Kako omogućiti način rada Internet Explorera u sustavu Windows 11

U proteklih nekoliko godina bio sam kod brokera osiguranja i oftalmologa koji su obojica koristili sustave temeljene na webu koji mogu raditi samo u Internet Exploreru. Kompanije, velike organizacije, pa čak i vladine agencije ulažu milijune dolara u stvaranje složenih web aplikacija koje rade na IE-u, ali to je bilo prije nekoliko godina kada je preglednik imao više od 90 posto tržišnog udjela. Mnoge od tih istih organizacija nisu imale vremena ni proračuna da preprave svoje sustave za današnje preglednike. Stoga je razumljivo da radnici još uvijek trebaju IE za obavljanje svog posla. Sada—konačno—s Windows 11 možete zauvijek odbaciti IE tako što ćete pokrenuti te stare sustave i web aplikacije u Microsoft Edgeu.

Ovdje pokazujemo svima koji trebaju stari dobri IE posebni umak za obavljanje posla kako ga nabaviti bez korištenja starog preglednika. Windows 10 i dalje uključuje verziju Internet Explorera, ali u Windowsu 11, način za pristup stranicama koje zahtijevaju IE je kroz Windows 11 Internet Explorer način rada u Edgeu. Dobivanje IE funkcionalnosti nije previše očito, ali nije ni teško. Počnimo, može?

Índice
 1. Kako dobiti Internet Explorer način rada u sustavu Windows 11
  1. 1. Otvorite Edge, idite na Postavke
  2. 2. Idite na Zadani preglednik za korištenje IE načina rada
  3. 3. Dopustite ponovno učitavanje stranica u IE
  4. 4. Odaberite kako i kada će se stranice učitavati u IE modu
  5. Preporuka naših urednika
  6. 5. Otvorite sve stranice koje zahtijevaju IE
 2. Krenite naprijed sa sustavom Windows 11

Kako dobiti Internet Explorer način rada u sustavu Windows 11

1. Otvorite Edge, idite na Postavke

Da biste pokrenuli web stranice koje zahtijevaju IE da rade unutar Edgea u sustavu Windows 11, prvi korak je otvoriti Edge i otići do izbornika s tri točke skroz desno od gornje trake izbornika. Odaberite postavkekoja je skoro pri dnu:

Postavke u pregledniku Microsoft Edge

2. Idite na Zadani preglednik za korištenje IE načina rada

Sada idi na Zadani preglednik odjeljak stranice postavki Edgea. Budući da se ovaj odjeljak uglavnom odnosi na postavljanje Edgea kao zadanog preglednika, to nije najočiglednije mjesto za uključivanje IE načina rada, ali to je mjesto gdje biste trebali ići. Korisna ploča objašnjava kako učiniti da naslijeđene IE stranice rade u Edgeu. Ali ono što on predlaže - postavljanje određenih web stranica da rade u IE načinu rada - nije jedina opcija.

Zadane postavke preglednika u web pregledniku Microsoft Edge

3. Dopustite ponovno učitavanje stranica u IE

Sada imate dva izbora za dobivanje web stranica koje zahtijevaju IE da rade u Edgeu. Prvo, možete prilagoditi Dopusti ponovno učitavanje stranica u načinu rada Internet Explorer na Zadano ili Dopusti (jedina druga opcija je "Ne dopusti", a to očito nije ono što želite):

Postavke Internet Explorera u web pregledniku Microsoft Edge

4. Odaberite kako i kada će se stranice učitavati u IE modu

The Zadano postavka predstavlja opciju otvaranja Edgea u IE modu ako ste prethodno otvorili stranicu u tom modu. (To ne znači da će IE način rada biti zadani; ovo je samo zadana postavka u Edgeu.) Ako odaberete dopustiti, moći ćete odabrati Ponovno učitaj u načinu rada Internet Explorera iz izbornika Postavke i više ili desnim klikom na karticu i odabirom opcije Otvori vezu u novoj kartici načina rada Internet Explorera. Ako odaberete Dopusti, morate ponovno pokrenuti preglednik.

Dopustite web stranicama da rade u načinu rada Internet Explorer u pregledniku Edge

Alternativno, možete dodati određene web stranice na popis načina Internet Explorera. Imajte na umu da morate uključiti "https://“, a ne samo adresu i domenu.

Preporuka naših urednika

5. Otvorite sve stranice koje zahtijevaju IE

Otvorite svoju staru web stranicu! Kada to učinite, vidjet ćete obavijest o načinu rada s prekidačem koji omogućuje stranici da uvijek koristi IE način rada. Vidite i traku na vrhu stranice koja kaže da bi bilo bolje da koristite moderniji i sigurniji Edge, s gumbom za prebacivanje na njega kada završite s pregledavanjem stranice koja zahtijeva IE. Također ćete vidjeti dobri stari logotip "e" lijevo od trake web adrese:

Gumb IE moda u Microsoft Edgeu

Također obratite pažnju na gumb koji prikazuje web karticu sa "e" na alatnoj traci lijevo od gumba Dijeli. Omogućuje vam otvaranje bilo kojeg mjesta u IE načinu rada i prikazuje sve iste elemente koji su gore opisani.

Krenite naprijed sa sustavom Windows 11

Za više informacija o sustavu Windows 11 pročitajte Najbolji savjeti i trikovi za Windows 11. I budite u toku sa svim najnovijim događanjima na našoj stranici s vijestima o Windowsu 11.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up