Kako napraviti DIY karaoke sustav

Karaoke su bile popularne davno prije nego što je James Corden uskočio u svoj automobil i gnjavio Adele, Eltona Johna i Brunu Marsa da mu se pridruže u vožnji i pjevaju svoje hitove. U najmanju ruku, Cordenove glazbene nestašluke otkrivaju da su karaoke još uvijek popularne.

Postojalo je vrijeme kada ste morali otići u bar ili klub kako biste opisali svoje vokalne izvedbe. Ali tehnologija vam može pomoći da izbjegnete scenu u baru s vlastitim postavom za karaoke, što može biti sjajno na obiteljskom okupljanju ili zabavi.

Postoji nekoliko načina na koje možete pokrenuti karaoke. Kada koristite aplikaciju, možete pjevati u privatnosti svoje spavaće sobe ili podruma bez pritiska gomile. No, naravno, neka karaoke zabava je impresionirati vaše prijatelje svojim sjajnim sviralama (ili ih zabaviti svojim tihim stajlingom).

Neke vam metode omogućuju pjevanje uz pjesme iz kojih je uklonjen veći dio vokalnog zapisa, dok druge zadrže izvornog pjevača u audio miksu. Evo kako započeti.

Oglas

Índice
  1. Pjevati! Autor: Smule
  2. Glas: pjevaj i poveži se
  3. Usluga strujanja glazbe za prijenosna računala
  4. Amazon Fire TV Stick
  5. Softver, pribor i karaoke aparati

Pjevati! Autor: Smule

Pjevati! Autor: Smule

Jedna od najlakših metoda za početak rada s karaokama je preuzimanje mobilne aplikacije. Ima ih puno, a većina ih je dostupna i za iOS i za Android.

Dvije popularne aplikacije za karaoke su Sing! Iz Smule (otvara se u novom prozoru) i The Voice: Sing and Connect (otvara se u novom prozoru). Na mnoge načine imaju slične funkcije: omogućuju vam pjevanje uz veliki katalog pjesama i primjenu različitih vokalnih efekata, uključujući reverb i jeku, kako bi vaš glas zvučao bolje. Možete čak koristiti i mikrofon svog telefona i snimiti svoj glas uz glazbu. Svaka aplikacija također ima komponentu društvenih medija, koja vam omogućuje da svoju obradu pjesme podijelite s drugima na web stranici.

Sa Sing! Uz Smule (iOS (otvara se u novom prozoru) i Android (otvara se u novom prozoru)) također možete snimiti video dok pjevate i na snimku primijeniti filtre slične Instagramu. Možete podesiti različite postavke odjeka, što vam omogućuje podešavanje postotka odjeka i veličine sobe za odjek. Kada počnete snimati, grafički prikaz svake note (slično prikazu koji biste vidjeli na starijoj karaoke videoigri, kao što je Karaoke Revolution Presents: American Idol) pojavljuje se na dnu aplikacije, odgovarajući svakoj vokalnoj noti, i odgovarajući tekst koji se pojavljuje na vrhu.

Aplikaciju možete koristiti besplatno, ali kupite VIP pristup za iskustvo bez reklama, pristup do 2 milijuna pjesama, posebne vokalne efekte i više. To će vas koštati 7,99 USD tjedno, 19,99 USD mjesečno ili 99,99 USD godišnje.

Glas: pjevaj i poveži se

Glas: pjevaj i poveži se

Postavka za ovu aplikaciju slična je onoj za Sing! Autor Smule. Tražite pjesme iz biblioteke, birate želite li pjevati solo ili surađivati, zatim pjevate i snimate. Kako se pjesma učitava, daje vam savjete o tehnikama kao što je slijeganje ramenima kako biste lakše pjevali. Ako planirate koristiti aplikaciju The Voice: Sing and Connect (iOS (otvara se u novom prozoru) i Android (otvara se u novom prozoru)) samo tjedan ili mjesec (6,99 USD tjedno, 16,99 USD mjesečno), Sing košta manje ! Sa Smuleom dobivate više-manje iste značajke. Ali tri mjeseca koštaju 39,99 USD, što je 159,96 USD za godinu dana - skuplje od Sing! iz Smule.

Usluga strujanja glazbe za prijenosna računala

Usluga strujanja glazbe za prijenosna računala

Također možete koristiti svoje računalo kao platformu za karaoke, bilo putem usluge strujanja glazbe ili jednostavno putem web preglednika. Nekoliko usluga strujanja glazbe nudi tekstove, uključujući Amazon Music Unlimited, Apple Music, Deezer i Pandora. Ali čut ćete sve vokale na gotovo svim servisima za strujanje. Ako svoje računalo postavljate za korištenje na karaoke zabavi, razmislite o povezivanju s većim monitorom kako bi svi mogli bolje vidjeti tekst pjesme na ekranu. Da biste pronašli pjesme s uklonjenim vokalima, pokušajte pretražiti YouTube za "karaoke".

Kada zabavljate malu grupu, možete spojiti računalo na žičani ili bežični zvučnik i jednostavno pjevati uz glazbu izravno kroz zvučnik. Ako želite postaviti i mikrofon, trebat će vam mikser kako biste mogli miješati vlastiti glasovni unos (kroz mikrofon) sa audio ulazom koji dolazi iz linijskog izlaza vašeg računala. Tada ćete imati izlaz iz svoje miksete koji se spaja ili bežično povezuje sa vašim zvučnikom. Karaoke mikseri (otvara se u novom prozoru) počinju oko 100 USD.

Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick

Ako posjedujete Amazon Fire TV Stick, postoji zabavan način da ga koristite za karaoke: pritisnite gumb mikrofona na Fire Stick daljinskom upravljaču i recite: "Alexa, pusti Karaoke Night." Dohvaća popis za reprodukciju s Amazon Music i prikazuje tekst svake pjesme na velikom ekranu dok svirate pjesmu. Također možete pretraživati ​​YouTube i druga web-mjesta za pjesme za reprodukciju na TV-u.

39,99 dolara na Amazonu

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

Softver, pribor i karaoke aparati

Softver, pribor i karaoke aparati

Ako imate određene pjesme uz koje želite pjevati i želite ukloniti vokalne zapise, to možete učiniti pomoću softvera za uređivanje zvuka.

Na primjer, ako se pretplatite na Adobe Audition CC i koristite njegov Central Channel Extractor i druge značajke, možete drastično smanjiti glavni vokal i spremiti ga kao novu datoteku. Možete manipulirati i prilagoditi audio frekvencije na različite načine kako biste smanjili vokalnu stazu bez previše utjecaja na drugi zvuk u pjesmi. Ali ako ne želite trošiti novac na softver za uređivanje zvuka, Audicity je besplatni softverski paket koji nudi neke od istih značajki za uklanjanje vokala.

Ostali audio dodaci i oprema koju biste mogli zaželjeti kada organizirate zabavu ili planirate često koristiti svoj karaoke sustav s obitelji i prijateljima uključuju mikrofone, bežične zvučnike, slušalice, računalne monitore i miksete.

Konačno, ako ste stvarno ozbiljni u vezi karaoka, razmislite o kupnji karaoke aparata (Otvara se u novom prozoru). Počinju od oko 100 dolara i mogu koštati više od 1000 dolara. Sve u jednom karaoke stroj uključuje mikrofone, zvučnike, miksersku ploču, pretpojačalo, mikrofon, stalak za zvučnike i ostale dodatke u integriranom sustavu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up