Kako napraviti obrnuto pretraživanje slika sa svog telefona

Pretraživanje slika je mogućnost pretraživanja pojma i pronalaženja slika povezanih s onim što ste upisali. Većina preglednika to nudi i odlično je. Ali što ako imate sliku i želite znati njezino porijeklo? Ili pronaći slične fotografije? To je obrnuto pretraživanje slika.

Google obrnuto pretraživanje slika jednostavno je na stolnom računalu. Idite na images.google.com (otvara se u novom prozoru), kliknite ikonu fotoaparata i ili zalijepite vezu slike (URL) na sliku koju ste vidjeli na mreži, prenesite sliku sa svog tvrdog diska ili povucite i ispustite slika iz drugog prozora.

Google pretraživanje slika

Google pretraživanje slika na radnoj površini

Ali što je s mobilnim uređajem i želite izvršiti obrnuto pretraživanje slika? Postoje opcije.

Índice
 1. Google obrnuto pretraživanje slika na mobitelu
 2. Bing Visual Search na mobitelu
 3. Tražilice slika trećih strana
  1. TinEye (otvara se u novom prozoru)
  2. Preporuka naših urednika
  3. Slika Raidera u izvješću o kršenju (otvara se u novom prozoru)
 4. Aplikacije za obrnuto pretraživanje slika
  1. CamFind
  2. Obrnuto
  3. Obrnuto pretraživanje slike: očna leća
  4. Fotografija Sherlock

Google obrnuto pretraživanje slika na mobitelu

Google je ugradio svoju značajku obrnutog pretraživanja slika u telefone i tablete, iako na ograničenoj osnovi.

Kada pokrenete images.google.com na mobilnom uređaju, ikona fotoaparata neće se pojaviti u traci za pretraživanje. Da biste ga dobili, morat ćete preuzeti desktop verziju na svoj mobilni uređaj. Radi u Safariju, ali najbolje radi u aplikaciji preglednika Chrome (iOS (otvara se u novom prozoru) ili Android (otvara se u novom prozoru)).

U Safariju dodirnite ikonu aA u gornjem lijevom kutu i odaberite Zatražite stranicu za radnu površinu. U Chromeu dodirnite izbornik s tri točke, pomaknite se prema izborniku koji se pojavi i odaberite Zatražite stranicu za radnu površinu. U oba preglednika ovo će učitati desktop verziju Google slika i pojavit će se ikona kamere. Zatim možete prenijeti fotografije iz snimljenih fotografija.

Google pretraživanje slika na mobilnom Chromeu

Google Image Search na Chromeu za iOS (Zasluge: PCMag)

Ovisno o vašem telefonu, Chrome također podržava zaobilazno rješenje obrnutog pretraživanja slika. Kada vidite sliku koju želite pretražiti u pregledniku, držite prst na njoj dok se ne pojavi skočni izbornik; odabrati Pretražite ovu sliku na Googleu na dnu. Napomena: ovo NEĆE raditi u aplikaciji Google ili drugim preglednicima (čak ni Safari). Radi samo u Chromeu.

Ako iz nekog razloga ovo ne radi, također možete odabrati Otvorite sliku u novoj kartici. Zatim kopirajte URL, vratite se na images.google.com i zalijepite URL. S bilo kojom metodom pojavljuju se rezultati pretraživanja obrnute slike; možda ćete morati kliknuti a Više veličina gornja opcija za prikaz samo slika. Vidjet ćete opcije za sužavanje upita, kao što je pronalaženje animiranih GIF-ova, ekvivalenata isječaka ili traženje sheme boja korištene u izvornoj slici.

Google Lens nudi i opciju obrnutog pretraživanja slika. Objektiv ima vlastitu mobilnu aplikaciju (Otvara se u novom prozoru), ali također je dio Googleove aplikacije, Googleove fotografije i Google pomoćnika. Međutim, Lens zapravo više pomaže u zadacima, poput trenutnog prijevoda, prepoznavanja stvari ili pronalaženja proizvoda za kupnju, nego u pronalaženju izvorne slike.

Bing Visual Search na mobitelu

Na mobitelu

Vizualno pretraživanje Binga prikazano u Safariju na iOS-u (Zasluge: PCMag)

Ta druga velika tražilica, Microsoftov Bing, također radi obrnuto pretraživanje slika, ali to naziva "vizualno pretraživanje". Kliknite ikonu Bing kamere u bilo kojem mobilnom pregledniku ili u aplikaciji Bing. Skočni prozor kaže da za pretraživanje sa slikom morate dati Bingu pristup vašoj kameri; prihvatite ili odbijte dodirom.

