Kako nositi karticu cijepljenja na telefonu

Cjepiva protiv COVID-a široko su dostupna u Sjedinjenim Državama, a ako ste primili svoje, imate bijelu karticu nezgrapne veličine kao dokaz.

Budući da je sama kartica veća od kreditne kartice ili vozačke dozvole, lako se može oštetiti u novčaniku. A možda se ni ne sjećate da ga stalno nosite. Međutim, jedna stvar koja je vjerojatno uvijek s vama je vaš telefon. Imamo nekoliko načina da ga tamo pohranite kako biste ga uvijek imali sa sobom, bilo da vam treba za posao, večeru ili nastup.

karton cjepiva

(Foto: Getty Images)

Bilješka: Vaša iskaznica je "službena evidencija da ste potpuno cijepljeni", prema CDC-u, ali se ne kvalificira kao putovnica za cijepljenje za međunarodna putovanja.

Índice
  1. Snimite fotografiju (traje dulje)
  2. Stavite ga u svoj digitalni novčanik
  3. Spremite ga kroz bilješke
  4. Jabuka dnevno
    1. Preporuka naših urednika
  5. Državna pitanja
  6. Prijeđi aplikacije

Snimite fotografiju (traje dulje)

Najjednostavnije je fotografirati prednju i stražnju stranu kartice i pohraniti je u aplikaciju za fotografije po vašem izboru, kao što je Google Photos.

Druga najlakša stvar koju možete učiniti je napraviti od te fotografije widget tako da joj je lako doći. Za iOS 14 i novije, preuzmite aplikaciju za foto widget kao što je Photo Widget: Simple (otvara se u novom prozoru). Otvorite aplikaciju i izradite album koji sadrži samo fotografije vaše kartice cijepljenja. Sada dugo pritisnite na početnom zaslonu, a zatim dodirnite gumb sa znakom plus (+) u gornjem lijevom kutu. Odaberite Widget za fotografije i pritisnite Dodajte widget. Kada je widget na početnom zaslonu, dodirnite ga kako biste odabrali album sa svojom karticom. Za prikaz, dvaput dodirnite.

Na Androidu preuzmite aplikaciju za widget za fotografije kao što je Shortcut Image (Otvara se u novom prozoru). Zatim idite na početni zaslon i dugo pritisnite prazno područje, odaberite Widgetpomaknite se dolje do Aplikacija za slike prečaca, odaberite slikovnu datoteku, dodijelite joj naziv i pritisnite spremi. Widget sličica sada je na početnom zaslonu i možete ga dodirnuti da biste ga prikazali.

(Google je ažurirao svoj Passes API (Otvara se u novom prozoru) kako bi olakšao pohranjivanje kartica cijepljenja protiv COVID-19 i test kartica na Android uređajima, ali programeri iz zdravstvenih organizacija, vladinih agencija i organizacija ovlaštenih od strane javnih zdravstvenih ustanova trebat će implementirati.)

Stavite ga u svoj digitalni novčanik

VaxYes (Otvara se u novom prozoru) iz GoGetDoc-a stvara certifikat koji se može staviti u vaš Apple Wallet ili Google Pay. Unesite svoj telefonski broj na stranicu i zatim prenesite sliku svoje kartice cijepljenja. Zauzvrat dobivate digitalni certifikat koji možete pohraniti u novčanik svog uređaja.

Spremite ga kroz bilješke

Appleova aplikacija Notes zgodna je za mnoge stvari, uključujući nošenje vaše kartice cijepljenja. Snimite fotografiju svoje kartice, kliknite strelicu za dijeljenje, zatim se pomaknite do aplikacije Notes. Odaberite ga i spremite pod imenom koje je lako zapamtiti. Zatim idite na aplikaciju Notes, otvorite bilješku i kliknite tri točkice na vrhu. Odaberite Prikvači kako biste uvijek lako pronašli bilješku u aplikaciji.

Za Google Keep (Otvara se u novom prozoru), snimite fotografiju, zatim idite na Keep i odaberite Dodajte sliku i onda Odaberite Slika. Odaberite fotografiju svoje kartice, označite je nečim što je lako vidjeti i pritisnite gumb Natrag. Dodirnite bilješku i odaberite Prikvači kako biste je učinili lako dostupnom.

Jabuka dnevno

Apple Wallet konačno ima jednostavan način za dodavanje dokaza o cijepljenju (Otvara se u novom prozoru) ako vaš telefon ima iOS 15.1. Ako vam je pružatelj usluge cijepljenja poslao QR kod, možete otvoriti aplikaciju Kamera i skenirati je. Pojavit će se obavijest o aplikaciji Health. Kliknite na njega, zatim odaberite Dodaj u novčanik i zdravlje, zatim odaberite Gotovo. Ako umjesto toga imate datoteku za preuzimanje, dodirnite vezu do nje, zatim odaberite Dodaj u novčanik i zdravlje i odaberite Gotovo.

Preporuka naših urednika

Državna pitanja

Ovisno o tome gdje živite, možda postoji rješenje lokalne samouprave. PCMag ima vodič po državama za aplikacije i druga digitalna rješenja za nošenje kartice cijepljenja.

Prijeđi aplikacije

Postoje brojne aplikacije koje mogu pohraniti vašu karticu cijepljenja. Općenito, vaš dobavljač cjepiva trebao bi vas obavijestiti ako radi s bilo kojim od ovih. Ali ako ne, možete preuzeti aplikaciju i provjeriti imate li digitalni pristup svojim podacima. Najčešće aplikacije su Clear (Android (Otvara se u novom prozoru), iOS (Otvara se u novom prozoru)), CommonHealth (Android (Otvara se u novom prozoru)) i CommonPass (Android (Otvara se u novom prozoru), iOS (Otvara se u novom prozoru)).

Ako imate priliku u Walmartu ili Sam's Clubu, možete pokupiti bilo koji od njih tri. Napravite račun, prijavite se na svoj Walmart ili Sam's Club račun i prihvatite dijeljenje svoje povijesti cijepljenja s aplikacijom za provjeru po vašem izboru. Vjerodajnice vašeg Walmart ili Sam's Club računa tada će se koristiti za provjeru vašeg statusa cijepljenja u aplikaciji.

Vlasnici Samsung telefona koji koriste aplikaciju CommonHealth mogu dodati karticu u svoj novčanik pritiskom na Dodaj u Samsung Pay vezu u aplikaciji, zatim otvorite aplikaciju Samsung Pay i dodirnite Propusnica za cjepivo protiv COVID-19. Ako imate iPhone s operativnim sustavom iOS 15.1, možete dodati karticu pomoću gornje metode Apple Wallet.

Rite-Aid nudi digitalni zapis o cijepljenju s aplikacijom Clear (otvara se u novom prozoru).

PCMag logotip Kako nositi karticu cijepljenja na telefonu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up