Kako napraviti popise za reprodukciju za svoj iPhone ili iPad

Imate zdravu kolekciju glazbe i drugog sadržaja u aplikaciji iTunes ili Apple Music, ali ne želite uvijek poslušati cijeli album. Ponekad jednostavno želite čuti svoje omiljene pjesme. Zatim prelazite na popise za reprodukciju. Popis za reprodukciju možete izraditi u aplikaciji iTunes ili Apple Music i sinkronizirati ga s telefonom ili tabletom ili možete stvoriti popis za reprodukciju izravno na svom mobilnom uređaju. Također možete stvoriti više popisa za reprodukciju za filmove, TV emisije i podcaste.

Ako koristite macOS Catalina ili noviji na vašem Macu, možete koristiti aplikaciju Apple Music. Svatko tko koristi Windows PC ili stariji Mac koristit će iTunes. Oba programa rade slično.

Índice
  1. Napravite novi popis za reprodukciju
  2. Napravite pametnu playlistu
  3. Uredite iTunes automatske popise za reprodukciju
  4. Stvorite popise za reprodukciju za filmove, TV emisije ili podcaste
    1. Preporuka naših urednika
  5. Sinkronizirajte popise za reprodukciju
  6. Napravite novi popis za reprodukciju na svom iPhoneu ili iPadu

Napravite novi popis za reprodukciju

Možete izraditi vlastite popise pjesama na nekoliko različitih načina. U aplikaciji iTunes ili Glazba kliknite Datoteka > Novo > Popis za reprodukciju za stvaranje novog unosa u odjeljku Popisi za reprodukciju. Unesite naziv koji želite dati svom novom popisu za reprodukciju, kao što je naziv izvođača ili žanra.

nova lista za reprodukciju

Kliknite na Pjesme unos da biste vidjeli svoju knjižnicu pojedinačnih pjesama. Pronađite pjesme koje želite dodati na popis za reprodukciju i povucite ih na novi popis za reprodukciju. Odaberite više pjesama odjednom pomoću Shift + klik ili Ctrl + klik u sustavu Windows i Shift + klik ili Command + klik na macOS-u.

dodati pjesme

Drugi način dodavanja pjesme je da desnom tipkom miša kliknete pjesmu i zadržite pokazivač iznad nje Dodati na popisi odaberite popis za reprodukciju. Također možete stvoriti popis za reprodukciju odabirom pojedinačnih pjesama koje želite dodati i zatim desnom tipkom miša kliknuti bilo koji zapis. Držite pokazivač miša Dodati na popiszatim odaberite Nova lista za reprodukciju kako bi se pjesme pojavile na popisu za reprodukciju.

Svoj popis pjesama možete urediti na više načina. Da biste uklonili pjesmu, desnom tipkom miša kliknite na nju i odaberite Ukloni s popisa za reprodukciju iz skočnog izbornika.

ukloniti pjesme

Također možete promijeniti redoslijed pjesama. Odaberite i povucite pjesmu gore ili dolje na popisu. Otpustite tipku miša kada se pjesma postavi na novo mjesto.

dirljive pjesme

Želite li dodati kratak opis playliste? Desnom tipkom miša kliknite naslovnicu albuma i odaberite Dodaj opis. Također možete snimiti pjesme na CD ako kliknete Snimite popis pjesama na disk.

dodaj opis

Napravite pametnu playlistu

Dok se popisi za reprodukciju moraju kreirati i upravljati njima ručno, Smart Playlist se automatski ažurira kako dodajete glazbu u svoju biblioteku. Možete stvoriti jedan od njih tako da ga otvorite Datoteka > Novo > Pametni popis za reprodukcijua zatim odabirom pravila koja će popis za reprodukciju koristiti.

pravila popisa za reprodukciju

Zadrži odabir sadržaja kao glazba, muzika, a zatim pomoću padajućih izbornika postavite pravila za popis za reprodukciju. Prvi izbornik nudi vam širok raspon izbora, uključujući izvođača, album, skladatelja, žanr i godinu. U drugom padajućem izborniku možete odabrati različite kriterije, kao što su "sadrži" ili "ne sadrži".

dodati pravila

Koristite otvoreno polje za unos imena izvođača, albuma, žanra ili druge stavke na temelju onoga što ste odabrali u prvom izborniku. iTunes automatski pokušava pogoditi ime koje želite. Odaberite ispravno ime. Za dodavanje više od jednog pravila kliknite na + znak. Odaberite vrstu kao što je izvođač, album, žanr ili godina. Odaberite kriterije, zatim unesite podatke da biste dovršili pravilo.

