Kako naučiti Siri da izgovara imena, naučiti nadimke

Jeste li umorni od toga da Siri mijenja imena ljudi na vašem popisu kontakata? Siri se može uznemiriti i zbuniti zbog imena koja nije lako izgovoriti, ali možete ispraviti njezine pogreške tako da vaš prijateljski glasovni asistent iz susjedstva nauči pravi način izgovaranja imena obitelji, prijatelja i drugih ljudi.

Siri se također može zbuniti kada pokušate nazvati ili poslati poruku nekome sa svoje liste kontakata kada pokušate koristiti nadimak. Siri možete uvježbati u izgovoru i nadimcima na svom iPhoneu ili iPadu, ali će se postupak morati ponoviti za oba uređaja. Srećom, radi isto bez obzira što koristite.

Oglas

Índice
 1. Reci ime
 2. Reci prezime
 3. Naučite Siri izravnom naredbom
 4. Unesite fonetski pravopis
 5. Dovršite fonetski pravopis
 6. Promocija poduzeća
 7. Nadimci
 8. Postavite vezu
 9. Postavite odnos izravnom naredbom
 10. Ručno postavljanje odnosa
 11. Postavite prilagođenu oznaku
 12. Ukloni nadimak

Reci ime

Reci ime

Recimo da ste zamolili Siri da nekoga nazove ili pošalje e-poštu ili tekstualnu poruku, a Siri pogrešno izgovori ime. Ponovo aktivirajte Siri i recite: "Pogrešno ste se izrazili." Siri vas pita kako se izgovara ime osobe. Recite joj i ona će prikazati popis opcija, tražeći od vas da odaberete onu pravu. Dodirnite svaku opciju da čujete izgovor imena. Ako nijedna od opcija ne zvuči dobro, dodirnite vezu na "Reci Siri ponovo." Siri traži da ponovno izgovorite ime, a zatim prikazuje drugi popis opcija. Opet dodirnite svaki da biste ga čuli, zatim dodirnite Odaberi da odaberete najbolji.

Reci prezime

Reci prezime

Zatim, Siri pita kako izgovarate prezime osobe. Recite ime Siri. Prikazuje popis opcija. Dodirnite svaki da biste ga čuli. Nije dobro? Dodirnite "Reci Siri ponovno" i ponovite ime. Dodirnite svaku od novih opcija i dodirnite Odaberi za odabir najbolje. Ako osoba ima srednje ime, Siri će vas pitati kako se i to izgovara.

Naučite Siri izravnom naredbom

Naučite Siri izravnom naredbom

Alternativno, možete reći: "Hej Siri, nauči reći (ime kontakta)". Siri prolazi kroz iste korake, pitajući kako izgovoriti ime, zatim prezime, tražeći od vas da odaberete najbolju opciju za svako.

Unesite fonetski pravopis

Unesite fonetski pravopis

Ako ne možete natjerati Siri da izgovori ime glasom, možda ćete imati bolje rezultate ako zaronite u podatke za kontakt osobe i izgovorite ime fonetski. Pokrenite aplikaciju Kontakti, otvorite unos osobe i dodirnite Uredi u gornjem desnom kutu. Prijeđite prstom prema dolje na stranici s kontaktima dok ne vidite vezu za dodavanje polja. Dodirnite tu vezu. Na stranici Dodaj polje dodirnite unos za fonetski naziv.

Dovršite fonetski pravopis

Dovršite fonetski pravopis

U polje Fonetski naziv napišite ime što je moguće bolje fonetski. Možda biste željeli potražiti ime u rječniku ili pretražiti na internetu kako biste vidjeli kako je napisano fonetski. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu, dodirnite polje za dodavanje i dodirnite polje za Fonetsko prezime. Unesite prezime fonetski u odgovarajuće polje. Dodirnite Gotovo. Tada možete zatražiti od Siri da vam pokaže podatke za kontakt te osobe, a Siri će sada izgovoriti puno ime.

