Kako kupovati na Amazonu uz Alexa Voice Shopping

Vaš Amazon Echo nudi mnogo izvrsnih značajki, od glazbe preko igara do pametnih kućnih kontrola. Jedna zgodna opcija za članove Prime je mogućnost kupnje proizvoda Amazona razgovorom s Alexom, pa ako vam ponestaje flaširane vode ili želite najnoviji film o Spider-Manu na Blu-rayu, Amazonov digitalni asistent može brzo naručiti.

Alexa glasovno naručivanje podržano je na bilo kojem Echo uređaju na kojem možete kupiti fizičke proizvode i određene digitalne artikle kao što je glazba. Prime pretplatnici koji žive na lokaciji gdje su dostupni Prime Now (Otvara se u novom prozoru), Whole Foods ili AmazonFresh također mogu naručiti hranu, namirnice i druge artikle glasom za preuzimanje ili dostavu, iako Prime Now (Otvara se u novom prozoru ) i Whole Foods narudžbe zahtijevat će aplikaciju Prime Now (iOS (otvara se u novom prozoru), Android (otvara se u novom prozoru)) za odjavu. Evo kako započeti.

Oglas

Índice
  1. Omogući glasovno naručivanje
  2. Postavite glasovni kod
  3. Kupujte ponude s Alexom
  4. Odaberite proizvode s Alexom
  5. Kako kupovati s Alexom
  6. Ponovno naručite prethodne kupnje
  7. Kako izbrisati svoju Alexa povijest

Omogući glasovno naručivanje

Omogući glasovno naručivanje

Za početak otvorite aplikaciju Alexa na svom mobilnom uređaju. Dodirnite ikonu hamburgera () i odaberite Postavke > Alexa račun > Glasovna kupnja. Zatim uključite prekidač koji upravlja Shopping Voiceom, ako već nije uključen.

Glasovna kupnja također zahtijeva da bude omogućeno naručivanje jednim klikom. Da biste to provjerili, kliknite vezu Postavke pregleda jednim klikom. Aplikacija vas vodi na stranicu Amazona koja prikazuje vašu postavku plaćanja 1-Click-om. Ovdje ga možete omogućiti ako je potrebno klikom na gumb Uredi načine plaćanja. Odatle unesite podatke za kreditnu karticu koju želite koristiti.

Postavite glasovni kod

Postavite glasovni kod

Kupnja proizvoda glasom može biti rizična u pogrešnim rukama, osobito ako kod kuće imate djecu (ili odrasle osobe ovisne o kupovini) koji mogu poludjeti kupujući stvari sami. Kako biste to spriječili, zaštitite svoj račun četveroznamenkastim glasovnim kodom. Na taj će način samo oni s lozinkom moći koristiti značajku Alexa glasovne kupovine.

Na stranici Voice Shopping uključite prekidač Voice Code. Unesite četveroznamenkasti kod u polje Zahtjev za kontrolni kod. Alexa će tražiti taj kod svaki put kada nešto pokušate naručiti glasom.

Ako ste istrenirali Amazon da prepozna vaš glas ili glas nekoga drugog u vašem kućanstvu i želite zaobići kod za vas ili drugog govornika, uključite prekidač Prepoznaj zvučnike. Međutim, preporučio bih da taj prekidač za sada ostane isključen. Uvijek ga možete uključiti kasnije ako nemate ništa protiv objavljivanja koda svaki put kad naručite proizvod glasom.

Kupujte ponude s Alexom

Kupujte ponude s Alexom

Sada je vrijeme da zamolite Alexa da vam pomogne kupiti stvari. Prvo recite "Alexa, koje su moje ponude?" a Alexa navodi najnovije rasprodaje i uštede na raznim proizvodima dostupnima putem Amazona. Nakon svake ponude Alexa vas pita želite li kupiti predmet.

Također možete reći "Alexa, koje su moje ponude Whole Foods?" a Alexa vam govori koja je hrana i drugi artikli na sniženju u Whole Foodsu.

Možete čak i istraživati ​​proizvode. Recite "Alexa, dolazi li Nintendo Switch s mikrofonom?" ili "Koja je cijena Xbox One?" Alexa zatim pokušava odgovoriti na vaše pitanje na temelju opisa proizvoda, recenzija i drugih informacija na Amazonu.

Odaberite proizvode s Alexom

Odaberite proizvode s Alexom

U redu, sada ste spremni nešto kupiti. Ako znate što želite, jednostavno recite "Alexa, naruči (naziv proizvoda)". U mnogim slučajevima Alexa nudi neke odabire koji odgovaraju vašoj narudžbi. Na primjer, ako naručite naslov koji je dostupan i kao film i kao knjiga, Alexa opisuje jedan od njih i pita želite li ga naručiti.

Ako ne, recite "Ne". Alexa bi zatim trebala opisati drugu stavku. Ako Amazon nudi nekoliko varijanti artikla, možda ćete morati otići u svoju košaricu za kupnju i odabrati određenu varijantu prije nego što je možete naručiti.

Kako kupovati s Alexom

Kako kupovati s Alexom

Umjesto da se odjavite s Amazonove web stranice ili aplikacije, možete zamoliti Alexu da to učini umjesto vas. Jednostavno recite "Alexa, provjeri (naziv proizvoda)".

Jedini nedostatak ovdje je da trenutačno ne možete koristiti svoj glas za provjeru više artikala u vašoj košarici odjednom. Morate provjeriti svaku stavku jednu po jednu navodeći njen naziv. Ako se predomislite nakon naručivanja, možete reći Alexi da je otkaže.

Nakon što postavite svoju narudžbu, možete provjeriti stranicu povijesti narudžbi na Amazonu kako biste potvrdili da je narudžba prošla. Saznajte kada vaša narudžba treba stići tako da kažete: "Alexa, gdje su moje stvari?"

Ponovno naručite prethodne kupnje

Ponovno naručite prethodne kupnje

Ako ste ranije kupili stavku i želite je ponovno kupiti, možete jednostavno promijeniti raspored stavki u svojoj povijesti kupovine. Samo recite Alexi da ponovno naruči proizvod i ona će uzeti artikl iz vaših prošlih narudžbi.

Kako izbrisati svoju Alexa povijest

Kako izbrisati svoju Alexa povijest

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up