dopuštanje pristupa za korištenje za Files Go. Povratak na Files Go.

6. Neiskorištene aplikacije

Neiskorištene aplikacije

Aplikacija zatim prikazuje sve aplikacije koje niste koristili u određenom vremenskom razdoblju i pokazuje vam koliko biste prostora oslobodili njihovim deinstaliranjem. Za uklanjanje ovih ili drugih aplikacija dodirnite karticu. Odaberite aplikacije koje želite izbrisati i dodirnite gumb Deinstaliraj na dnu zaslona.

Povratak na početni zaslon. Da biste odbacili trenutnu karticu, povucite je udesno ili ulijevo. Files Go može ponuditi drugu karticu ili će vam reći da ste za sada uhvaćeni. Također možete prijeći prstom prema dolje po zaslonu da biste osvježili kartice. Ako vam se prostor za pohranu ponovno počne smanjivati, aplikacija bi trebala ponuditi više ideja i kartica koje će vam pomoći da oslobodite dodatni prostor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up