Promocija poduzeća

Promocija poduzeća

Ovaj postupak možete proširiti izvan imena osobe na naziv tvrtke. Podaci za kontakt tvrtke uključuju polje za fonetski naziv tvrtke. Dodajte to polje. Unesite ime fonetski i Siri bi trebala naučiti kako ga izgovoriti.

Nadimci

Nadimci

Što ako se njihova imena pravilno izgovaraju, ali Siri ima problema s razlikovanjem ljudi. Ovdje nadimci postaju korisni.

Recimo da tražite od Siri da nazove ili pošalje poruku nekome tako što ćete izgovoriti njegovo ili njezino ime, na primjer, "nazovi Ivana", a na vašem popisu kontakata postoji više od jednog Ivana. Siri će pitati koji John, pokazujući i govoreći moguće izbore.

Ako sve to želite izbjeći, jednostavno navođenje prezimena kontakta omogućit će vam da brže identificirate točan kontakt. Kao upozorenje, ova metoda najbolje funkcionira za prezimena koja se razlikuju od imena drugih kontakata. Ako imate više od jednog kontakta s istim prezimenom, Siri će vas svejedno pitati za ispravnu osobu.

Postavite vezu

Postavite vezu

Možda želite nazvati ili poslati poruku članu obitelji ili rođaku, ali tu osobu želite zvati njezinim odnosom, a ne njegovim ili njezinim imenom. Evo, imate nekoliko opcija. Reci: "Hej Siri, nazovi tatu." Prvi put kad to učinite, Siri će vas pitati za ime vašeg oca. Dajte joj ime, a Siri će vas tada pitati želite li pamtiti tu osobu kao svog oca. Reci da. Od tog trenutka zamolite Siri da "Nazovi tatu" ili "Nazovi mog tatu" i ona će znati koga treba nazvati.

Postavite odnos izravnom naredbom

Postavite odnos izravnom naredbom

Također možete dati nadimak određenoj osobi na temelju vašeg odnosa tako da to objasnite Siri. Recite: "Siri, (ime žene) je moja žena" ili "(ime muža) je moj muž" ili "(ime sina) je moj sin." Siri vas pita želite li zapamtiti da je osoba koju ste imenovali vaša žena ili muž ili sin. Odgovorite da i Siri će zabilježiti odnos u vašem unosu u aplikaciji Kontakti. Ovo možete proširiti na prijatelje, rođake, liječnike, stomatologe i druge ljude u vašem životu.

Ručno postavljanje odnosa

Ručno postavljanje odnosa

Alternativno, možete ići izravno na svoj unos u aplikaciji Kontakti kako biste stvorili nadimak. Pokrenite Kontakti i otvorite svoj unos. Dodirnite Uredi. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu i dodirnite gumb "dodaj povezano ime". Dodirnite pojam koji najbolje opisuje odnos, npr. majka, otac, brat, sestra, supružnik, menadžer. Zatim dodirnite gumb za informacije pored Povezano ime i odaberite kontakt koji želite povezati s odabranim terminom.

Postavite prilagođenu oznaku

Postavite prilagođenu oznaku

Ako nijedan od postojećih pojmova ne odgovara, dodirnite unos pri dnu za "Dodaj prilagođenu oznaku". Unesite pojam koji želite koristiti, kao što je računovođa. Dodirnite Gotovo. Zatim dodirnite gumb Informacije pored Pridruženog imena i odaberite ime kontakta za svog računovođu. Dodirnite Gotovo.

Ukloni nadimak

Ukloni nadimak

Što ako trebate promijeniti ili ukloniti nadimak? Nema problema. Možete reći Siri: "Joe Smith više nije moj računovođa" ili "Jane Doe više nije moj šef." Siri pita želite li da zapamti tu informaciju. Dodirnite ili recite da. Ako je nadimak spremljen u vašem unosu Kontakti, samo uredite svoj unos i dodirnite gumb Izbriši da biste uklonili nadimak i odnos.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up