Kako odjaviti pretplatu na spam e-poštu

Velike su šanse da je vaš pretinac e-pošte mješavina važnih poruka, obavijesti o isporuci, upozorenja o računima, biltena koje nikad ne čitate i drugih poruka koje je lako ignorirati.

Ali spam se uvlači. Ponekad to učinite sami—unesite svoju adresu e-pošte da biste pobijedili na tom natjecanju!—a ponekad to drugi učine umjesto vas. Srećom, postoje jednostavni načini za uništavanje neželjene e-pošte, a oni nikada ne uključuju slanje vulgarnih riječi pošiljatelju. (Nemojte to učiniti. Neće pomoći.)

Índice
 1. Veze za otkazivanje pretplate su jednostavne
 2. Google Gmail
 3. Microsoft Outlook
 4. Appleova iOS aplikacija Mail
 5. Edisonova pošta
 6. Otkažite pretplatu na usluge
 7. SaneBox
 8. Odmotaj.mene
 9. Otkazivanje pretplate putem Polymaila
 10. Pusti me na miru
 11. Čista e-pošta

Veze za otkazivanje pretplate su jednostavne

Najčišći način za otkazivanje pretplate je korištenje ugrađene opcije odjave. Ta je poveznica obično zakopana na dnu poruke, ispisana sitnim slovima, ili je napravljena tako da uopće ne izgleda kao poveznica, pa je još bolje da ostanete pretplaćeni. Mnoge opcije e-pošte koje se temelje na webu ili putem aplikacije pokušavaju to olakšati.

(Šansa da je poveznica za odjavu pretplate trik—način da pošiljatelju neželjene pošte potvrdite da ste vi prava osoba—mala je. Ali budite pametni; ako išta u bilo kojoj poruci izgleda sumnjivo, samo označite cijelu stvar kao neželjenu poštu i izbrišite to.)

Google Gmail

Gmail olakšava otkazivanje pretplate na radnoj površini. Kad god u poruci primijeti poveznicu za otkazivanje pretplate koja radi, vezu za odjavu postavlja na vrh poruke, odmah pored adrese e-pošte pošiljatelja. Zapravo, ponekad se pojavljuje umjesto ikone Spam na alatnoj traci. Kliknite na njega i pojavit će se golemi gumb za odjavu.

Gmail Unsub

Veza za otkazivanje pretplate na Gmail (Zasluge: Google)

Na mobilnom telefonu dodirnite izbornik s tri točke na vrhu; ako pošiljatelj ponudi opciju jednostavnog otkazivanja pretplate, na izborniku će se pojaviti riječ Otkaži pretplatu.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook Unsub

(Zasluge: PCMag)

Istaknute veze za otkazivanje pretplate također se nalaze na Outlook.com i Outlook aplikacijama (Otvara se u novom prozoru). Web kaže "Primate previše e-pošte? Otkažite pretplatu" na vrhu podržane poruke.

Appleova iOS aplikacija Mail

U ugrađenoj iOS aplikaciji Mail potražite "Ova je poruka s popisa za slanje e-pošte. Otkaži pretplatu" iznad svojih poruka, što će pošiljatelju poslati e-poruku o odjavi pretplate.

Edisonova pošta

Edison Mail (otvara se u novom prozoru) za iOS (otvara se u novom prozoru), macOS i Android (otvara se u novom prozoru) prikazuje veliki gumb za odjavu pretplate na vrhu poruke (s gumbom za ponovno pretplatu ako se predomislite ). Edison Mail također nudi opciju Block Messages, tako da nikada više ne morate vidjeti ništa od pošiljatelja.

Otkažite pretplatu na Edison Mail

(Zasluge: Edison Mail)

Ono što je zanimljivo jest da sve e-mail aplikacije ne prepoznaju na isti način linkove za odjavu, niti ih podržavaju u istim porukama. Srećom, kada koristite mobilne aplikacije koje podržavaju više usluga (obično Gmail, Outlook, iCloud, Yahoo i IMAP račune), možete otkazati pretplatu na sve usluge.

Otkažite pretplatu na usluge

Želite li otkazati pretplatu na masovnu poštu? Nekoliko usluga to omogućuje. Loša strana je što tim uslugama morate dati potpuni pristup vašem pretincu ulazne pošte kako bi mogli pronaći poruke o odjavi pretplate; ponekad to uključuje pristup vašim kontaktima ili čak vašem kalendaru. Kao što je Heinlein rekao: TANSTAAFL (Otvara se u novom prozoru).

SaneBox

Prije nekoliko godina dali smo SaneBoxu savršenu ocjenu od 5 zvjezdica u recenziji koja je, među ostalim superlativima, rekla da je "SaneBox najbolja stvar koja se dogodila e-pošti od izuma e-pošte." Taj izbor urednika ostaje - SaneBox nije čak ni podigao svoje cijene tijekom proteklih godina.