Kada završite, označite opciju za Ažuriranje je označeno, a zatim kliknite u redu. Pod pretpostavkom da niste naveli ograničenje broja ili duljine stavki popisa, vaš popis pjesama automatski raste kako dodajete novu glazbu koja odgovara vašim pravilima.

jasna lista za reprodukciju

Želite li se riješiti popisa za reprodukciju? Kliknite desnom tipkom miša na njega i odaberite Izbriši iz knjižnice iz izbornika ili ga jednostavno odaberite i pritisnite Izbrisati tipku na vašoj tipkovnici.

Uredite iTunes automatske popise za reprodukciju

itunes autoplaylist

Primijetite u lijevom oknu da je iTunes već stvorio neke popise pjesama za vas od glazbe koju ste kupili, pjesama s određenim zajedničkim elementima i glazbe koju ste često puštali. Kliknite na jedan od ovih popisa za reprodukciju kako biste vidjeli pjesme.

iTunes upravlja ovim automatskim popisima za reprodukciju i stalno ih ažurira dok slušate i dodajete više glazbe, ali možete promijeniti pravila za njihovu promjenu. Otvorite jedan od ovih popisa za reprodukciju i kliknite na Uredi pravila link ispod naslova playliste.

uređivati ​​pravila

Sada možete promijeniti neke kriterije popisa za reprodukciju, poput trajanja, vrste medija i broja stavki. Klik u redu kada završite da vaše promjene stupe na snagu.

Stvorite popise za reprodukciju za filmove, TV emisije ili podcaste

više popisa za reprodukciju

Također možete izraditi popise za reprodukciju za TV emisije, filmove, podcaste i audio knjige. Ako koristite Windows računalo ili stariju verziju macOS-a, to možete učiniti u iTunesu. Korisnici Maca koji koriste Catalina ili noviju verziju mogu koristiti aplikaciju Podcasts.

Preporuka naših urednika

U iTunesu odaberite biblioteku koju želite pogledati, poput TV emisija ili podcasta. Zatim slijedite iste korake opisane za stvaranje glazbenih popisa za reprodukciju. Proces je malo drugačiji u aplikaciji Podcasti. Umjesto stvaranja popisa za reprodukciju, izradite postaju i zatim dodate odabrane podcaste i epizode.

Sinkronizirajte popise za reprodukciju

sinkronizirati popise za reprodukciju

Sada biste mogli sinkronizirati svoje popise pjesama s vašim iPhoneom ili iPadom kako biste ih mogli slušati dok ste u pokretu. Povežite uređaj s računalom. U aplikaciji iTunes kliknite ikonu svog uređaja. Na Macu s Catalinom ili novijim, otvorite Finder i odaberite svoj uređaj.

Odaberite biblioteku koja sadrži popis pjesama koji želite sinkronizirati, kao što su Glazba ili TV emisije. U prozoru za sinkronizaciju označite popise za reprodukciju koje želite sinkronizirati. Kliknite na primijeniti ili Sinkronizacija gumb za sinkronizaciju odabranog sadržaja, uključujući popise za reprodukciju koje ste označili.

pogledajte popise za reprodukciju

Nakon dovršetka sinkronizacije prijeđite na svoj uređaj. Otvorite aplikaciju koja sadrži popise za reprodukciju koje sinkronizirate. Dodir Popisi pjesama unos i trebali biste vidjeti sinkronizirane stavke.

Napravite novi popis za reprodukciju na svom iPhoneu ili iPadu

dodati glazbu

Također možete zaobići svoje računalo i stvoriti popis za reprodukciju izravno na svom iPhoneu ili iPadu. U Popisi pjesama zaslon na uređaju, dodirnite Novi gumb u gornjem desnom kutu zaslona ili Nova lista za reprodukciju dugme. Unesite naziv i opis svojeg popisa za reprodukciju, zatim dodirnite Dodajte glazbu.

Izaberi kategoriju

U prozoru Library odaberite pjesme, albume ili drugu kategoriju koju želite pogledati da biste preuzeli stavke za svoj popis pjesama.

dodati pjesmu

Pomaknite se prema dolje da vidite stavke koje želite dodati. Dodir + ikonu pored pjesme koju želite uključiti u svoj popis za reprodukciju. Kada završite s dodavanjem stavki, dodirnite Gotovo u gornjem desnom kutu prozora.

pogledajte popis za reprodukciju

Stavke koje ste odabrali pojavljuju se na vašem novom popisu za reprodukciju. Možete dodati više stavki, ukloniti postojeće stavke i promijeniti redoslijed trenutnih stavki. Kada završite, dodirnite Gotovo. Sada možete dodirnuti svoj novi popis za reprodukciju i uživati ​​u pjesmama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up