Na sljedećem zaslonu dodirnite gumb za pretraživanje u donjem lijevom kutu. Skočni izbornik omogućit će vam da snimite fotografiju, pregledate svoju biblioteku fotografija ili pregledate usluge trećih strana. Dodirnite pretraživanje kako biste pronašli fotografije pohranjene u uslugama trećih strana kao što su iCloud Drive, Google Drive i Dropbox.

Najnovije verzije aplikacije Bing (iOS (otvara se u novom prozoru) i Android (otvara se u novom prozoru)) omogućuju vam snimanje fotografije i trenutno pretraživanje slika. Možete prenijeti fotografiju sa svog fotoaparata, skenirati QR kod ili usmjeriti fotoaparat na riječi ili matematičke probleme (varalice!).

Tražilice slika trećih strana

Postoji nekoliko tražilica posvećenih samo traženju slika, ali ne rade sve izravno s vašim pametnim telefonom ili zadanim preglednicima.

TinEye (otvara se u novom prozoru)

TinEye

(Zasluge: PCMag)

TinEye sa sjedištem u Kanadi do danas je indeksirao više od 56 milijardi slika (Otvara se u novom prozoru) i bio je nedvojbeno prva tražilica slika od pokretanja 2008. TinEye vam omogućuje pretraživanje po URL-u, učitavanje ili povlačenje i ispuštanje na radnu površinu . Na mobilnom telefonu samo kliknite tu ikonu za prijenos (strelica prema gore) da biste dobili opcije snimanja fotografije, korištenja fotografije iz svoje biblioteke ili prijenosa s usluga trećih strana.

Preporuka naših urednika

Slika Raidera u izvješću o kršenju (otvara se u novom prozoru)

Image Raider je nekada bio prilično standardni alat za obrnuto pretraživanje slika, ali je od tada apsorbiran u usluge izvješća o kršenju prava. Ovo je mjesto čiji je cilj pomoći fotografima, umjetnicima i odvjetnicima da pronađu djela koja se koriste bez navođenja autorstva ili plaćanja, kako bi mogli krenuti u lov na počinitelje. To će vas koštati, ali će se vjerojatno isplatiti ako vas prevare. Osim toga, možete upotrijebiti alat Image Raider za lijepljenje URL-a ili prijenos slike da biste vidjeli nekoliko rezultata, čak i na svom mobilnom uređaju...samo nemojte očekivati ​​punu magiju rezultata.

Aplikacije za obrnuto pretraživanje slika

Ako više volite aplikacije nego preglednik, idite ravno na alat za pretraživanje obrnutih slika koji uvijek imate na svom pametnom telefonu.

CamFind

Besplatno za Android i iOS (otvara se u novom prozoru)
Ovo je osnovni alat za snimanje fotografija pametnim telefonom i traženje sličnih artikala, kao i usporedbu cijena ako se radi o fotografiji proizvoda.

Obrnuto

Besplatno za iOS (otvara se u novom prozoru)
Ova aplikacija šalje vaše slike izravno u bazu podataka Google Images radi traženja sličnih slika, ali nadogradite na pro verziju za 3,99 USD putem kupnje u aplikaciji kako biste također dobili rezultate s Binga i Yandexa (tvrtka za pretraživanje slika iz Rusije).

Obrnuto pretraživanje slike: očna leća

Pretplata od 2,99 USD za iOS (Otvara se u novom prozoru)
Ovo nije aplikacija u koju ulazite, već aplikacija koja dodaje proširenje drugim aplikacijama. Stavit će jedan od onih gumba za proširenje u Fotografije, Facebook i druge aplikacije tako da ćete, uz Kopiraj ili Pošalji, imati opciju Traži sliku. Rezultati se pojavljuju u vašem mobilnom pregledniku i dolaze s Googlea, TinEyea i Yandexa.

Fotografija Sherlock

1,99 USD na iOS-u (Otvara se u novom prozoru), Besplatno na Androidu (Otvara se u novom prozoru)
Photo Sherlock ima web stranicu (otvara se u novom prozoru) koja bi trebala dobro funkcionirati na mobilnom pregledniku (samo izbjegavajte sve oglase) ili možete preuzeti mobilne aplikacije. Obećava potpuno pretraživanje Google i Bing rezultata; fotografije pretraživanja mogu se dijeliti iz bilo koje aplikacije. Čak i aplikacije za upoznavanje, tako da možete biti sigurni da osoba koju ste dodirnuli nije model ukraden s drugog mjesta.

PCMag logotip Kako preuzeti YouTube videozapise

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up