SaneBox koristi umjetnu inteligenciju za poboljšanje sadržaja vaše pristigle pošte. Gornji videozapis pokazuje kako možete istrenirati svoju pristiglu poštu da zadrži svoju učinkovitost.

Ali kako ga koristiti za čišćenje sve te neželjene e-pošte? AI se brine za dio toga, ali sve što prođe može se odvući u mapu pod nazivom SaneBlackhole, koja ima gravitaciju kako bi bila sigurna da vas ništa od tog pošiljatelja više nikada ne smeta.

SaneBox logo

Odmotaj.mene

Dostupan na webu (otvara se u novom prozoru) ili putem mobilne aplikacije (otvara se u novom prozoru), Unroll.me gleda u srce vaših Outlook.com/Hotmail/Live, Gmail/Google Workspace, Yahoo Mail, iCloud i Aol e-poštu računa za pronalaženje poruka koje vjerojatno ne želite. Također možete pokušati s adresom e-pošte s druge usluge.

Zauzvrat dobivate popis svih pošiljatelja koje možete odbiti; odaberite one koje ne želite, a Unroll.me će učiniti ostalo. Također nudi uslugu pod nazivom The Rollup tako da se možete ponovno pretplatiti na odabrane e-poruke koje će vam se slati putem Unroll.me u dnevnom sažetku. Uredite (ili deaktivirajte) Skupni paket u bilo kojem trenutku.

Unroll.me je besplatan, ali želi puni pristup vašim porukama i kontaktima. Njegova matična tvrtka tvrdi da zanemaruje osobnu e-poštu i anonimizira poruke koje vidi, ali koristi sve podatke (Otvara se u novom prozoru) za prodaju istraživanja tržišta u pozadini čak i nakon što ga prestanete aktivno koristiti, jer ćete vjerojatno zaboraviti ono kad radi što hoćeš.

Otkazivanje pretplate putem Polymaila

Polymail

(Zasluge: PCMag)

Otkaz pretplate (otvara se u novom prozoru) je iz Polymaila (otvara se u novom prozoru)—jednog od naših 20 alata za produktivniju e-poštu—stranica od vas traži da se prijavite. To možete učiniti putem svog Google ili Microsoft računa, nakon čega Polymail ima pristup svim vašim kontaktima, pošti, pa čak i vašem kalendaru, ili kreirajte vlastitu prijavu koristeći drugu adresu e-pošte. Zatim nudi sučelje za vašu e-poštu na samom Polymailu, zajedno s alatima za skupnu odjavu.

Pusti me na miru

Pusti me na miru Inbox Shield

Štit za pristiglu poštu Leave Me Alone (Zasluga: Leave Me Alone)

Ostavi me na miru (otvara se u novom prozoru) podržava Google, Microsoft, Yahoo, iCloud, Aol i sve IMAP račune. Povežite ih sve. Postoji i opcija računa za velike timove. Izvršite jednokratnu uplatu od 7 USD, što vam daje sedam dana pristupa kako biste brzo stavili pod kontrolu cijeli svoj pretinac pristigle pošte (za jedan račun). Ili platite 9 ili 16 USD mjesečno za potpunu kontrolu, ovisno o tome koja je razina kontrole potrebna. Leave Me Alone također nudi skupni sažetak poruka e-poštom koje ne želite propustiti, kao i uslugu pregleda Inbox Shield za pregled svih poruka prije nego što stignu.

Čista e-pošta

Očistite svoju radnu površinu e-pošte

(Zasluge: čista e-pošta)

Jedan račun Clean Email (Otvara se u novom prozoru) iznosi 29,99 USD godišnje ili možete koristiti do pet korisnika za 49,99 USD godišnje ili 99,99 USD godišnje za cijeli tim (postoje skuplje mjesečne opcije koje počinju od 9,99 USD). Tvrdi da "očisti" 5 milijuna e-mailova dnevno. Nudi web sučelje koje objedinjuje sve usluge e-pošte temeljene na webu (Google, Yahoo, Microsoft, Aol, iCloud, IMAP računi) u jednu veliku pristiglu poštu koja se može očistiti u nekoliko klikova, bilo da se masovno odjavljujete, crno - određivanje pošiljatelja ili postavljanje filtara i pravila. Ima probnu verziju pa je možete isprobati besplatno. Tvrdi da ne analizira niti prodaje podatke poput Unroll.me.

Ako vam se gornje opcije čine dvojbenim, slabim ili precijenjenim, postoje druge opcije koje možete provjeriti kao što su Cleanfox (otvara se u novom prozoru), unlistr (otvara se u novom prozoru) (samo Outlook) i Mailstrom (otvara se u novi prozor). Svi imaju besplatnu opciju ili barem besplatnu probnu verziju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up